Search
Close this search box.

Kort nieuws op donderdag 9 November

09.00 uur.

Time to say Goodbye van Andrea Bocelli en Sarah Brightman is het populairste uitvaartlied. Het nummer wordt momenteel bijna dagelijks in de Nederlandse crematoria en uitvaartcentra gedraaid en verdringt het alom bekende begrafenislied Waarheen Waarvoor van Mieke Telkamp. Na jaren op nummer één te hebben gestaan, wordt het lied van Telkamp steeds minder ten gehore gebracht. In de Uitvaartmuziek Top 50 van een bekende uitvaartverzekeraar staat het nummer deze maand slechts op plaats 46.

Er zijn grote problemen met de doorgifte van het programma van Kanaal 9 Utrecht, de regionale televisiezender. In de gemeenten Maartensdijk, Breukelen en Harmelen is de zender al geruime tijd uit de lucht. Kanaal 9 Utrecht en het Utrechts provinciebestuur zijn op de hoogte van de problemen. De omroep die na langdurig gebakkelei tussen de initiatiefnemers tot stand is gekomen, vindt de zaak uitermate vervelend, heeft ook actie ondernomen richting kabelexploitant Casema, maar moet verder afwachten tot er verbetering optreedt.

De grote Amerikaanse nieuwszenders voelen zich niet volledig aangesproken door de kritiek dat zij in de verkiezingsnacht de wereld tot twee keer toe op het verkeerde been hebben gezet. Ze zeggen dat ze zich niet kunnen baseren op officiële cijfers en dat ze niet aan overhaaste berichtgeving hebben gedaan.
In hun berichten wisselden Bush en Gore elkaar af als winnaar van de presidents verkiezingen in de VS. Eerst zeiden CNN, CBS, ABC en NBC dat de Democraat Al Gore de kiesgang in de beslissende staat Florida had gewonnen. De prognose werd uren later ingetrokken.
De onverwachte wendingen in de Amerikaanse verkiezingsstrijd hebben ervoor gezorgd dat de media met de handen in het haar zitten. Koppenmakers van kranten maken overuren, NOS en RTL4 zijn uiteindelijk maar gestopt met het rechtstreeks uitzenden van beelden van twijfelende Amerikanen

De partij van zanger-presentator en caféhouder Henk Westbroek is opnieuw de grote winnaar geworden van de gemeenteraads verkiezingen in Utrecht. De partij wint verrassend vijf zetels en krijgt veertien zetels in de raad. In totaal stemde 28 procent van de Utrechters op de club van Westbroek. Deze oppositiepartij kwam twee jaar geleden vanuit het niets op negen zetels. Leefbaar Utrecht werd toen in een klap de grootste in de Utrechtse raad. Westbroek was “ongelooflijk blij” met de winst. “Het is een grote dreun voor het huidige college en het huidige beleid.”

Van de Big Brother-single Leef, vertolkt in Belgie door Mozaïek en Walter Grootaers, zijn de voorbije drie weken al meer dan 60.000 stuks verkocht. Sinds maandag is de single dan ook ,,dubbel platina”.’ Lees verder in Standaard

De keizers van de amusements-tv, John de Mol en Joop van den Ende, zijn doorgedrongen tot de top-10 van rijke Nederlanders. De Mol is goed voor 3,2 miljard gulden en staat daarmee op de negende plaats. Van den Ende is tiende met 2,9 miljard, zo blijkt uit de lijst van de 500 rijkste Nederlanders die het maandblad Quote elk jaar samenstelt. Algemeen Dagblad

Ben je een echte fan van “Curry en van Inkel” surf dan eens naar deze site. Veel luisterplezier

De Telegraaf wil een meerderheidsbelang in Stockholm News nemen. De Nederlandse uitgever heeft hiertoe een intentieverklaring getekend met de belangrijkste aandeelhouders van de Zweedse uitgever Stockholm News Provider die het gratis dagblad verspreid.

Alles over Big Brother en de BUS. Je leest het elke dag bij RadioWereld.

Free Record Shop heeft de nieuwe live-cd van Doe Maar ook in haar multimediazuil opgenomen. Dat houdt in dat consumenten ook de nieuwe nummers van de Doe Maar live-cd op een zelf samen te stellen cd kunnen branden. Het is de bedoeling dat steeds meer nieuwe cd’s ook direct in het Brand-cd programma worden opgenomen.

De nieuwe KRO-campagne is vooraf voorgelegd aan een testpubliek. Men kreeg de foto’s te zien: de madonna met kindje en blote borst, de Hell’s Angels in de kerk, de bruid en bruidegom in het wit, het dansende paar, de twee zonnebrilmannen op het kerkhof en het moslimmeisje met hoofddoekje dat bij een viskraam een Hollandse haring verorbert.’ Lees verder in het NRC

Zijn vinding is spectaculair. Video-on-demand via de normale, analoge telefoonlijn. Het zal de voor ettelijke miljoenen ontwikkelde settop-boxen naar de prullenmand verwijzen, denkt hij. Alleen, niemand gelooft Jakob Pieterman. Het ontmoedigt hem niet: “Bedrijven als UPC kunnen niet anders dan met ons meedoen.” Lees verder in het AD

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Eddy Zoëy is een populaire jongen. Sinds hij het gezicht werd van BNN, en een CD uitbracht, wil iedereen van hem weten. En dat gaat hem gemakkelijk af. Dat is meteen duidelijk als ik op hem af loop. Hij geeft me een hand, steekt lachend een duim op en gaat weer zitten. De journalist van de Webber stelt verveeld zijn laatste vragen (“Op wat voor vrouwen val je eigenlijk?”) en ik lees nonchalant de krant tot die klaar is. Een PR-dame zit aan zijn zijde te luisteren of alles wel goed gaat. Het valt op dat hij nauwelijks kan stil zitten, alsof zijn lichaam alle overbodige energie moet verbranden. Hij praat veel en snel, probeert elk woord overtuiging mee te geven. De camera staat niet op hem gericht, maar dat zou je niet zeggen. Hij is zich zeer bewust van zichzelf. Lees de rest van het interview hier

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten