Kort nieuws op woensdag 9 augustus

De 24-uursuitzending van Big Brother II, die op 14 september zal starten, kan alleen bekeken worden achter de decoder. De kosten per huishouden zijn maar 13 gulden per maand. Endemol en Mediakabel (twee miljoen aansluitingen) bevestigen onderhandelingeen over een miljoenenovereenkomst.

Gisteren ging het eerste onafhankelijke Nederlandse WAP-portal online. De portal, threebuttons.com, is voor iedereen gratis toegankelijk, ongeacht het mobiele netwerk of de internetprovider. Threebuttons zegt over de grootste Nederlandse WAP-zoekmachine te beschikken met meer dan 3.000 rubrieken. www.threebuttons.com

Gemiddeld belt een Amerikaan dit jaar 221 minuten per maand mobiel, een inwoner van Europa komt niet verder dan gemiddeld maandelijks zo’n 145 minuten.

De door UPC-tv eerder aangekondigde nieuwe themakanalen krijgen de namen Gold en Drive in Movies. De zenders, die digitaal in themapakketten zullen worden aangeboden, worden in samenwerking met SBS ontwikkeld en gaan in het najaar van start. Volgen chief operating officer Stephen Cohen van UPC tv wordt het eveneens eerder aangekondigde homeshoppingkanaal pas na de introductie van de twee nieuwe zenders opgestart.

www.talkshow.nl, een onderdeel van Neophema.com, is een nieuwe onderneming die bedrijven, organisaties en particulieren helpt bij het uitzenden van (live) beeld en geluid op internet. Naast het aanbieden van faciliteiten, maakt Talkshow.nl ook eigen programma˜s. Volgens Paul Kuitert van Talkshow.nl wordt televisie via internet nu ook voor kleinere organisaties betaalbaar.

RTL4 blijft matig presteren. Was het marktaandeel van de boodschapperszender in week 30 nog 13 pct, vorige week is het marktaandeel van de HMG-zender naar het historische dieptepunt van 11 pct gedaald.

Verslaggeefster Liesbeth Staats mag van AT5 oproepkracht Jip Cohen niet op tvbabes.com staan op straffe van juridische actie. Al 2 jaar lang probeert tvbabes.com een compleet overzicht te geven van Nederlandse tv presentatrices. Uiteraard zouden ze niet volledig zijn zonder de presentatrices van AT5.

Peter Rijsenbrij, nu nog music director bij Radio 10 FM, zal vanaf oktober bij internetportal Oops.nl in dienst treden als creative director. Rijsenbrij is medeoprichter van de portal. Per 1 augustus is Oops.nl deels overgenomen door Computer Society.

Iran heeft vandaag het laatste grote hervormingsgezinde dagblad gesloten. De krant Bahar wordt uitgegeven door een naaste medewerker van president Khatami. Hij kreeg per fax een verschijningsverbod in afwachting van een onderzoek. Bahar kwam voor het eerst uit nadat in april hervormingsgezinde bladen massaal een verschijningsverbod kregen. Het werd snel een van de best verkopende kranten in Iran.

Gerard Cox, Willem Nijholt en Pleuni Touw zijn enkele van de hoofdrolspelers in de nieuwe film van Nouchka van Brakel, De Vriendschap. De opnamen voor de film zijn deze week in Rotterdam begonnen. De rolprent wordt geproduceerd door Matthijs van Heijningen. De film gaat begin volgend jaar in première.

SBS Broadcasting heeft het belang van 33% in het Poolse televisiestation TVN rond, zo is maandag bekendgemaakt. TVN is de op een na grootste private televisiezender in Polen. SBS legt voor het belang $ 131,4 mln neer, deels in aandelen en deels in contanten.

Endemol Entertainment verkoopt haar belang van 25 pct in de Spaanstalige internetportal Telepolis.com aan een van de grootaandeelhouders.Na de overname door Telefónica vervallen voor Endemol de synergievoordelen van een belang in Telepolis.

Gamma wordt samen met meubelgigant Piet Klerkx hoofdsponsor van het SBS-programma Klussen & Wonen, wat eerder Klussen met Kijkers heette. De eerste uitzending start op 3 september op SBS6 om 18.10 uur

De Amerikaanse aanbieder van kabeltelevisie Crown Media heeft dinsdag om 12.30 zijn eerste notering aan de Amsterdamse beurs gekregen. Het aandeel opende zoals verwacht op 17,40.

Wie net even het radionieuws gemist heeft maar toch het laatste nieuws wil horen, hoeft niet meer te wachten tot het volgende bulletin. Vanaf nu kan je het radionieuws namelijk online opvragen. Op elk moment is het laatst uitgezonden bulletin van radio 2 of de meestal net iets uitgebreidere versie van radio 1 te beluisteren op internet. Luister of kijk hier.

In tegenstelling tot andere continenten zal de Chinese overheid zelf een eigen MP3 site ontwikkelen. ListenToChina.com is gemaakt om Chinese muziek te promoten en te ontwikkelen, en het heeft bewezen dat het succesvol is. Dit kan een compleet nieuwe financieel houdbare muziekdistributie laten onstaan voor de artiest. Alle artiesten die worden voorgesteld op de site zijn ‘onderzocht en goedgekeurd’ door Beijing. Klik hier voor Listen To China

De top 3 van deze week uit de Top 40
1 Krezip – I would stay
2 Jody Bernal – Que si, que no
3 Anastacia – I’m outta love

De top 3 van deze week uit de Mega Top 100
1 Jody Bernal – Que si, que no
2 Krezip – I would stay
3 Anastacia – I’m outta love

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Het wordt weer eens tijd voor vakantie, waar gaan we heen dit jaar….

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email