Kort nieuws op dinsdag 19 september 2000

Terug naar de jaren 80 met Radio 2. Deze week (van 18 tot en met 23 september) zal Radio 2 in het teken staan van de jaren 80. Op de website kun je terecht voor veel muziek uit deze periode. Naast muziek kun je hier ook nieuwsfragmenten horen en vind je een top 80, een muzieklijst en een luisteraarsforum. Deze muzikale week is samengesteld door de luisteraars van Radio 2

Op de 3FMhomepage staan nu foto’s van de 3fm blokkade op de snelweg afgelopen vrijdag.

Dankzij de integratie van de antenne voor tv- en mobiele telefonieontvangst komt Samsung in Korea nu met de eerste telefoon met tv-ontvangst voor 1.800 dollar, nu circa 2.500 gulden.

De Amerikaanse televisiekijkers maken de nieuwste fase mee in het transformatieproces van het rechtssysteem naar een oorlog om kijkcijfers. De zender Court TV, een dochter van Time Warner, toont zijn kijkers echte bekentenissen van criminelen tijdens een politieverhoor in het tv-programma Confessions.

Mobieltje uitkomst bij lange telefoonstoring Terwijl ruim een derde van Heerenveen wordt geplaagd door een storing van de telefoon die nog wel een week kan duren, biedt KPN haar klanten gsm’s aan met korting. Lees verder in het NRC

Ome Joop, Harry Nak, Dolle Leo, Bep en Toos… Ze zijn vanaf 7 oktober terug op de Nederlandse radio. Ze komen weer tot leven als de Dik voor Mekaar-show van André van Duin en zijn kompaan Ferry de Groot. (elke zaterdagmorgen om 11.30 uur bij de TROS op Radio 3) Kijk ook eens op
www.dvm-lois.myweb.nl

Nokia brengt volgend jaar een Media Terminal op de markt. Dit onder Linux werkende apparaat combineert televisie met Internet.
Televisiefragmenten kunnen worden gestopt en teruggespeeld, MP3’s en videofragmenten kunnen worden bewaard op de harde schijf en er kan split-screen tegelijk worden gesurft en TV worden gekeken. Er kunnen foto’s van TV beelden worden gemaakt en door een printer te koppelen worden uitgeprint.

Stuart Sutcliffe, het vijfde lid van de Beatles, overleed in 1962 na een vechtpartij met John Lennon. Dit zegt de zus van Stuart, Pauline Sutcliffe, meldt het showbizz-persbureau Wenn. Sutcliffe overleed aan een hersenaandoening. Volgens zijn zus gebeurde dat enige tijd nadat hij in elkaar was geslagen door John Lennon, die tijdens een ruzie zijn zelfbeheersing had verloren.
De bassist vertelde zijn familie dat Lennon hem op het hoofd had geslagen, maar legde zelf geen verband met de ziekteverschijnselen die enige tijd later optraden. Hij verloor zijn gezichtsvermogen en kreeg epileptische aanvallen. Volgens Pauline Sutcliffe stond Lennon destijds onder zijn medestudenten bekend om zijn woedeaanvallen, waarbij hij wel eens naar mensen zou hebben uitgehaald.

Voor het programma Sportmix zoekt Midland FM, het radiostation voor Oudewater en omgeving, een producer M/V. Als producer versterk je het Sportmix-team, dat iedere week de sportuitzendingen realiseert. Deze worden iedere zaterdag en zondag uitgezonden van 14 tot 17.00. Je wordt ingedeeld op de zaterdag, en bij “noodgevallen”ook een enkele keer op de zondag.

De taken van een sportproducer bevatten ondermeer: redactiewerk, het opvragen van voetbaluitslagen, en het mee-presenteren van het programma Sportmix op de zaterdagmiddag.

Ben jij enthousiast, en wil je alles “Vers van het Veld” meemaken? Aarzel niet, meld je snel aan! Enige radio-ervaring mag, is geen must. Midland FM maakt gebruik van vrijwillige medewerkers. Reacties op: studio@midlandfm.com

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten