Kort nieuws op woensdag 25 Oktober 2000

10.00 uur

De diefstal van mobiele telefoons is dit jaar schrikbarend toegenomen. Vooral het pikken van GSM’s op straat komt steeds vaker voor, zo wordt de politie regelmatig gebeld over GSM diefstal waarbij scooterrijders de portable’s spontaan uit de handen graaien.

Kink FM is vanaf heden Live in RealAudio te beluisteren. Voor velen zal nu de digitale weg naar Kink verbreed worden, heb je wel Internet, maar geen kabel, luister dan nu via Real Audio naar KinkFM. De link vind je op de index-site van de RadioWereld, naast elk ander radiostation uit Nederland wat live uitzendt.

Adam Curry wil met United Resources of Jamby een standaard neerzetten met videosoftware voor consumenten, hun videofilms opslaan en ter beschikking stellen en communities stichten waarin gelijkgezinde filmmakers kunnen babbelen. JamBy Content gaat zelf films maken

Freek de Jonge stopt als columnist bij Het Parool. Dat schrijft De Jonge zelf maandag in zijn dagelijkse stukje links onderaan op de voorpagina. ,,Na Bobby Haarms, na de burgemeester van Amsterdam, na Gerard Jan Rijnders en na de hoofdredacteur van Het Parool heb ook ik, als columnist, besloten te stoppen”, aldus de komiek. Hij schrijft dat deze week zijn laatste is waarin hij voor de krant schrijft. ,,De koek is op, mijn tank is leeg en ik ben toe aan een nieuwe uitdaging.

Boxman gaat definitief stoppen met de verkoop van cd’s.Niemand heeft interesse in de van oorsprong Zweedse cd-handel, wat al weken op zoek was naar een investeerder.. Boxman, had in het eerste halfjaar van 2000 een verlies van 85 miljoen gulden, per maand kost het nu nog eens 5 miljoen gulden. In Nederland werkte maar 10 van de 120 werknemers

Libertel vergroot de service aan haar klanten aanmerkelijk door hen nu de mogelijkheid te bieden om ook vanuit het buitenland gebruik te maken van verkorte nummers voor bepaalde diensten. Het gaat daarbij om diensten als Nummerinformatie (118), Customer Care (117) en Doorverbinden (115). Voor Libertel Doorverbinden geldt dat Libertel deze dienst als eerste Nederlandse telecomaanbieder vanuit het buitenland toegankelijk maakt voor haar gebruikers.

Big-Brother fans kijken hier meteen. Elke anti fan is je al lang voor geweest.

De AVRO zendt zondag 5 november op internet een dubbelconcert uit van Kayak en Ten Sharp. Voor fans die het concert in levenden lijve willen bijwonen, zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Sommige mensen vinden het Nederlandse omroepbestel verouderd. Dat er toch veel is veranderd in de loop der tijden kan je zien op de webhalte De geschiedenis van de Nederlandse omroep

Voor Cyber Kids Het Museum van Speelklok tot Pierement staat in Utrecht. Op het internet heeft dit museum nu ook een afdeling geopend. Je kunt er zelf muziek maken. Alle instrumenten zijn er te vinden, ook een kleine versie van de Moog Synthetizer.

Gratis Reis door Medialand. Kinderen kunnen in de herfstvakantie gratis naar het Omroepmuseum om een Reis door Medialand te maken.

De Reclame Code Commissie heeft eind september geoordeeld dat een bepaalde zinsnede op de site van Chello misleidend is. Chello negeert de uitspraak. Op de voorpagina van Chello staat nog steeds: “Nooit meer wachten. Nooit meer inbellen. Met chello kunt u dag en nacht on-line zijn, 7 dagen per week!”

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Tot morgen maar weer . . .

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email