60 CM NAJAARS MEETING 2000 VALBURG

Voor de derder keer op rij organiseren de 60CM amateurs uit Valburg de 60CM najaarsmeeting op 4 November 2000. Ook dit jaar wordt deze meeting gehouden in het dorpshuis “Beartix” in Slijk-Ewijk.

Hier kun je collega’s ontmoeten die je via de 60Cm hebt ontmoet. De avond begint om 20.00 uur. De intree is FL.10.00 P.P. voor alle activiteiten die daargehouden worden. Meer info vind je op de website van 60CM.

De 60 Centimeter Band is nog niet bij iedereen bekend. Het is een leuke piratenband van 480 tot 490Mhz. Op deze frequentie wordt uiteraard gezonden in FM Stereo, alleen is hier de kwaliteit veel beter. Zo worden er op deze frequentie gigantische DX verbindingen gemaakt door heel Nederland. Deze DX verbindingen kunnen worden gemaakt met low power. Je hebt niet meer van die gigantische vermogens nodig als b.v. op 3 meter. Om te kunnen luisteren naar deze frequentie heb je een convertor nodig. Deze hang je achter je radio en zet de frequentie om van 480-490 naar 100 Mhz. De antenne’s die voor deze frequenties worden gebruikt zijn onder andere de FUBA A of de DL6WU horizontale richtantenne. De FUBA A antenne is kant en klaar te koop o.a. bij in Heerde Bij Paradijs Eletronics of bij de Duitse vestiging van deze firma. De DL6WU antenne maak je zelf met een fatsoenlijke antenne programma. De Coax is de Aircom+ kabel of H100 (COAX 6 van de kabelmaatschappij voldoet ook goed). Gebruik hiervoor wel een goede N-Connector ! Dat heb je zeker nodig bij deze frequentie, dus niet van die pruts PL pluggen. Ja en dan zijn er natuurlijk de diverse soorten stuurtrappen en eindtrappen te koop. Kortom het is een leuke frequentie. (M)

Gerelateerde berichten