Kort nieuws op woensdag 2 augustus 2000

Op de site van Paul Weijenberg Studio’s uit Amsterdam stond tot maandagmiddag een lijst online met de persoonlijke gegevens van bekend Hilversum. Het ging om twee lange lijsten, een van bekende mannen en een van bekende vrouwen. Behalve de privé-nummers stond van velen ook het 06-nummer vermeld op de site van Paul Weijenberg Studio’s

Hoeveel boeddhisten zijn er eigenlijk in Nederland? Volgens het Commissariaat voor de Media niet meer dan 36.000 maar volgens de Boeddhistische Omroep Stichting (BOS) ruim 480.000. Een aanzienlijk verschil. Het gevolg is dat het Commissariaat het dit jaar ingediende verzoek van de stichting voor zendtijd bij de publieke omroep heeft afgewezen.’ Lees verder in het NRC

Omroeporganisatie SBS doet in Spanje mee aan een veiling voor het verkrijgen van een van de twee nieuwe TV-licenties. Er dingen vijf kandidaten naar de licenties. SBS Broadcasting heeft een consortium gevormd samen met Pryconsa Group en Martin-Pena & Dutilh. De omroeporganisatie heeft een belang van 49% in het consortium. In Europa heeft SBS al televisiezenders in Zweden, Noorwegen, Denemarken, België, Nederland, Hongarije, Zwitserland, Finland, Griekenland, Polen en Slovenië.

De film Mission Impossible 2 heeft sinds de première op 6 juli in Nederland zo’n 600.000 bezoekers getrokken. De rolprent, met in de hoofdrollen onder anderen Tom Cruise, kan daarmee volgens de distributeur nu al de zomerhit van 2000 worden genoemd. MI2 is in 109 bioscopen te zien

Vorige week verspreidde Sky Radio een communique waarin aandacht werd besteed aan het door hen geintroduceerde gebruik van de display van een radio-ontvanger, om informatie over de gedraaide muziek mee te sturen met het RDS-signaal. – De naam van de artiest ‘on air’ op deze manier bekend maken, is evenwel niet meer zo uniek in Nederland -, laat Radio Maastricht ons weten.

Winkelen bij de omroep… Van CD-ROM’s tot luchtbedden en van T-shirts tot videobanden. Op de websites van de publieke omroep is van alles te bestellen. Omroep.nl maakte een overzicht van alle online winkels bij de omroep.

In de stemming komen voor Lowlands !!! Vijfentwintig augustus begint Lowlands 2000. De VPRO doet er op internet opnieuw uitgebreid verslag van. Onder meer Blink 182, Underworld, Krezip en K’s Choice zullen de podia in Flevoland bezetten. Op de website van de VPRO staat nog een verslag van Lowlands 1999. Op de site van 3voor12 is de Lowlandsmix 2000 te beluisteren, door San-de-man. Om in de stemming te komen Luister hier

EO-Familiedag komt eraan. De EO-Familiedag is dit jaar op zaterdag 26 augustus in De Jaarbeurs in Utrecht. De dag staat in het teken van het thema Gaan voor goud. Op de website van de EO is meer informatie te vinden over de sprekers, de muziek, het kinderfeest en de Metterdaadactie. Ouders kunnen hun kinderen op de site aanmelden voor de dag.

Volgens Uptobyte is Gnutella v0.56a een vernuftig programma om bestanden uit te wisselen via het internet. Lijkt op Napster maar werkt zonder centrale server.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Beter Opgebrand Dan Uitgeblust…..

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email