Kort nieuws op donderdag 31 augustus 2000

Vandaag beginnen we eerst 3FM nIeuws………..
Gisteren is eindelijk bekend geworden dat de vervanger van Edwin Evers Rob Stenders, stopt met het ochtend programma “Stenders Vroeg” op Radio3 FM. Hij zal zoals de Mediaroddels melden niet op 1 september vertrekken uit de ochtend maar vanaf 1 januari 2001.

Corne Klijn is vanaf volgende week een paar weekjes op vakantie. Hij wordt niet door Peter Pleijsier, maar door Gerard Ekdom vervangen. Corne laat de luisteraar echter niet onverzorgd achter want vrijdag sluit hij af met een dubbellange discoclassics show, met in het eerste uur een lange disco classics mix

Vandaag, donderdag 31 augustus wordt Floortje Dessing 31 jaren jong.

Annette van Trigt stapt na 11 jaar op als presentatrice van Studio Sport. Reden is een verschil van inzicht over het beleid van het sportprogramma. De NOS en Van Trigt willen niets zeggen over de aard van het conflict.

Frits Spits presenteerde gisteren voor het laatste NOS-Met het Oog op Morgen (23.00-24.00 uur, Radio 1). Hij presenteerde ‘het Oog’ sinds 1985 en is daarmee de langstzittende presentator van dit moment. Frits Spits stopte met de presentatie van Met het Oog op Morgen vanwege nieuwe werkzaamheden bij de KRO in het komende seizoen. Vanaf volgende week wordt hij op de woensdag opgevolgd door Jeroen Pauw, die vanaf 1 september in dienst is van BNN.

Iedereen kent het blad Playboy. Al ruim 40 jaar een toonaangevend en inmiddels ook gerespecteerd blad op het gebied van erotisch vermaak. Playboy TV zal vanaf september te zien zijn bij Mr. Zap. Deze zullen worden uitgezonden op het kanaal waarop ook The Adult Channel te zien is. Playboy TV zendt uit van 21.00-01.00 uur. The Adult Channel van 01.00-05.00 uur. (Mr. Zap-Magazine)

Feyenoord gaat in samenwerking met SBS 6 een televisiemagazine van een half uur maken dat om de 14 dagen wordt uitgezonden. De onderhandelingen over het Feyenoord-programma, waaraan ook het multi-mediabedrijf UPC zijn medewerking verleent, zijn nagenoeg afgerond. Lees hier verder

News.nl, een gratis middagkrant, werd gisteren geïntroduceerd. Een concurrent voor NRC Handelsblad en Het Parool? Lees hier verder

‘Tenzij er in extremis nog een oplossing uit de hoed wordt getoverd, gaat Eurosport nog deze week in Vlaanderen van de kabel. Oorzaak is een dispuut over auteursrechten die de sportzender wil aanrekenen en die de kabelmaatschappijen niet willen betalen.’ Lees verder in Standaard

De Bus van SBS6 is niet welkom in het Brabantse Oirschot. Het college van B en W heeft het verzoek om de bus negen dagen op De Markt te laten staan, afgewezen. De Markt is te klein, zegt de gemeente. Bovendien vinden B en W “het programma ook niet je-van-het

AT&T wil lokale telefonie over de tv-kabels stimuleren met een aanbod van 5 maanden lang gratis lokaal en nationaal bellen in de Verenigde staten.

Julius Minnaar (30) is per 1 december benoemd tot algemeen directeur van de Stichting Ether Reclame. Hij volgt Cees Vis op. De functie van salesdirector, die Minnaar nog vervult, wordt dan door Arian Buurman overgenomen

De Eredivisie NV komt op 9 oktober met een voorstel naar de voetbalclubs op het hoogste niveau over een joint venture met KPN. De Nederlandse telecommer heeft een vijfjarig bod gedaan op alle rechten voor jaarlijks 150 miljoen gulden. Onder die rechten vallen de live-uitzendingen, samenvattingen en internet. Inmiddels hebben twee andere partijen eenzelfde bedrag geboden aan de ENV voor deze rechten.

De televisietoren in Moskou waarin zondag een grote brand uitbrak, hoeft niet tegen de vlakte. De Russische autoriteiten zeggen dat de mast kan worden hersteld. De brand ontstond vermoedelijk door kortsluiting.

Tenzij er op het laatste moment nog een oplossing uit de hoed wordt getoverd, gaat Eurosport nog deze week in Vlaanderen van de kabel. Oorzaak is een dispuut over auteursrechten die de sportzender wil aanrekenen en die de kabelmaatschappijen niet willen betalen. Aanvankelijk werd het signaal van de zender tegen betaling op de kabel gezet. Maar toen draaide Eurosport de rollen om. De zender eist nu auteurs- en nevenrechten.

Mireille Bekooy is niet meer werkloos. Nadat ze bij Koffietijd buitenspel was gezet, is Mireille weer terug bij de TROS. Bij de grootste familie van Nederland gaat ze het middagprogramma Lunch TV presenteren.

Ondanks het feit dat Hans van Willigenburg onlangs bedankt werd voor zijn zes jaar trouw aan ‘Koffietijd’ heeft RTL4 toch nog werk voor hem. Vijf maal in de week zal Hans een programma over film, theater en muziek gaan presenteren. ‘Ik ben er heel blij mee,’ zegt Hans. ‘Dit zijn namelijk de onderwerpen waar ik heel erg van houd.’

Dankzij de UMTS-veiling houdt de Duitse overheid geld over. De opbrengst levert een overschot op van 1% van het bruto binnenlands product.

Radio 4 biedt voor het eerst internetters de mogelijkheid om (inter)actief aan het Festival deel te nemen. De uitzendingen van A4 vanuit Vredenburg zijn via een webcamera te volgen. Na afloop van de uitzending kan met de programmamakers worden gechat. Van 28-8 t/m 1-9 zijn de avondconcerten te volgen via webcameras in de concertzaal. En via het Forum kunnen bezoekers al hun opmerkingen kwijt over het Festival en aanverwante zaken.

Het Filmmuseum in Amsterdam wijdt een speciale reeks aan Fons Rademakers. Ook komen er een documentaire en een boek over de Oscar-winnaar, die begin volgende maand 80 jaar wordt. Vooral Rademakers’ activiteiten als acteur in bijvoorbeeld ‘Keetje Tippel’, worden belicht. Ook maakt het museum een retrospectief van Rademakers als regisseur. Veel films zullen in een nieuwe kopie te zien zijn.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Nog e e n dag, en dan w e e k e n d . . . . . . . . .

Gerelateerde berichten