Kort nieuws op Donderdag 5 Oktober 2000

Bijna een miljoen mensen hebben dinsdagochtend rond acht uur via de televisie de aankomst op Schiphol van de Nederlandse deelnemers aan de Olympische Spelen gevolgd. Dat blijkt woensdag uit cijfers van de NOS. Gemiddeld keken 585.000 mensen naar de gezamenlijke uitzending van Studio Sport en Ontbijt TV. Dat is ongeveer drie keer zoveel als het ochtendprogramma van de KRO normaal heeft. De intocht werd gewaardeerd met een 7,3.

De Nozema heeft alles in een nieuw jasje gestoken, met veel nieuwe uitgebreide informatie. Surf meteen met via je eigen zendmast naar www.Nozema.nl.

De gemeente Schouwen-Duiveland gaat niet in op de eis van twee ondernemers in Bruinisse dat De Bus, van het gelijknamige SBS6 reality-programma, onmiddellijk vertrekt van het havenplateau in het dorp. Ook wil de gemeente niets weten van een schadevergoedings-eis van 50.000 gulden.

Directeur Rob Staal en hoofdredacteur Jacques de Krom van RTV Drenthe hebben een ernstig verschil van mening over lopende zaken binnen de organisatie van de omroep. Het gevolg van het conflict is dat De Krom zich enige dagen niet zal laten zien op de redactie. Directeur Rob Staal ontkent dat er sprake is van een ernstig conflict binnen het managementteam en dat De Krom dat team inmiddels heeft verlaten. ,,Dat is pertinent onjuist”, zegt Staal. ,,We zijn na een vergadering uit elkaar gegaan om over de gang van zaken in ons bedrijf na te denken.” Het verschil van inzicht binnen de leiding heeft volgens de omroepdirecteur te maken met personen. ,,Er is zorg voor de situatie binnen het bedrijf. Dat heeft alles te maken met de reorganisatie, waar wij mee te maken hebben”, aldus Staal. Hoofdredacteur De Krom wilde gisteravond geen commentaar geven op de gang van zaken.

Muziekketen Free Record Shop zet in op het zelf branden van cd’s door consumenten. Dinsdag begon het bedrijf in de Almeerse vestiging met een proef, waarbij liefhebbers kunnen kiezen uit 2500 liedjes die zij tegen betaling van zo’n 2,50 gulden per nummer op een schijfje kunnen laten branden.

Per 1 oktober heeft Fox Kids Europe een nieuwe zender in Duitsland. De nieuwe zender is ook in Oostenrijk te ontvangen. Het kanaal wordt via betaaltelevisie uitgezonden en past binnen de strategie van Fox Kids Europa, dat in Europa wil uitbereiden in alle grote markten. Fox Kids Duitsland wordt speciaal voor de Duitse markt geproduceerd en zestien uur per dag uitgezonden. De doelgroep bestaat uit kinderen tussen de 2 en 14 jaar.

Airpeace FM, het jongste station van Almere (‘geheel’ Flevoland) is nu ook in Lelystad, Zeewolde & Dronten te beluisteren op de kabel. De Frequentie voor alle gemeentes is: FM 101.9

Het OlonNieuws (8) heeft weer iets nieuws te melden. In totaal twee A-viertje’s Lokaal Nieuws staan nu online te bezichtigen op deze site. Deze maand is het ook te bekijken via een PDF file.

PCM, uitgever van onder meer NRC Handelsblad en De Volkskrant, is geïnteresseerd in een overname van de Weekbladpers, uitgever van onder andere Vrij Nederland en Voetbal International.

Het is maar te hopen dat de programmamakers van Endemol donderdag niet naar NCRV’s Praat Radio hebben geluisterd want dan zouden ze ongetwijfeld een fikse portie voer hebben gekregen voor een jaar lang tv-programma’s van het ergste soort.’ Lees verder in het NRC

Joop van den Ende Theaterproducties stopt met de musical Chicago. Op zaterdag 30 december is de laatste voorstelling te zien in het Beatrix Theater in Utrecht, de vaste zaal van de musical. Volgens het entertainmentbedrijf zullen dan zo’n 700.000 mensen de Nederlandse versie van de van oorsprong Amerikaanse musical hebben bezocht.

Begin volgend jaar komt de eerste GSM telefoon op de markt waarmee televisie kijken mogelijk is. Samsung presenteert de eerste TVPhone, waarvan het prototype inmiddels klaar is. Het betreft een draagbare telefoon met een televisieschermpje. Er kunnen alleen nog ethersignalen mee worden ontvangen.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten