Kort nieuws op vrijdag 8 september 2000

De coalitiepartijen in de Tweede Kamer zijn voor het toekennen van meerdere radiofrequenties aan één commercieel radiobedrijf. VVD, D66 en PvdA staan daarmee lijnrecht tegenover staatssecretaris Van der Ploeg (Media), die dat niet wil. Het gaat met name om de dreigende verdwijing van Classic FM die geen frequentie krijgt als moeder Sky er maar eentje mag kopen.

Niet het “Olon Journaal” want dat is opgeheven, maar het OlonNieuws heeft weer iets nieuws te melden. In totaal twee A-viertje’s Lokaal Nieuws staan nu online te bezichtigen op deze site. Deze maand is het ook te bekijken via een PDF file Of er ook nog een papieren versie in de brievenbus zal vallen is ons onbekend.

RadiOlympia is van 12 uur ’s avonds tot 3 uur ’s middags in de lucht. De radiOlympiaploeg in Sydney ziet er als volgt uit: Presentatie: Paul de leeuw, Edwin Cornelissen en Sjors Fröhlich. De verslaggevers zijn Theo Bakker, Ed van den Bent, Jacques Chapel, Geerhard de Grooth, Marc Hamer, Frank Havink, Andy Houtkamp, Eddy Jansen, Jos van Kuyeren, Theo Plasschaert, Piet Teeling en Jeroen de Jager.

De Tweede Kamer neemt geen genoegen met de uitleg van minister Zalm (Financiën) en staatssecretaris De Vries (Verkeer) over de mislukte veiling van de umts-frequenties en stelt zelf een onafhankelijk onderzoek in.

De Bus mag waarschijnlijk niet in Vlaanderen rijden. De aanhanger van het vervoermiddel van de gelijknamige real-life soap van SBS 6 is volgens de Belgische wet te breed om zonder speciale vergunning te rijden. Dat maakte de Vlaamse zender VT4 donderdag bekend. De ruimtes in de aanhangwagen kunnen worden gebruikt als fitnessruimte, sauna en productielokaal. Voor elk voertuig breder dan 2,5 meter moet in Vlaanderen een vergunning worden aangevraagd. Het is niet zeker of De Bus die krijgt.

De eventuele lancering van een Nederlandstalige versie van de Amerikaanse Music Television (MTV) zal geen invloed hebben op de kijkcijfers van de zender TMF. Dat verwacht TMF- eigenaar, uitgeversconcern Wegener. MTV zou met name op het gebied van kabeldekking nog een achterstand hebben

De Prijs voor de Dagbladjournalistiek 2000 is naar Volkskrant-journalist Michel Maas gegaan. Zijn reportages en verslaggeving over de Kosovo-crisis werden bekroond. Juryvoorzitter F. Korthals Altes reikte de prijs, een trofee en een bedrag van 10.000 gulden, donderdag uit.

De AVRO heeft hard gewerkt aan de lay-out van de AVRO-homepage. Het resultaat is ernaar. Surf dus even naar de vernieuwde www.avro.nl en lees daar onder meer het exclusieve interview met Loretta Schrijver, die met ingang van het nieuwe seizoen Alle Dieren Tellen Mee presenteert.

VeronicaFM neemt zeer binnenkort een etherzender in Den Bosch in gebruik. Onlangs is in Tilburg een etherzender op 103.6 MHz aangezet.

Van maandag 11 t/m vrijdag 15 september, voorafgaand aan de Olympische Spelen, zal de AVRO vanaf vijf locaties in Sydney live uitzenden. ‘Thuis op Twee’ en ‘Arbeidsvitaminen’ blikken vooruit op alle sportieve activiteiten en ontvangen deelnemers en medewerkers die betrokken zijn bij de Spelen. Willem Rigter en zijn team houden een dagboek bij, dat u kunt lezen op. www.avro.nl/arbeidsvitaminen

Het opvragen van reisadvies voor het openbaar vervoer op internet is met ingang van heden weer Gratis.

Radio 3FM DJ Isabelle is vanaf nu online met een nieuwe website. Surfers kunnen er onder meer chatten of de radio-uitzendingen beluisteren. Verder vindt de liefhebber er interviews met Isabelle. Ook de geplande items voor komende uitzendingen staan op de site

Cabaretier Wilfried de Jong krijgt vanaf december een nieuw late night-programma bij de VPRO op Nederland 3. De VPRO denkt hiermee de leegte die Paul de Leeuw heeft achtergelaten, deels opgevuld zal worden. Deels, omdat De Jong alleen op woensdagavonden te zien zal zijn. De Leeuw presenteerde drie keer in de week. Nederland 3-coördinator Kamlag heeft wel gezocht naar ‘horizontaliteit’ na het vertrek van Paul de Leeuw, maar is daar niet in geslaagd. Hij hoopt dat de diversiteit ’s avonds op zijn zender toch kan concurreren met Barend en Van Dorp op RTL 4 omdat het kijkers kan verrassen.

Het populair-wetenschappelijke VARA-programma De Ontdekking is dinsdag begonnen aan zijn tweede seizoen. In de eerste uitzending stond de zoektocht naar buitenaards leven centraal. Op de nieuwe website kunnen bezoekers de aflevering bekijken. Verder vinden ze er meer informatie, nieuws, toekomstvisies, links en een dagboek.

Vanaf 1 oktober kent Belgacom geen onderscheid meer tussen zonale en interzonale gesprekken: België wordt één tariefzone. Het is een wijziging die deelt uitmaakt van een volledig nieuw tariefplan, dat op 8 september wordt gepresenteerd.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Alleenstaanden kunnen elkaar vanaf heden ontmoeten op de nieuwe website www.aan1.nl, wellicht iets voor de webmaster?

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email