Kort nieuws op maandag 23 oktober 2000

Keizerstad FM, te beluisteren via FM 87.8 (Groot Arnhem), FM 92.1 (Groot Nijmegen) en via diverse kabelnetten in Gelderland startte onlangs met een speciale SMS-dienst voor het aanvragen van de favoriete muziek van de luisteraars. De speciale SMS-dienst is inmiddels een groot succes.

Zo werkt het: de aanvrager SMS’t de titel van de plaat naar 0615-63 63 33 en kort daarna gaat het nummer on air. Enige voorwaarde is dat de aangevraagde platen in het (Hot AC-)”format” passen. Een extra service die door de luisteraars wordt gewaardeerd want het gsm-telefoontje piept en piept en piept en piept de héle dag!

De veiling van radiofrequenties, waarvoor de inschrijving dit najaar zou openen, komt in de knel door de politieke afwikkeling van de veiling van UMTS- frequenties van juli. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft de voorbereiding van deze veiling vertraagd om lessen uit de omstreden UMTS-veiling te kunnen trekken. Dat bleek vijdag tijdens een Kamerdebat over de veiling van UMTS- vergunningen

De beroemde Franse filmdiva Catherine Deneuve heeft gisteren met twee bliksembezoekjes het nieuwe Nijmeegse theater- en filmgebouw LUX geopend. LUX herbergt met vijf filmzalen onder andere het grootste filmhuis van Nederland, dat zich uitsluitend richt op het alternatieve circuit.

Wegens ‘gebrek aan bezieling van Nederland 3′ weigert Paul de Leeuw nog langer programma’s te maken voor deze zender. Hij is van mening dat ‘de programmering is verworden tot een zouteloos compromis’. Lees verder in het Algemeen Dagblad

Jan, Jans en de kinderen vieren 12 december een feestje. De stripfiguren bestaan dan dertig jaar, maar zijn al die tijd geen steek ouder geworden. Zo’n 1300 strips en miljoenen verkochte albums is ze niet aan te zien. Reden voor Studio Jan Kruis een jubileumalbum (nummer 27) uit te brengen.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

MTV gaat zich tijdens de MTV Europe Music Awards op 16 november van de beste kant laten zien. In Stockholm zullen Madonna en Jennifer Lopez optreden. Maar daar blijft het niet bij. Ook jongeren-idool Ricky Martin komt, U2, de Backstreet Boys, Robbie Williams en – jawel! – ook de Spice Girls geven een acte de presence. Onder de gastpresentatoren van het gala bevindt zich onder meer Alice Cooper.

Journalist Robert van de Roer van NRC Handelsblad heeft opnieuw een prijs gekregen voor zijn verslaggeving over de Verenigde Naties. Maandagavond krijgt hij uit handen van secretaris-generaal Kofi Annan de Special Award voor ,,het inzichtelijk maken van de Verenigde Naties tegenover buitenstaanders”.

Aziz, de markante passagier uit De BUS 1, is zondagmiddag door de politie opgepakt in Lelystad, meldt NL.Actueel. De jongeman zou zijn buren hebben bedreigd met een mes.

De diefstal en de teruggave van de Oscar-beeldjes in maart dit jaar heeft een staartje gekregen. De politie in Los Angeles blijkt de broer van de vinder te verdenken van de diefstal. De 54-jarige John Harris werd maandag officieel beschuldigd van het ontvreemden van de 55 beeldjes.

Tv producent Rene Stokvis die voor 50% eigenaar is van Endemol onderzoekt momenteel een verdere uitbreiding. De tv producent denkt overigens dat het ook mogelijk is dat er helemaal niets gaat gebeuren.

De site WeType4u.com heeft een nieuwe dienst geintroduceerd, waarbij e-mailtjes via de gsm ingesproken kunnen worden. Dankzij spraakherkenningssoftware wordt het gesproken bericht omgezet in platte tekst. Volgens Tom Mersch van WeType4u.com is de dienst ideaal voor bezitters van wap-telefoons.

