Kort nieuws op donderdag 12 oktober 2000

Doe Maar live op 3fm
Vrijdag 27 december speelt Doe Maar ruim een uur live op 3FM. Het gaat om een registratie van de Ahoy concerten. Vanaf 19.00 uur in Kort & Klijn.
In de 3FM studio wordt ook een exclusieve voorpremiere van de aankomende DVD gegeven. En daaraan wordt een prijsvraag gekoppeld. Als jij goed voorspelt welke 10 liedjes 3FM van Doe Maar gaat uitzenden dan maak je kans op een uitnodiging. Mail je voorspelling naar 3fm@nos.nl of check de 3FM/doemaar site voor meer info.

Gisteren (woensdag) viel Fred Siebelink weer in voor Henk Westbroek. Vandaag over twee weken (26 oktober) is tevens een grote dag voor Fred Siebelink. Hij zal dan zijn eerste optreden maken in een echte soap (GTST)

SBS6 heeft plannen om op haar site erotische pagina˜s te plaatsen. Momenteel wordt er nog nagedacht over de manier waarop dit maatschappelijk verantwoord gedaan kan worden, dit meldt het Algemeen Dagblad. Gedacht wordt aan het alleen beschikbaar maken van de pagina˜s na 21.00 uur. Overige zenders in Nederland wagen zich niet aan online erotiek.

Stage Holding, het live-entertainmentbedrijf van Joop van den Ende, heeft de rechten verworven om de grote internationale Disney musicals The Lion King en Aida in Duitsland en Nederland te kunnen uitbrengen. Het bedrijf heeft woensdag een overeenkomst gesloten met Walt Disney Theatrical Productions.

Joppe van der Reijden, directeur van Veronica Digitaal heeft donderdag jongstleden zijn ontslag aangeboden bij Veronica. Volgens Maarten Tulen, directeur van de Veronica Uitgeverij kon Joppe zich niet langer verenigen met het beleid binnen Veronica.

De War Child-actie Feast for Peace heeft woensdag na veel promotie op radio en tv naar schatting 300.000 gulden opgeleverd. Volgens een woordvoerster van de organisatie hebben 1200 eetgelegenheden verspreid over het hele land een deel van hun dagomzet gedoneerd aan het goede doel.

“Ja, ik wil een miljonair” heeft een onverwacht vervolg gekregen door geruchten en onthullingen dat miljonair Stephan Kerkhofs biseksueel zou zijn. Hij heeft zelf toegegeven dat hij in het verleden ‘iets met mannen heeft gehad’. Ook Coby heeft toegegeven dat zij avontuurtjes met vrouwen heeft gehad.

Het programma ‘Ja…ik wil een miljonair’ heeft RTL 4 geen windeieren gelegd. De zender verdiende bijna f1,5 miljoen gulden met de telefoonlijn waarop kijkers hun voorkeur voor Gosia, Angelique of Coby konden uitspreken. In totaal belden 750.000 Nederlanders voor f1,75 per telefoongesprek.

Het Nederlandse tv-aanbod op satelliet wordt door Canal+ onder de naam Canal Digitaal aangeboden. Sinds een half jaar biedt de exploitant van betaal-tv een tiental zenders in een basispakket met populaire en minder populaire themazenders. Ook wordt een aantal opties aangeboden en een derde (breedbeeld)kanaal voor abonnees van Canal+. Dit alles alleen voor kijkers die de zogenoemde ‘mediaguard-technologie’ aankunnen, terwijl de grote meerderheid van de schotelbezitters de Irdeto-codering gebruikt. Lees meer in het NRC

De RadioWereld, leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker, binnenkort meer.

De Gillende Keukenmeid heet de oudejaarsconference van Freek de Jonge die de VPRO 31 december op Nederland 3 uitzendt. Mojo Theater Productions heeft dat woensdag laten weten. De cabaretier begint 15 november met een tournee langs negen theaters om het programma uit te testen en voor te bereiden. De tournee eindigt in het Nieuwe de la Mar met voorstellingen van 12 tot en met 30 december. Over de inhoud van het programma kan Mojo nog niets vertellen.

