Kort nieuws op woensdag 23 augustus 2000

NOS-Actueel doet deze zomer op Nederland 1 en Nederland 2 uitgebreid verslag van Sail 2000. Dit nautische spektakel wordt van 24 tot 28 augustus voor de zesde keer in Amsterdam gehouden. Vandaag, op de vooravond van dit evenement, zendt de NOS het eerste Sailjournaal uit op Nederland 1 (19.00-19.24 uur).

MP3.com, kortgeleden nog belaagd door de muziekindustrie, heeft aangekondigd dat het samen met The Outernet Inc. (2) in de VS een selfservicewinkelketen gaat uitbouwen voor de verkoop van on line muziek. Klanten zouden in een soort cybercafé hun lievelingssongs kunnen kiezen uit de verzameling van MP3.com, op cd wegschrijven en de cd-cover ontwerpen. De eerste winkel zou deze herfst opgestart worden.

De VPRO op Radio 1 met een popprogramma voor oudere jongeren gepresenteerd door twee soortgelijke radioveteranen die tot voor kort hun begeleidende teksten keurig van een briefje voorlazen maar nu zijn overgegaan op de tegenwoordig zo populaire voor de vuist weg geïmproviseerde duopresentatie. Dat lijkt een verbetering maar is het helaas niet. Lees verder in het NRC

Leo van der Goot (Programmadirecteur) zal de tv-zender FOX verlaten omdat hij een overname van de zender niet wil meemaken. HMG en SBS Broadcasting SA schijnen eventuele potentiële overnamekandidaten te zijn. Wanneer Leo van der Goot bij FOX zal vertrekken is nog onduidelijk.

In Enschede is woedend gereageerd op een SMS die momenteel wordt verstuurd. Op het SMSje is knallend vuurwerk te zien met de tekst groeten uit Enschede.

Een nieuw VT 4-programma dat dit najaar wordt uitgezonden, heeft geleid tot een conflict tussen een journalist van Het belang van Limburg en een producer uit de Vlaamse pornobusiness, waarbij die laatste de journalist zou hebben bedreigd. De rijkswacht stelt een onderzoek in, VT 4 distantieert zich van de bedreigingen. Lees verder in standaard

KPN kan de UMTS-licenties in Nederland en Duitsland betalen zonder een beroep te hoeven doen op de kapitaalmarkt

Imca Marina, sinds begin vorige maand koningin van de Nederlandse homo’s, gaat ook de scepter over de Belgische gay’s zwaaien. De zangeres wordt op 1 oktober in discotheek Red & Blue in Antwerpen tot koningin van de Belgische homo’s gekroond. De benoeming gebeurt overigens op initiatief van de Nederlandse Gay Discjockey Vereniging.

De Hoogenveense piraat Fantasy FM heeft het record programma maken verbeterd. In totaal bleven de DJ’s 104 uur achter de draaitafel staan.

Hoofdredacteur Gio Lippens van NOS Sport wil meer diepgang. Ook mogen sporters van hem kritischer worden geinterviewd dan mart Smeets cs nu doen.

Familieleden van een vrouw die in juni hoofdpersoon was in de NCRV-documentaire Verborgen moeders, hebben de NCRV aangeklaagd wegens smaad. In het programma wordt volgens de advocaat van de familie gesuggereerd dat de vrouw slachtoffer is van incest. De familie ontkent alle beschuldigingen en heeft ook de vrouw aangeklaagd.

De VARA-comedy All Stars is vanaf woensdag 6 september weer op de televisie. Na de herhaling van de eerste serie begint op 6 december een nieuwe reeks afleveringen over het ultieme voetbalgevoel, buitenspel, diepgaan en gemiste kansen. Op de website zijn onder meer videofragmenten, een forum en fanshop te vinden.

Het magazine van Lowlands 2000 staat online. Op de website van de VPRO staat een overzicht van de optredende artiesten, nieuws en een internet programma-overzicht. Via de site kunnen bezoekers tijdens het driedaagse popfestival vanaf 25 augustus vragen stellen aan artiesten en het festival volgen in beeld en geluid.

Ben jij helemaal gek van jingles en ben je nou al jaren opzoek naar juist dat ene fragmentje. Kom eens langs op de geheel vernieuwde Jingleplace! Hier vind je jingles van in totaal zo’n 20 radiostations uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Surf snel naar Jingleplace en kijk of jouw favoriete jingle ertussen staat.

Van Acda en De Munnik via Normaal naar de Zingende Fresia’s. Vrijwel alle Nederlandse bands zijn vertegenwoordigd in het Nederpoparchief. In de concertagenda zie je in een oogopslag waar je je favoriete Nederlandstalige band de aankomende maanden kunt zien optreden. Ook de Belgen worden niet vergeten: zuiderburen als Babel, Clouseau en Raymond van het Groenewoud hebben een plekje gekregen in het Nederpoparchief

Bijna een op de tien wereldburgers heeft een mobieltje. Dat meldt de Japanse zakenkrant Nihon Keizai Shimbun zondag op grond van gegevens van de grote telecombedrijven en van enkele onderzoeksinstituten. Eind juni van dit jaar liepen circa 570 miljoen mensen met een mobiele telefoon rond. Het Finse concern Nokia schat dat het aantal eind 2002 zal zijn opgelopen tot meer dan een miljard. Het aantal contractanten bij aanbieders van mobiele telefonie steeg in de eerste zes maanden van dit jaar met liefst honderd miljoen, meldt de krant.

Muziekmaatschappij EMI sleept de site Global Music One voor de rechter wegens ‘piraterij’ op auteursrechten. Global Music One biedt stukjes muziek aan als beltoon voor mobiele telefoons.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Tot morge.

Gerelateerde berichten