Kort nieuws op vrijdag 22 september 2000

Vandaag is de RadioWereld verhuist naar een snellere server, omdat de site regelmatig even onbereikbaar was door de vele bezoekers. Wellicht heeft u dit al gemerkt aan het nummertje in u brouwser. Binnenkort zullen we weer verhuizen, maar ook hier zult u niets van merken.

Nederlanders raken langzaam aan verslaafd aan internet. Tienduizenden van 7 miljoen internetgebruikers in Nederland vertonen verslavingsymptonen die lijken op die van gokverslaafden. Klopt helemaal, wij hebben er ook last van, dokter heeft u een pilletje voor mij ?

Het Nederlands Instituut voor Mediakunst (NIM) heeft in de Cultuurnota van staatssecretaris Van der Ploeg ruim 1,2 miljoen gulden per jaar gekregen. Dat is een verdubbeling van de subsidie. Volgens weekblad De Groene Amsterdammer van deze week is dat ook geen wonder: zowel de directeur als een bestuurslid van het NIM zitten ook in de Raad voor Cultuur, die Van der Ploeg adviseert.

Ex-gitarist Paul Kemper van de rockband Normaal claimt bij de rechtbank in Zutphen 1,4 miljoen gulden aan goodwill en salaris. Hij heeft beslag laten leggen op de bankrekeningen van de band. De band spant volgens manager D. van Berkum daartegen een kort geding aan om de beslaglegging op te heffen.

Willem Nijholt en Greetje Kauffeld komen samen met een nieuwe muzikale theatershow: The Award Winners. Met Johan Plomps Small Big Big Band brengen ze repertoire van een aantal grote componisten en tekstdichters van de afgelopen eeuw.

De invoering van het Landelijke Telefoonnummer Politie (0900-8844) levert een probleem op voor mobiele bellers. In plaats van te worden doorgeschakeld naar een meldkamer, komen degenen die met een gsm bellen binnen bij de KLPD.

De Limburger en het Limburgs Dagblad blijven als zelfstandige dagbladen bestaan. De Telegraaf heeft zich neergelegd bij de voorwaarden die de Nederlandse Mededingingsautoriteit gesteld heeft aan de overname van beide bladen. De krant heeft ook ingestemd de huis-aan-huisbladen van de Limburger Weekbladpers binnen een half jaar te verkopen. Eerder had de Telegraaf beroep aangetekend tegen de voorwaarden van de mededingingsautoriteit. Dat beroep is nu door de krant ingetrokken.

Voor Cyber Kids: Wat komt er binnenkort op School TV? Op de speciale website van Teleac/NOT kun je dat eens rustig bekijken

‘Seks houdt de Italiaanse versie van Big Brother gaande. Zo veel is na zes dagen wel duidelijk. In de harde strijd om de kijkersgunst mikt Il Grande Fratello, meer nog dan zijn zusterprogramma’s elders in de wereld, op de vleselijke aspecten van het bestaan. En het vermoeden bestaat, dat de regie daarbij een belangrijke rol speelt. Lees verder in het AD

Medio oktober gaat het nieuwe seizoen van AVRO ‘Vinger aan de Pols’ van start. Het programma zal gepresenteerd gaan worden door Pia Dijkstra. Op 24 oktober is de eerste aflevering van een driedelige reeks over de ziekte Cystic Fibrosis. Deze erfelijke ziekte staat beter bekend als taaislijmziekte. Voorafgaand aan de afleveringen staat een uitgebreid dossier over Cystic Fibrosis op www.gezondsite.nl. Behalve informatie, staan hier ook weer andere surftips, adressen en leestips specifiek voor kinderen op.

Fox Kids heeft in het in mei afgesloten boekjaar een 27 procent hogere omzet geboekt van 250 miljoen gulden. De winst was 700.000 gulden. In het jaar ervoor werd nog een verlies geboekt van 50 miljoen gulden.

Arbeidsvitaminen terug uit Sydney. In de week voorafgaand aan de Olympische Spelen zond Arbeidsvitaminen uit vanaf een reeks bijzondere locaties in Sydney. Op de site van Arbeidsvitaminen kun je nu foto’s en dagboeken lezen van de programmamakers. Zie bijvoorbeeld de tattoo van Wim Rigter en lees hoe collega verslaggeefster Corien (Thuis op Twee) werd opgepakt door de politie. Surf dus naar www.avro.nl/arbeidsvitaminen

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Prettig weekend

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email