‘Mr Zap is zo’n interactieve televisiedienst van Mediakabel, een samenwerkingsverband van acht kabelmaatschappijen waaronder UPC. ,,Tot nog toe hebben we te maken met veel kinderziektes, waardoor we in de ogen van de abonnees achterblijven bij de verwachtingen. De doelstelling van 100.000 abonnees aan het eind van dit jaar hebben we bijgesteld tot 55.000.” Lees meer in het Algemeen Dagblad

Omrop Fryslân zou voor radiouitzendingen gebruik moeten maken van de zendmast in het Drentse Smilde. Omrop Fryslân raakt dan ook de huidige vaste plaats op de zenderschaal van de radio kwijt. De huidige frequentie 88.6 megahertz leent zich volgens een onderzoek in opdracht van het ministerie van verkeer en waterstaat beter voor een radiozender die tot aan de Duitse grens programma’s verzorgt. Omrop Fryslân zou moeten verkassen naar 92.2 mHz. De mast in Jirnsum blijft wel in gebruik voor de televisie.

De volgende lokale omroepen zijn door de jury genomineerd voor een prijs in de categorie “lokaal lezen” Stadsomroep Arnhem,Lokale omroep Emmen,Lokale omroep Heemskerk,Boschtion,Publieke Omroep Nijmegen,en Stads omroep Venlo. De prijsuitreiking zal op 15 december plaatsvinden. Door het ministerie van OCenW is een prijzengeld ter beschikking gesteld van fl 10.000,-

NEC zal tijdens zijn honderdjarig bestaan de naam van de nieuwe hoofdsponsor bekendmaken. Belangrijkste gegadigde is SBS6. Op 15 november, de dag dat NEC honderd jaar bestaat, zou de overeenkomst worden getekend.

Dit jaar organiseert Kink FM vijf concerten in Bar-Café Spoorzicht in Eerbeek. Het eerste concert werd gegeven door The Scene (22 april) en het tweede door Abel. Ook hebben Racoon en de Tröckener Kecks van zich laten horen in Eerbeek. De overige succesvolle bands van Nederlandse bodem die daar het podium zullen betreden zijn: 21 oktober Bløf en 17 november Rowwen Heze & Nilsson Alle concerten vanuit Eerbeek zullen te beluisteren zijn in een rechtstreekse uitzending van 21:00 tot 01:00 uur.

Na internettoegang wordt ook het versturen van sms-berichten steeds meer een gratis gebeuren. Sinds vandaag kan je ook via Lycos.nl onbeperkt sms-berichtjes versturen vanaf een pc. Dit gebeurt overigens zonder registratie. Genie.nl en Mtnsms.com waren Lycos Nederland al voorgegaan. Maar die diensten vragen eerst om registratie.

Alles over Big Brother en de BUS. Je leest het elke dag bij RadioWereld.

Steeds meer mensen raken in de ban van soaps. Dagelijks zitten miljoenen mensen voor de buis, om de avonturen te volgen van hun favoriete soapster. Ook het leven van een soapster buiten de serie is voor veel mensen heel interessant om te volgen. Geldt dit ook voor jou? Ga dan naar de site van Veronica. De jongste omroep van Nederland heeft namelijk het onderdeel Soapworld aan de al uitgebreide site toegevoegd. In Soapworld vind je alle nieuwtjes en roddels over jouw favoriete serie en soapster. Binnenkort is het ook mogelijk om je te abonneren op de Soapworld Update, zodat je ook per e-mail op de hoogte wordt gehouden van de wereld van glitter & glamour. Meer info vind u op Veronica

Lowlands 2000 voorbij? Tuurlijk niet. Op de 3voor12 site zijn naast de tijdens het festival geproduceerde recensies, sfeerverslagen en filmpjes nu meer dan 20 concerten online. Met onder meer Red Snapper, Brave Combo, Kosheen, De La Soul, Chicks On Herbal Tea, Zen Guerilla, Brassy, Think Of One, Green Lizard en Reprazent.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.