Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kort nieuws op donderdag 28 september 2000

Streekradio M-FM, de lokale streekomroep voor de gemeente Rheden en Rozendaal, zoekt nieuwe bestuursleden voor haar stichting. Wegens omstandigheden leggen de huidige bestuursleden hun functie per 1 december 2000 neer. M-FM is te ontvangen via twee etherzenders, 107.2 en 107.9 FM, in de regio Arnhem, Veluwe en de Liemers en overal in die regio op de kabel via 93.1 FM. U kunt reageren op via mfm@radiowereld.net of kijk via internet voor meer informatie over de omroep: www.m-fm.nl

Angela Groothuizen (28 september 1959) gaat binnenkort weer een nieuwe uitdaging aan.Voor de AVRO gaat zij het programma Nieuwe Oogst presenteren, dat zich geheel richt op Nederlandse podiumkunsten.

De dramaserie Bij ons in de Jordaan van Willem van de Sande Bakhuyzen heeft tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht twee Gouden Kalveren gewonnen. De serie werd tot beste televisiedrama gekozen. Verder kreeg Kees Prins een Gouden Kalf voor zijn rol als Johnny Jordaan in de serie. Will van Kralingen kreeg de prijs voor de Beste Actrice voor haar rol als een jaloerse, uitgerangeerde actrice in Storm in mijn hoofd. De jury toonde zich diep onder de indruk van Bij ons in de Jordaan. De serie gaat over het leven van de zanger Johnny Jordaan.

Minister De Vries van Binnenlandse Zaken heeft het nieuwe landelijke toegangsnummer voor de politie officieel in gebruik gesteld. Het nummer (0900-8844) kan worden gebeld voor niet spoedeisende zaken. Daarmee moet het alarmnummer 112 worden ontlast.

De drie overgebleven leden van de groep the Doors hebben dinsdag een optreden in Hollywood verzorgd. De groep die enkele jaren na het overlijden van de voorman Jim Morrisson in 1971 nog maar zelden optrad, heeft sinds 1993 niet meer in deze bezetting in het openbaar gespeeld.
De reünie was ter gelegenheid van opnamen van een televisie-special over de band. De uitzending in november bij de Amerikaanse muziekzender VH1 is ter ondersteuning van de release van de nieuwe Doors-plaat, Stoned Immaculate.

Jody Bernal staat zaterdag met Que si, que no voor de zestiende week op rij bovenaan in de Megatop 100. Daarmee evenaart de in Colombia geboren en in Delft opgegroeide zanger het record dat Marco Borsato in ’94 vestigde met Dromen zijn bedrog. Volgens de stichting Megatop 100 is het gezien de verkoopcijfers van de laatste tijd zeer waarschijnlijk dat Bernal volgende week het record van Marco Borsato gaat breken. De 18-jarige Bernal heeft in Nederland inmiddels 150.000 single-cd’s verkocht van Que si, que no.

SBS Broadcasting SA, de Amerikaanse moedermaatschappij van SBS 6 en Net5, koopt de zieltogende zender Fox. Daarover hebben beide partijen dezer dagen een principe-akkoord bereikt. De prijs is geheim.

Telefoongespreken met een anonieme prepaid-telefoonkaart kunnen tegenwoordig ook al door de politie worden afgeluisterd.

Van cryptokronkel tot woordrits. Bekende Vlamingen en Nederlanders voeren iedere donderdagavond een taalstrijd in 10 voor taal. Meespelen kan op de site. Ook is er informatie te vinden over de teams, de presentatoren en de cd rom.

Reis om de wereld op radio en internet. Als ik tranen kon drinken zou ik nooit meer dorst hebben.’ Het KRO-programma Route5 maakt wekelijks een reis om de wereld op radio en internet. Deze week staat het droge Timboektoe centraal. Op de vernieuwde website zijn alle reisverhalen te beluisteren.

Radio Nederland Wereldomroep stopt op 26 oktober met Media Network. Het mediaprogramma zal na twintig jaar op de radio op internet zijn vervolg krijgen. Daar komt ook een historisch archief.

Eind dit jaar overschrijdt het aantal mobiele bellers in China de 73 miljoen, zo blijkt uit de voorspellingen van de belangrijkste telefoniebedrijven in dat land.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten