Search
Close this search box.

Kort nieuws op donderdag 26 oktober 2000

10.30 uur

Er komt een onderzoek of het voormalige zendstation Radio Kootwijk dienst kan doen als operahuis. Die toezegging is gedaan door de Gelderse gedeputeerde H.Esmeijer (cultuur). Het Platform Kootwijk, opgericht om de komst van torenhoge zendmasten bij het monumentale zendstation tegen te gaan, heeft verheugd gereageerd op de plannen.

Ja het heeft even geduurd, maar hier is die dan: de programmering van aanstaande dinsdag op Radio 3FM

“VARA Dinsdag 31 Oktober 2000”
6.00-9.00 uur De Leeuw wordt wakker (Paul de Leeuw & Fred Siebelink)
9.00-12.00 uur Denk aan Henk (Henk Westbroek)
12.00-14.00 uur Leuk is Anders (Dolf Jansen & Felix Meurders)
14.00-19.00 uur Verrukkelijke 15 (Rob Stenders & Jeroen Soer & Peter Holland)
19.00-20.00 uur Dubbellisjes (Peter Holland & Maud Hawinkels)
20.00-22.00 uur Vuurwerk/Popwerk (Henk Westbroek)
22.00-01.00 uur Twee Meter Sessies (Jan Douwe Kroeske & Rene Kint)

Er kunnen nog wijzigingen komen, maar die staan dan natuurlijk op deze site. Heeft u ook 3FM nieuws, E-mail de 3FM reporters F.K. en VRR

Ook Nova komt met een sms-service. Met deze service, ontvang je iedere dag rond 19.00 uur een kort overzicht van de onderwerpen voor de uitzending van Nova voor die avond op je mobiele telefoon. Vanaf maandag 30 oktober kun je je op de site van Nova inschrijven voor deze nieuwe sms-dienst.

Het mobiele netwerk van telecombedrijf Libertel heeft gisterochtend bijna twee uur lang plat gelegen. Even na negen uur ontstond de landelijke storing, even voor elf uur was het netwerk weer in de lucht. “We hebben de computers opnieuw opgestart en toen werkte alles weer”, aldus een woordvoerder. De oorzaak van de storing staat nog niet vast. “Daar zijn we nu mee bezig.” Volgens Libertel lijkt de oorzaak van de storing te liggen bij de basisstations.

Nederland heeft er vanaf dinsdag een magazine speciaal gericht op miljonairs bij. ‘Miljonair’ verschijnt tweemaal per jaar in een oplage van 26.000 exemplaren. Het glossy magazine bedient volgens de Amstelveense uitgever Gijrath Media Groep ,,de explosief groeiende markt van miljonairs en would-be miljonairs”.

De Nederlandse elektronica- en smartcard-producent Nedap komt met een nieuw systeem voor het betalen bij tankstations via de mobiele telefoon. Het claimt daarmee de eerste ter wereld te zijn. Het systeem werkt met ieder type gsm relatief eenvoudig.

Kranten.com-kloon Sportactueel.com is vandaag begonnen met het aanbieden van een overzicht van Nederlands sportnieuws. Daarvoor struint het andere kranten en websites af. Ook dit is een studenteninitiatief.

Sinterklaas komt dit jaar aan op 18 november in Woudrichem.

De VPRO-dramaserie Hertenkamp is de winnaar van de Premios Ondas, een Spaanse prijs voor innovatieve radio- en televisieseries. De prijs, een beeldje, wordt op 6 november in Barcelona uitgereikt. Doel van de onderscheiding is aandacht te vestigen op programmatische trends.

Hannelore Kemme is niet langer directeur bij muziekzender The Box. Zij vertrok ‘in goed overleg met de aandeelhouders’. Wie haar gaat vervangen, is nog niet bekend

Het legendarische radiostation Radio Caroline is nu ook doorlopend on line te beluisteren. Een tijdje geleden al was de zender haar come-back begonnen met uitzendingen die tijdens het weekeinde te beluisteren vielen via het Internet en de Astra-1C satelliet.

De lokale omroep in de gemeenten Marum en Grootegast heeft een nieuwe naam: Radio Westerkwartier.

Daphne Deckers is voltooid verledentijd bij Veronica (theyoungone). Ze staat niet langer onder contract, ze heeft haar vijfjarige overeenkomt afgemaakt, en gaan bijde partijen definitief uit elkaar. Voor Daphne was geen programma meer beschikbaar na de eerste versie van BigBrother.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

bay bay