Kort nieuws op vrijdag 4 augustus

De RadioWereld kreeg een verzoek van een nieuwslezer die per direct een baan zoekt in de mediawereld ! Hij heeft een professionele, vlotte nieuwspresentatie en kan ook redactie voeren. Hij kan omgaan met een computer en diverse audioprogramma’s. Eerder heeft hij ervaring opgedaan bij diverse (grote lokale) omroepen. Heeft u een vacature die aan dit profiel voldoet, dan kunt u reageren bij de webmaster van de RadioWereld. Deze persoon is bereikbaar onder: webmaster@radiowereld.nl

Vanaf 3 augustus (gisteren) is het regionale commerciële radiostation ‘Radio 8 FM’ ook in Eindhoven e.o te beluisteren via de Kabelfrequentie FM 107.4 Mhz.

Bewoners van Texel ergeren zich aan de weermannen en weervrouwen op tv die voortdurend een vertekend beeld geven van de weersgesteldheid door dagelijks op de weerkaarten boven hun eiland een symbool van een regenwolk te tonen.

Happy Radio is alvast begonnen met (test) uitzendingen via de 104.5 in stereo in Zuid Holland Zuid.

Net5 start met een interactieve spelshow onder de naam ‘Webstrijd’, die gedeeltelijk via internet wordt gespeeld. Een studiokandidaat neemt het in de show op tegen drie mensen die achter hun computer met webcam zitten. Hoofdprijs is 1,5 miljoen gulden. De productie is in handen van John de Mol producties en tegen de tijd van uitzending via SBS net ook via het internet te volgen.

Europa heeft haar eerste echte Internet televisie station. Het Deense Scoopstation zendt alleen nog maar uit in het Deens maar heeft momenteel al 5 ‘kanalen’ draaien. Het bedrijf wordt ondersteund door het Deense Ingram Micro en nog wat kleinere Deense IT-bedrijven. De uitzendingen ondersteunen Modem, ISDN, ADSL en kabel connecties qua bandbreedte.

De VPRO-radio stelt radioprogramma’s op verzoek beschikbaar, en Sony vindt dat dit niet mag zonder extra betaling van rechten. De VPRO is het daar niet mee eens en zendt voorlopig helemaal geen muziek meer uit van Sony-artiesten.

Om zeker te zijn dat de deelnemers aan de reality-soap De Bus niet voortijdig hun biezen pakken, moeten de kandidaten vooraf tienduizend gulden oftewel 185.000 frank neertellen. ,,Het is een soort van waarborg”, legt productiemanager Ton Schipper uit. ,,Als ze zelf opstappen, zijn ze het bedrag kwijt. Als ze in de loop van het programma weggestemd worden, krijgen ze hun geld terug.”

De hele avond naar Nederland 1 gekeken, en dat is geen pretje. Ook als er geen zomerslapte heerst, valt me wel eens op hoe onbedaarlijk veel er op die zender wordt gepraat. Op sommige dagen is het daar één grote opeenhoping van praatprogramma’s, alsof men zich – in navolging van de talk radio – het liefst zou profileren als talk television. Lees verder in het NRC

Hugo Schneider vertrekt bij TV West als hoofdredacteur. Schneider is per 1 november benoemd tot adjunct hoofdredacteur bij het Haarlems Dagblad, waarbij hij de redacties voor de regio Haarlem en IJmuiden zal leiden.

Vandaag, 4 augustus 2000, wordt Elizabeth I, de Britse Queen Mum, 100 jaar. Elizabeth, weduwe van Koning George VI, is het oudste lid van het Britse koningshuis en is in Groot-Brittanië zeer populair. NOS-Actueel doet live verslag (12.30-13.50 uur) van de feestelijkheden rond Buckingham Palace. Presentatie: Joop van Zijl

Er wordt op dit moment hard gewerkt om voor Loeki de Leeuw en zijn vriendjes een nieuwe website te maken. Maar je vindt hem nu ook al in zijn hoekje op de STER-site. Je kan filmpjes bekijken, puzzelen, chatten en kaartjes versturen. Ook zie je hoe een Loeki-filmpje gemaakt wordt. Asjemenou!

Op de internationale bestemmingen berekent KPN vanaf deze week nog slechts één tarief voor piek- en daluren. KPN volgt hiermee een groot deel van de concurrentie. De meeste carrier select bedrijven hebben nooit anders gedaan, of stapten al eerder over op een eenheidstarief. Naast de wijziging van de tariefstructuur, kondigde KPN ook aan dat voor internationale voordeelnummers voortaan geen abonnementsgeld meer wordt geheven. Tot nu koste de dienst twee gulden maandelijks, voortaan kunnen gratis drie internationale nummers worden opgegeven waarop een korting van toepassing is. De korting is overigens verdubbeld tot 20%.

Endemol Entertainment verkoopt haar belang van 25% in de Spaanstalige internetportal Telepolis aan een van de grootaandeelhouders. De verkoop levert Endemol een boekwinst op. Het bedrijf licht de verkoop toe door te wijzen op de aanstaande overname door Telefonica. ‘Daardoor vervallen de synergievoordelen van een belang in een bedrijf als Telepolis’, zo stelt Endemol. Telefonica is meerderaandeelhouder in Terra Networks, dat de grootste internetservice provider in Spaans- en Portugeestalige landen is. Daarnaast is de Telefonica-dochter bezig met de overname van branchegenoot Lycos. Een samenwerking tussen Endemol en Terra Networks, onder meer wat betreft de exploitatie van Endemol-formats, ligt daarom voor de hand.

De Vereniging Lokale Omroep Hilvarenbeek (vloh) kan, wat burgemeester en wethouders van Hilvarenbeek betreft, tot en met 2003 rekenen op een jaarlijkse financiële bijdrage van de gemeente. Die bijdrage moet de zogeheten lokale radio-opslag (begin dit jaar tegelijk met de omroepbijdrage afgeschaft) compenseren. Op hoeveel geld de Vloh kan rekenen, is nog niet bekend. B.-en-W. hebben hun ambtenaren deze week opdracht gegeven een en ander uit te werken. Het drietal vindt het in ieder geval logisch om de bijdrage af te stemmen op het bedrag dat Hilvarenbeek voortaan jaarlijks uit Den Haag krijgt ’ter vervanging’ van de omroepbijdrage.

Eurosport heeft bekend gemaakt per 1 september te starten met haar ‘spin-off kanaal’ EurosportNews. Het themakanaal is bedoeld voor digitale pluspakketten en biedt 24 uur per dag sportnieuws in een multimediale opzet, waarbij het scherm is ingedeeld in verschillende segmenten, zoals de financieel-economische zender Bloomberg TV ook doet. Daarbij zullen sportresultaten en nieuwsflitsen naast het reguliere tv-beeld worden vertoond.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Prettig weekend

Gerelateerde berichten