Zoek
Sluit dit zoekvak.

Omroepen werken aan Caribisch songfestival

Om het imago van Antillianen en Arubanen op te peppen zijn de publieke omroepen bezig een Caribisch songfestival te organiseren. A. Sliepen, projectleider van satellietzender BVN, hoopt dat de finale van het liedjesfestijn volgend jaar rond Pasen op Curaçao kan worden gehouden.

Een landelijke omroep zendt die finale mogelijk in Nederland uit. BVN is een samenwerkingsverband van NOS, Wereldomroep en VRT en richt zich op Nederlanders en Vlamingen in het buitenland.
Voorafgaand aan de eindronde worden op elk van de zes eilanden en in Nederlandse regio’s waar veel Antillianen en Arubanen wonen, voorronden gehouden. De regionale zenders Rijnmond, West en Amsterdam (AT5) zijn benaderd om mee te werken.

Met de diverse omroepen van de eilanden wordt ook nog overlegd over hun medewerking en de plaats waar hun voorronde precies gehouden zou moeten worden. In totaal dringen negen liedjes door tot de eindronde (zes van de eilanden en drie uit Nederland).

De liedjes moeten net als op het Eurovisie Songfestival drie minuten lang en origineel zijn. De taal is Papiaments of Engels (Bovenwinden), maar in voorkomende gevallen wordt ook Nederlands toegestaan.
Als het project slaagt, wordt een professionele jury samengesteld, maar ook het publiek mag meestemmen.

Via internet wordt daarvoor een mogelijkheid geschapen. In de finale wordt elk eiland in een filmpje geïntroduceerd, waarmee de initiatiefnemers de kennis over de eilanden in Nederland hopen te vergroten. (ANP)

Gerelateerde berichten