De VPRO-jeugdserie ‘De Daltons’ is genomineerd voor een Emmy Award, de prestigieuze tv-prijs die over een maand in de Verenigde Staten wordt uitgereikt. De 10-delige serie over opgroeiende kinderen in een gezin is een van de drie internationale programma’s die in de categorie kinder- en jeugdprogramma’s meedingen. Er zijn in totaal twee Nederlandse inzendingen die meedoen, eerder werd bekend dat ook de VARA-dramaserie ‘All Stars’ voor een Emmy is genomineerd.

opent in die steden mega-vestigingen. Net als in Rotterdam kunnen consumenten dan de nieuwste cd-albums kopen voor nog geen drie tientjes. Concurrenten Free Record Shop en Vroom & Dreesmann – die prijzen hanteren tot f 47,95 – denken er niet aan zich te laten meeslepen in een prijzenoorlog. Voor tien willekeurige cd’s uit de album top-100 (met artiesten als Bløf, Madonna, prinses Christina en Andrea Bocelli) moet deze week bij Media Markt f 279,90 worden betaald. Voor precies dezelfde schijfjes werd bij V&D en Free Record Shop resp. 67 en 63% meer gerekend. Media Markt Goed nieuws voor de muziekliefhebbers in Amsterdam en Leeuwarden: de Duitse elektronicaketen

Met ingang van deze week wordt de hoofdredactie van het NOS-Journaal versterkt. Hans Laroes, nu plaatsvervangend hoofdredacteur, wordt naast Nico Haasbroek hoofdredacteur. Daarnaast wordt de hoofdredactie van het NOS-Journaal, waarvan ook Bernadette Slotboom deel uitmaakt, op termijn uitgebreid met een vierde persoon. Nico Haasbroek wordt in de nieuwe structuur Algemeen Hoofdredacteur en blijft eindverantwoordelijk voor het Journaal. Hans Laroes wordt als Operationeel Hoofdredacteur belast met de dagelijkse leiding

Lee Towers is tijdens zijn galaconcert in Ahoy’ in Rotterdam geridderd in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De zanger was net begonnen aan een lied, toen burgemeester I. Opstelten van Rotterdam op het podium klom en de onderscheiding namens koningin Beatrix overhandigde.

De Amerikaanse nieuwszender CNN opent vrijdag een Duitstalige internetsite met de naam CNN.de. De pagina is onderdeel van CNN Interactive, het onderdeel van de onderneming dat het nieuws via het web verspreidt. De CNN-nieuwssites zijn al onder meer in het Spaans, Italiaans, Japans en het Zweeds te lezen. Een Nederlandstalige CNN op internet is er niet.

Een supermarkt in Den Bosch gaat vanaf zaterdag ook bioscoop- en theaterkaartjes verkopen. Wethouder De Jonge (cultuur) opent die dag in de super een verkooppunt van het plaatselijke Theater aan de Parade.

Vorige week was het al weer 78 jaar geleden dat de BBC werd opgericht,

, de lokale omroep voor Gouda en omgeving bestaat volgende week maar liefst 20 jaar. Redenen genoeg om dit ondermeer te vieren met een uniek radioprogramma. Maar liefst 11 uur lang zullen de klanken van de Rolling Stones op de radio te horen zijn. Vanaf vrijdag 27 oktober 21.00 uur tot en met zaterdag 28 oktober 20.00 uur presenteren elf verschillende presentatoren diverse muziek van de Rolling Stones onderverdeeld in o.a. live-opnames, reggae, blues, covers, solo-materiaal én als afsluiting de Rolling Stones top 10. Gouwestad Radio is te ontvangen via de 106.2 fm of 97.7 op de kabel.Gouwestad Radio

De goede tijden komen er aan voor Fred Siebelink, nog een paar dagen afwachten…

Algemeen Dagblad Begin ’99 stuurde RTL 4 hem naar huis. Frits Bom zocht en vond ander werk. Sinds september presenteert hij 5 keer per week de consumentenrubriek De Televisieman voor TV Gelderland. Absoluut geen achteruitgang, vindt Bom. Lees verder in het

Xandra Schutte wordt de nieuwe hoofdredacteur van Vrij Nederland. Zij volgt Oscar Garschagen op, die hoofdredacteur is geworden bij het Algemeen Dagblad. De 37-jarige Schutte is sinds ruim een jaar als redacteur in dienst bij VN. Politiek redacteur Max van Weezel is door de redactie gekozen tot adjunct-hoofdredacteur.

Gerelateerde berichten