Kort Nieuws op vrijdag 27 oktober 2000

11.00 uur

Vanaf donderdag 2 november van 00.10 tot 00.40 uur staat het BNN programma Exp. vier weken in het teken van de korte film, oftewel: ‘Films zijn leuk, maar ze moeten niet te lang duren en je moet er wel iets te drinken bij hebben’.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam heeft verschillende journalisten opgeroepen om te getuigen in de zaak tegen crimineel Mink K. Maandag begint voor de tweede keer het hoger beroep in dit tot nu toe zeer bewogen proces. Onder de journalisten die moeten getuigen is ook Sp!ts-verslaggever Koen Voskuil.

Vanaf nu hoef je geen concert en festival meer te missen! De Veronica concertagenda is in een nieuw jasje gestoken. De agenda is uitgebeid en draagt nu de naam Samsonic Festival ’n Concerts! Hier vind je alle concerten en festivals overzichtelijk op een rijtje. Verder kun je op deze site terecht nieuws, een poll, een forum en vind je een concerttip. Kijk verder Veronica

Een tip voor elk radiostation! ! !
Aanstaand weekend zal het weer gebeuren, en wij vragen ons af, blijven alle radiostations draaien het komend weekend. De zomertijd eindigt namelijk op zondag 29 oktober om 03.00 uur. De klok wordt dan een uur teruggezet.
De zomer- en wintertijd voor de vijftien landen van de Europese Unie zijn sinds 1996 geharmoniseerd. Tot en met 2001 is geregeld dat de zomertijd begint op de laatste zondag van maart om 02.00 uur en eindigt op de laatste zondag van oktober om 03.00 uur. In het 2001 begint de zomertijd op zondag 25 maart om op zondag 28 oktober te eindigen. Het is de bedoeling dat ook na 2001 het bovenstaande schema gehandhaafd blijft. In 1977 werd de zomertijd ingevoerd.

Staatsgreep begint en eindigt bij radio of tv. Vroeger bestormden opstandelingen het koninklijk of presidentieel paleis. Tegenwoordig is ook het televisie- of radiostation een belangrijk doel. Of het nu om machtsgrepen gaat in Moskou, Belgrado of, zoals gisteren, in Abidjan. Lees verder in het NRC

Een groot deel van Apeldoorn is sinds donderdagmiddag kwart over twee verstoken van radio- en televisiesignalen. Kabelmaatschappij UPC kampt met een storing door een ernstige kabelbreuk bij graafwerkzaamheden. Volgens een woordvoerder hadden ongeveer 30.000 huishoudens last van de storing, maar is een deel inmiddels weer aangesloten. Ook zakelijke klanten, waaronder het Lucas Ziekenhuis en telefoonmaatschappij Dutchtone, ondervonden problemen. De verwachting is dat de storing over enkele uren volledig is opgelost.

Bart, de winnaar van vorig jaar, gaat opnieuw het Big Brother-huis in. Donderdagnacht, na de live-uitzending, maakt hij zijn entree in het Big Brother-huis. Bart zal vierentwintig uur bij de huidige bewoners verblijven. Hoe zullen de bewoners op hem reageren? Wat is Big Bart van plan? Je kunt het allemaal mee beleven via de streams, de nieuwsberichten of bekijken tijdens de uitzending van vrijdag 27 oktober.

Zondag 29 oktober van 14.00 tot 17.00 uur zijn Tröckener Kecks en Han van Eijk te gast in het 3FM programma BNN Live. Exclusief voor BNN zullen zij verspreid over het programma een aantal optredens geven rechtstreeks vanuit De Verdieping in Arnhem. Luisteraars kunnen deze uitzending gratis bezoeken, de deur staat open.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Prettig weekend.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email