Kort nieuws op donderdag 17 augustus 2000

Veiling mobiele telefonie succes in Duitsland. Het totale bedrag dat is geboden op de frequenties voor snelle mobiele telefonie (UMTS) in Duitsland heeft gisteren dat van de recente Britse veiling ruim overtroffen.

Gefortuneerde mobiele bellers kunnen over een maand tegen hun kraag praten. Levi’s en Philips brengen dan jassen met ingebouwde elektronica op de markt: om te beginnen met een mobiele telefoon en een MP3-speler. Lees verder in de Trouw.

Sinds vannacht heeft City FM Amsterdam nieuw ingeregelde audioprocessing. Eric Holzhauer van Showbizz NL moest het een nachtje zonder slaap doen. Het resultaat kun je horen op 98.3 en 91.3 FM stereo.

Wilt u 4 weken gratis Vara TV-magazine, geheel vrijblijvend ontvangen, kijk dan eens hier

De publieke omroep heeft een eerste stap gezet in de modernisering van Nederland 1, 2 en 3. Vanaf september verschuiven tientallen programma’s naar andere netten en komen er aparte programmablokken voor tieners en voor kinderen. Bovendien zet de NOS circa 45 miljoen extra in om kijkers terug te halen van commerciële zenders. Lees verder in de Volkskrant

NOS twijfelt of 40 procent marktaandeel haalbaar is De NOS presenteerde dinsdag haar plannen voor de modernisering van Neder land 1, 2 en 3. Maar dat is niet genoeg om het doel van 40 procent marktaandeel te halen. Een volgende stap is het duizelingwekkend aantal formules uit te dunnen.
Lees verder in de Volkskrant

De Duitse KPN -dochter E-Plus doet het rustiger aan bij de Duitse veiling van umts-frequenties, nu de prijzen de pan uit rijzen. Een woordvoerder van E-Plus kondigde dinsdag aan dat zijn bedrijf niet langer op drie, maar slechts op twee van de twaalf frequentieblokken voor mobiele telecommunicatie biedt. Op dinsdag, de twaalfde dag van de veiling, liepen de biedingen op drie frequentiekavels op tot meer dan euro 10 mrd en dat is meer dan het bedrijf wil betalen.

Stroomstoring of niet,” zei Viola Holt gistermiddag aan het slot van haar eerste Spott-uitzending, “maar u hebt de Nederlandse gezelligheid weer terug op de televisie.” De zo van haar eigen uitstraling overtuigde presentatrice verschijnt voortaan elke middag op RTL4, ruim drie kwartier rechtstreeks uit een als zwarte markt ingerichte tv-studio in Almere.’ Lees verder in het NRC

Vanaf 25 september kan er via het riool ook gebeld worden. In Amsterdam gaat een proef van start waarbij glasvezelkabels door een buizenstelsel van 5,5 kilometer worden gelegd.

RealNetworks gaat proberen internetters te laten betalen voor video, software-updates en mogelijk muziek.

De kans dat mensen ziek worden door straling van antennes en apparatuur die nodig zijn voor mobiele telefonie is verwaarloosbaar klein. Dat concludeert de Gezondheidsraad in een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van enkele ministers. Minister Borst van Volksgezondheid heeft de studie dinsdag naar de Tweede Kamer gestuurd. Die had om het onderzoek gevraagd.

Radio 2 organiseert een Week van de Jaren 80 van 18 tot en met 23 september. Met onder meer muziek, een top 80, nieuws en concerten uit de jaren 80. Luisteraars bepalen welke muziek te horen is. Via de site kunnen ze hun favoriete nummers versturen naar de redactie

De Nederlandse Spoorwegen hoeven in hun stations geen ruimte te geven aan de verspreiding van de gratis ochtendkrant Spits. Dat zegt de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Spits eiste net zoals concurrent Metro een plek in de stations, maar de NMa vindt de afspraak tussen Metro en NS niet in strijd met de kartelwetgeving.

Praatjesmaker Simon online bij NCRV ! ! ! De zevenjarige Simon stelt vrijpostige vragen aan bekende Nederlanders in het NCRV-programma Praatjesmakers. Iedere week geeft Simon zijn kijk op de wereld in het radioprogramma NachtLicht. Op dit moment is hij even op vakantie, maar in het archief zijn allerlei oude praatjes te vinden.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Tot morgen…..

Gerelateerde berichten