Kort nieuws op donderdag 2 November 2000

09.15 uur

De omroep Vara start met een nieuw multimediaproject. 12 Jongeren zijn de programmamakers, die 12 uur lang een verslag doen van hun leven. Vanaf vandaag zijn de resultaten van de verslagen van de jongeren te vinden op de speciale website. Je vindt hier straks foto’s, video’s, teksten en animaties. Je kunt nu op de site al kennis maken met alle deelnemers

Iedere zondagmiddag op 3FM tussen 14.00 en 17.00 uur komt BNN Live vanaf locatie. Iedere week treedt een aantal (inter)nationale artiesten op. Aanstaande zondag zendt BNN Live rechtstreeks uit vanuit De Verdieping in Arnhem, met optredens van Trockener Kecks en Han van Eijk. De toegang is gratis, dus woon je in Arnhem of omgeving dan is dit jouw zondagsuitje! Meer info: www.bnn.nl/live

Deze hele week bestaat de mogelijkheid GRATIS radioitems in MP3-formaat te downloaden. Deze actieweek wordt namelijk gehouden in het kader van het 1-jarig bestaan van www.radioitems.nl. De viering van het 1-jarig bestaan gaat gepaard met één week lang GRATIS gebruik maken van de dagelijks geproduceerde radioitems. Daarnaast kan één persoon of radiostation één maand lang GRATIS de items downloaden als het juiste antwoord wordt gegeven op de vraag: Hoe vaak is de “RadioItems Demo” het afgelopen jaar gedownload. De feestweek vindt plaats t/m vrijdag 3 NOVEMBER a.s. De winnaar zal hier maandag 6 november a.s. bekend worden gemaakt.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Meer dan 8500 telefoonabonnees in Heerenveen krijgen van KPN Telecom een cadeaubon van 50 gulden. Het Telecombedrijf doet dat om de overlast goed te maken die ontstond na een blikseminslag die in september een telefooncentrale platlegde. 16.000 telefoonaansluitingen begaven het, in een aantal gevallen voor enkele weken.

Lingo nieuwe stijl moet op de schop. Dat vindt de netcoördinator van Nederland 2, Joop Daalmeijer. “Ik ben niet tevreden over hoe het programma er nu uitziet.” Hij heeft de TROS en de Nationale Postcode Loterij (NPL) opgeroepen de formule van het woordspelletje te veranderen. Leidraad daarbij moet volgens Daalmeijer een recent rapport zijn van de Dienst Kijk- & Luisteronderzoek (KLO) waarin kijkers hun ergernis uitspreken over de deelname van de NPL aan het spelletje. Sinds de verhuizing van Lingo van Nederland 3 (VARA) naar Nederland 2 is het gemiddelde aantal kijkers volgens de KLO gedaald van 650.000 in november 1999 naar 455.000 in oktober 2000. In beide gevallen had het spelletje concurrentie van Big Brother

Warner Music gaat gebruik maken van het steeds populairder wordende Windows Media Format voor de digitale distributie van haar muziek. De overeenkomst geldt voor drie jaar. Warner kiest voor de Microsoft technolgie omdat die al anti-kopieer beveiliging heeft ingebouwd. Bertelsmann, Sony en EMI maken al gebruik van het Windows Media Format.

Kabel en internet kunnen technisch gesproken een betaalbare vervanger bieden voor de in het voortbestaan bedreigde kerktelefoon. De kabelexploitanten voelen er echter niets voor om met allerlei afzonderlijke kerken te onderhandelen en dat maakt de oprichting van een nieuwe stichting nodig. Dat staat in een rapport van de Landelijke Organisatie voor Kerktelefoon (LOK), dat is aangeboden aan staatssecretaris de Vries (Verkeer). Lees verder in het Algemeen Dagblad

Het Parool kan niet uit PCM worden getild om op eigen benen te staan, of in een alliantie samen te gaan met AT5, de Amsterdamse tv-zender. Dat zegt Theo Strengers, secretaris van de Stichting Het Parool

Staatssecretaris Van der Ploeg (Media) ruziet met zijn collega De Vries (Verkeer en Waterstaat) over de verdeling van digitale tv-frequenties. Volgens Van der Ploeg is de voorgenomen veiling van de baan. Hij verklaarde gisteren tijdens het Nationaal Breedbandcongres in de Amsterdamse RAI dat het kabinet heeft besloten de frequenties te verdelen via een zogeheten beautycontest. Gekeken wordt wie van de gegadigden de beste plannen heeft ingediend. Lees verder in het Algemeen Dagblad

Alles over Big Brother en de BUS. Je leest het elke dag bij RadioWereld.

Er dreigt een tekort aan mobiele telefoonnummers in Nederland. Om dat te voorkomen gaat de Opta, de waakhond voor de telecomsector, onderzoeken of de beschikbare voorraad efficiënter gebruikt kan worden. In het ergste geval is de voorraad over een jaar of drie uitgeput, aldus een Opta-woordvoerder. Nederland telt momenteel zo’n 8 miljoen mobiele bellers. Het aantal nummers in omloop is 26 miljoen.

Het Radio 2-programma Maat in de middag dreigt nog voor 1 januari te verdwijnen als gevolg van de ijzige verstandhouding tussen presentator FERRY MAAT en muzieksamensteller Jaap de Groot. “Hij eruit of ik eruit, heeft Ferry Maat geroepen”, meldt Pieter Leen, die vier jaar samensteller was van Maat in de middag, maar een jaar geleden plaats moest maken voor De Groot, die na het stopzetten van de middagshow van Jos Brink geen werk meer had.

TV Gelderland heeft een nieuwe avond programmering. De avond begint om 18.00 uur met TV Gelderland Nieuws, dat vanuit een nieuw decor wordt gepresenteerd. Daarna volgen het live-programma De Televisieman met Frits Bom.
Tenslotte staat steeds TV Gelderland Plus gepland, met een dagelijks wisselend programma: Op maandag het nieuwe sportprogramma MaandagSport met Pascal Kamperman, dinsdags als vanouds het politie-opsporingsprogramma Bureau Gelderland, ’s woensdags het programma BuitenGewoon over tuin en natuur en donderdags het nieuwe programma De Geschiedenisbus.
Bij die bus kunnen kijkers zich melden met vragen over het verleden; herkomst van oude voorwerpen, vragen over straatnamen, etc. Vrijdags staat een extra lange aflevering van De Televisieman op het programma. De programma’s worden vanaf 19.00 uur doorlopend herhaald, zodat de consument zijn eigen favoriete kijkmoment kan bepalen.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email