Search
Close this search box.

Kort nieuws op dinsdag 1 augustus 2000

Niet 1 augustus maar 5 September gaat BAJA RADIO van start. 24 uur per dag de zomerse muziek via je pc. Kijk voor meer info op www.bajaradio.com En geniet vanaf 5 september van BAJA RADIO.

Gordon is vanaf 12 oktober in de Nederlandse bioscopen te horen als verteller bij de nagesynchroniseerde variant van de tekenfilm The Road to El Dorado: Het land van Goud. Hij zingt ook vier liedjes in de Nederlandstalige versie van de rolprent. Bij de film hoort muziek van Elton John, Tim Rice en Hans Zimmer. De film zal ook in het oorspronkelijke Engels te bewonderen zijn. The Road to el Dorado is een productie van United International Pictures.

NCRV gaat niet met vakantie. Vakantie of niet: de internet-afdeling van NCRV gaat gewoon door met interessant nieuws te brengen op de site. Je vindt er de hoofdlijnen van het nieuws, maar ook actueel netnieuws en een muziek- en theaterwijzer.

De ANRS nieuwsdienst zoekt nieuwslezers en/of redacteuren. ANRS verzorgt landelijk en regionaal nieuws van vijf uur in de ochtend tot middernacht voor (onder meer) radiostations. Meer ifo kunt u krijgen bij Harro Roos.

De Britse versie van Big Brother, die door Channel 4 wordt uitgezonden, haalt steeds hogere kijkcijfers. Een derde van alle Britse kijkers keken afgelopen vrijdag naar het wegstemmen van de eerste bewoner. Van de 3,5 miljoen kijkers grepen bijna 390.000 naar de telefoon om te stemmen. 214.000 bellers stemden voor het vertrek van de eerste bewoner

UPC Nederland verlaagt vanaf 1 augustus 2000 zijn tarieven voor het bellen van vast naar mobiel binnen Nederland. Voortaan betaalt een abonnee één vast tarief van 49 cent per minuut, ongeacht wanneer en naar welke telecomaanbieder wordt gebeld. Momenteel betaalt een abonnee 75 cent per minuut voor bellen van vast naar mobiel in de piekuren tussen 8.00 en 20.00 uur. Tijdens de daluren moet 50 cent per minuut worden overgedragen.

Frits Spits stopt in september met de presentatie van het Radio 1-programma ‘Met het oog op morgen’. Hij kan het werk niet langer combineren met de presentatie van de radio- en tv-programma’s die hij presenteert voor de KRO. Spits heeft ‘het Oog’ 15 jaar lang gepresenteerd.

Radio Lelystad zoekt per direct een adviseur Omroep Reclame (v/m) Interesse? Kijk voor meer informatie op: Radio Lelystad

Het echtpaar dat eerder in de Jerry Springer Show verscheen en door de politie werd gezocht wegens moord, heeft zichzelf vrijdag aangegeven. De twee zijn in Florida in aparte cellen vastgezet.

In Duitsland is gisteren het bieden voor de UMTS-licenties begonnen, onder meer door KPN-partner E-Plus.

Sorry, ons excuus, maar we zijn helemaal vergeten dat er ook tv roddels bestaan, u vind ze op via het pulldown menu links boven in. (Forum Overzicht)

Uitgeverij VNU hoeft geen voorschot op een schadevergoeding te betalen aan Canal+ vanwege het artikel in Computer Idee over het kraken van de zender. Dat heeft plaatsvervangend rechtbankpresident C. van Maanen van de Haarlemse rechtbank vrijdag bepaald in een kort geding, dat de betaalzender had aangespannen tegen de uitgever. De rechtbankpresident vindt dat Canal+ niet aannemelijk heeft kunnen maken, dat de zender juist vanwege het artikel in Computer Idee extra kosten heeft gemaakt voor het beveiligen van het signaal.

KPN Telecom is de grootste radio-adverteerder van het afgelopen halfjaar. Dat blijkt uit de meest recente BBC-gegevens. Bruto heeft KPN voor meer dan 21 miljoen gulden besteed aan commercials op de radio. Zestig procent van dit bedrag ging naar de zenders Radio 3 en Sky Radio. KPN wordt op ruime afstand gevolgd door Libertel (4,8 miljoen), het ministerie van Financiën (4,7 miljoen), Randstad Uitzendbureau (4,1 miljoen) en Robeco Nederland (3,9 miljoen).

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Je zult maar een eendagsvlieg zijn en je dag niet hebben.

Gerelateerde berichten