KORT NIEUWS OP WOENSDAG 11 SEPTEMBER 2000

Towi Sound creatieve producties producent van o.a. landelijke, regionale en lokale radiocommercials is nu ook 24 uur per dag online op www.towi-sound.nl. Op deze site vind u o.a. een kijkje achter de schermen, en veel informatie over dit bedrijf dat alweer 8 jaar actief is in de AV markt.
Speciaal voor medewerkers van lokale omroepen heeft Towi Sound deze maand een leuke jingleaanbieding. Dus reden genoeg om eens een kijkje te nemen op www.towi-sound.nl.

‘Makelaar en tv-presentator Harry Mens heeft een schikking van een ton getroffen met het Openbaar Ministerie in Amsterdam. Daarmee koopt hij zijn strafvervolging af voor het vervalsen van declaraties.

Op woensdag 13 september worden in het Staples Center in Los Angeles voor de eerste keer de Latin Grammy Awards uitgereikt. Onlangs heeft de organisatie bekendgemaakt dat Gloria Estefan een van de presentatoren van de prestigieuze awards zal zijn. Naast presenteren zal Gloria ook optreden. Jennifer Lopez treedt tijdens de awards ook op als presentatrice en brengt samen met Marc Anthony, die is genomineerd in vijf categorieën, het duet “No Me Ames” ten gehore. Dat wordt dus een swingend avondje in L.A.

Op woensdag 13 september is Grof Geschut te gast bij het 3FM-programma Denk Aan Henk. Naast een uitgebreid interview zullen Leonie van der Klein en haar mannen ook een akoestische uitvoering van de nieuwe single “Slaap je Al” spelen. Denk Aan Henk begint om 12:00 uur op 3FM.

‘Het medisch internetbedrijf Medlook en KPN Mobile bieden alle huisartsen en medisch specialisten een gratis wap-telefoon aan, waarmee ze kunnen internetten. Voorwaarde is dat zij zich laten registreren bij Medlook, dat medische dossiers ontwikkelt op internet.’ Lees verder in de Volkskrant

‘Deze maand bestaat het NPS/VPRO Radio 4-programma Supplement 10 jaar. Het wekelijks op maandagavond uitgezonden programma is het enige op de klassieke zender dat vier uur lang duurt.’ Lees verder in het NRC

De NOS doet op internet uitgebreid verslag van de Olympische Spelen in Sydney. De internet-sportredactie is gedurende het grootste sportspektakel ter wereld 24 uur per dag bezet om de site voortdurend te actualiseren. Alle wedstrijden komen uitgebreid aan bod en de verslaggeving wordt gelardeerd met foto’s en geluid. Daarbij zal extra aandacht uitgaan naar de verrichtingen op het vijfde continent van de 241 Nederlandse Olympiërs.

‘Tuvalu had nauwelijks bronnen van inkomsten, tot de eilandenstaat vorig jaar op grote schaal van het internet begon te profiteren. De Internationale Telecommunicatie Unie gaf Tuvalu het toplevel-domein .tv in 1998. Alle internetadressen in Tuvalu eindigen daardoor met de zeer gewilde landcode .tv.’ Lees verder in de Volkskrant

‘Het uitvallen, zaterdagavond, van een omstreden nieuwsshow op de Russische tv-zender ORT heeft het Kremlin en mediatycoon Boris Berezovski lijnrecht tegenover elkaar geplaatst.’ Lees verder in het NRC

‘Wie vanaf 27 september de politie nodig heeft, belt eenvoudig 0900-TUIG. Hoewel de politiekorpsen dit sterk in opkomst zijnde naambellen niet gebruiken, gaat achter het nieuwe telefoonnummer 0900-8844 deze opmerkelijke naamcode schuil.’

EO’s televisie- én radioprogramma ManVrouw heeft een nieuwe website. Er staat informatie op over de thema’s uit de uitzendingen, de presentatoren en activiteiten. Televisiefragmenten zijn te bekijken en in de nabije toekomst volgen discussieforums.

De VARA zendt twee nieuwe series uit. Cold Feet – iedere zondag op Nederland 3 – draait om het ingewikkelde gevoelsleven van een groep dertigers, woonachtig in Manchester. De jongerenserie Hollyoaks is van maandag tot en met donderdag te zien op Nederland 2. Hieraan staat het leven van een groep jongeren centraal.

In wat nog het meeste lijkt op een paniekactie hebben medewerkers van de lokale omroep Boschtion vrijdagavond apparatuur en alle cd’s naar een geheime locatie gebracht. De actie zou verband kunnen houden met het feit dat Buma/Stemra een kort geding tegen Boschtion aanspant wegens niet-betaalde uitzendrechten voor muziek over 1999. Vrijdag maakte het Brabants Dagblad dat bekend. Het zou om f. 30.000 gaan. Boschtion kampt sinds maanden met financiële problemen.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Error: Keyboard not attached. Press F1 to continue.

Gerelateerde berichten