Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kort nieuws op maandag 2 Oktober

In het kader van het 75-jarig bestaan van de VARA komt de VARA Dinsdag een keer terug………
Paul de Leeuw (en Fred Siebelink) zullen de ochtend doen, verder wordt er onderhandelt met Felix Meurders, Frits Spits (carriere begonnen bij de VARA), Jan Douwe Kroeske en anderen. Rob Stenders zal de verrukkelijke 15 doen. Hou 3FM in de gaten de komende maand voor meer info !! Heeft u ook 3FM nieuws, E-mail de 3FM reporters F.K. en VRR

‘Volgens het CBS neemt televisie kijken (gemiddeld ruim 2,5 uur per dag) jaarlijks af. Niet omdat de mensen zich minder amuseren. Integendeel, er is concurrentie bij gekomen van computerspelletjes en internet. Dan blijft er nóg minder tijd over voor andere dingen, zeker voor lezen. “De mensen praten alleen nog maar over wat ze zien op een beeldscherm”…. Lees verder in het NRC

Filip Dewinter eist een schadevergoeding van twintigduizend gulden van de VPRO en de gemeente Amsterdam. De voorman van het extreem-rechtse Vlaams Blok onderneemt juridische stappen omdat hij afgelopen zondag is belaagd tijdens een uitzending van het programma Buitenhof van de VPRO, NPS en de VARA.’ Lees verder in de Volkskrant.

RTL 4 en RTL 5 hebben afgelopen zaterdagavond een uur niet uitgezonden, het probleem was een storing bij het moederbedrijf in Luxemburg. Van acht uur tot 20.45 uur was er alleen maar een zwart beeld te zien. Alle programma’s zijn een uur later begonnen.

De politie van de Belgische plaats Veurne heeft dit weekeinde een man opgepakt die kans had gezien De Bus van het gelijknamige tv-programma binnen te dringen. Hij heeft een proces-verbaal gekregen. Volgens SBS6 zijn de passagiers geschrokken van het incident. Na gesprekken met de programmaleiding keerde de rust in De Bus terug.

Het liedje Que Si, Que No van de zanger Jody Bernal heeft in Nederland een record gebroken. Voor het eerst is er een single die meer dan veertien weken nummer één staat in de Mega Top 100, meldt zondag Bernals platenmaatschappij. De 18-jarige Bernal nam met Que Si, Que No deel aan het programma Your Big Break, waar hij in de finale kwam. Inmiddels zijn er alleen al in de Benelux meer dan 190.000 exemplaren van het plaatje verkocht.

De politiemensen die zijn betrokken bij het onderzoek naar topcrimineel Mink K., ontkennen dat ze ooit contact hebben gehad met Spits-journalist Koen Voskuil. Ze hebben allemaal een verklaring van deze strekking onder ede ondertekend. Het Openbaar Ministerie heeft de verklaring inmiddels aan het gerechtshof in Amsterdam overhandigd.

De Tweede Kamer ziet geen enkele belemmering in de privatisering van zenderexploitant Nozema. Voorwaarde is wel dat telecomwaakhond OPTA een oogje in het zeil houdt. Misbruik van het zendmonopolie moet zo ook in de toekomst worden voorkomen. Een meerderheid in de Tweede Kamer steunde een wijzigingsvoorstel tijdens de behandeling van de intrekking van de huidige Radio Omroep Zenderwet uit 1935.

Wil Luikinga is vanaf zaterdag 30 september te horen bij Ridderkerk FM. De programma’s van de voormalige Veronica-coryfee zijn opgenomen in de winterprogrammering. “Will wil wel” zal elke zaterdag- en zondag van 15.00 tot 16.00 uur. Ridderkerk FM is overal te ontvangen in Ridderkerk en in Hendrik-Ido-Ambacht via kabelfrequentie 107.9 stereo.

In de Franse versie van Weekend miljonairs, genaamd “Qui veut gagner des millions” uitgezonden via het commerciële Franse kanaal “TF-1” is zaterdag voor het eerst het allerhoogste bedrag dat er te winnen valt eruit gegaan, namelijk : “4 millions de francs!” , oftewel omgerekend in Nederlandse guldens: f 1,343.812 (oftewel ruim 13 ton!). De winnaar was een 21 – jarige student. Er was overigens al wel een keer 1 miljoen franc uitgegaan.

René Bakker volgt Peter Rijsenbrij op als Music Director van Radio 10 FM en Love Radio. Bakker komt van Radio M waar hij werkte als Music Director. Peter Rijsenbrij gaat zich toeleggen op Oops.nl

Continuiteit is bijna een wetenschap bij het draaien van films: er voor zorgen dat de acteur in de ene scene geen bruine broek draagt wanneer hij de deur uitloopt, en in de volgende scene een blauwe broek wanneer hij de andere kamer binnenkomt. Uiteraard worden daarbij kemels geschoten. Deze site gaat daarover. Surf dus even naar moviebloopers.com

Zondagmorgen om 9:00 hadden we nog DAB van Nederland, om 12 uur was het signaal helemaal verdwenen. Nederland is nu het enigste land in West Europa die geen DAB heeft. Vanaf vandaag moeten we het doen met de 2 Belgische en het Duitse ensemble uit Nord-Rhein Westfalen. Meer informatie over DAB vind je op de website van The Dutch DAB Foundation

Inwoners van Haarlem en Amsterdam krijgen niet op tijd internet op hun tv. Dat kan UPC boetes opleveren. Uitstel van de internet-tv is ook een nare boodschap voor de beleggers. Lees verder in het NRC

Tv-reclame is er in alle vormen en gedaanten. Ook als je denkt het niet te zien. De adverteerder heeft alle mogelijkheden wel zo’n beetje benut. Maar op internet kan nog alles. Het leven is een jungle. Overal liggen adverteerders op de loer die hun kwakje kwijt willen. Ze beheersen de straat, verstoppen zich in televisieprogramma’s en infiltreren in het internet om hun bedorven adem op elk moment van de dag in het gezicht van de naïeve consument te stoten. Het is heel erg, en het wordt steeds erger. Onzin? Lees verder in de Volkskrant

De lokale omroep Boschtion heeft donderdag nacht om twaalf uur de uitzendingen weer hervat. Sinds vorige week donderdag is het stil op de zender. Dit omdat het Boschtion door de rechter verboden was muziek uit te zenden waar auteursrechten van Buma/Stemra op rusten. Boschtion was door Buma/Stemra voor de rechter gedaagd omdat een achterstallige rekening van ruim 30.000 gulden niet was betaald. Dat de omroep de uitzendingen weer heeft hervat, betekent waarschijnlijk dat de rekening is betaald of dat met Buma/Stemra op een andere manier overeenstemming is bereikt. Volgens één medewerker van Boschtion komt het bestuur van de noodlijdende omroep binnenkort met nadere mededelingen.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.