Kort nieuws op woensdag 5 Juli 2000

MP3 is geen blijvertje. De eenvoudig via internet te verspreiden muziekbestanden zullen plaats moeten maken voor nieuwe varianten. Fabrikanten van MP3-spelers zien het allemaal al aankomen: “We spreken tegenwoordig liever van digital music players. Lees hier meer.

Iedereen wist het al, maar gisteren kwam de officiële bevestiging: Jeroen Pauw vertrekt per 1 september naar BNN. Lees meer bij het AD op deze site.

‘De Italiaanse regering heeft een protest ingediend tegen de Nederlandse overheid. Ze is woedend over de ruwe behandeling en de arrestatie van een cameraploeg van de Italiaanse televisiezender RAI, vlak voor de EK-finale.

De beroemde Duitse politieserie Derrick is al een tijdje afgelopen. Wat we nu nog te zien krijgen, zijn herhalingen. Maar voor de fans is er intussen wel iets om naar uit te kijken. In 2002 komen Oberinspektor Stephan Derrick en zijn helper Harry Klein terug als tekenfilmfiguren.

Hoe maakt Nederland aan de Duitsers bekend !!! De Duitse zender Pro7 heeft de ‘a-sociale’ presentatrice Arabelle Kiesbauer naar Scheveningen gestuurd om een programma te gaan over ‘hete Hollandse meisjes.

Twee partijen zijn in de race om vanaf 2002 de kijkcijfers op televisie te mogen meten. Naast Bureau Intomart, dat al vijftien jaar het monopolie hierop heeft, doet een alliantie van VNU-dochter Nielsen Media Research, ACNielsen Media International en onderzoeksbureau’s Interview/NSS en BBC een gooi naar de opdracht. Lees verder op de volkskrant.

Via een nieuwsgroep is deze week bekend geworden dat er mogelijk al testuitzendingen zijn gehoord van de (commerciële) nieuwszender “Business Nieuws Radio” op de 91.1 MHz in Rotterdam. Ook is bekend dat deze uitzendingen de evenement-uitzendingen van Hofstad Radio op de 91.0 FM mogelijk kunnen storen.

De Tweede Kamer heeft vlak voor de start van het zomerreces een motie aanvaard, waarin het kabinet wordt verzocht een veiling voor DVB-T (digitale ethertelevisie) en DAB (digitale etherradio) niet door te laten gaan. Volgens de motie, die is ingediend door Marjet van Zuijlen (mediawoordvoerster PvdA), dient voor de verdeling van deze frequenties een zogeheten vergelijkende toets te worden gehanteerd.

Nederland mag volgend jaar gewoon deelnemen aan het Eurovisie Songfestival, zo heeft de Europese Omroep Unie (EBU) laten weten. De NOS heeft zich dit jaar, strikt genomen, niet aan de reglementen gehouden: de omroep brak de uitzending van het prestigieuze liedjesconcours vroegtijdig af vanwege de ramp in Enschede, terwijl deelnemers verplicht zijn de wedstrijd integraal uit te zenden.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom. Tevens is de RadioWereld op zoek naar een goede Columnschrijver, interesse? Laat het ons meteen weten.

Alweer tot morgen…

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email