Search
Close this search box.

Kort nieuws op woendag 22 November 2000

10.30 uur

Tussen alle drukte door heeft Sinterklaas ook dit jaar weer tijd gevonden voor een interview met redactieleden van RadioItems.NL. In het vraaggesprek laat de Sint duidelijk inzien van deze tijd te zijn, maar toch bepaalde tradities blijft nastreven. Tevens laat Sinterklaas de laatste stand van zaken weten m.b.t. eventuele kinderen die in de zak van Zwarte Piet mee worden genomen naar Spanje. Het interview met de Sint is te downloaden via www.radioitems.nl

Leefbaar Utrecht, de winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen en partij van Henk Westbroek, heeft de coalitie rond, meldt de regionale omroep Radio M. De partij vormt een college met de PvdA, het CDA en Burger en Gemeenschap uit Vleuten. GroenLinks en de VVD vallen af.

De toekomst van de soapserie Goudkust is zeer onzeker geworden nu de verkoop van de zieltogende zender Fox aan SBS Broadcasting SA (moedermaatschappij van SBS 6 en Net5) rond is. Volgens een woordvoerder van SBS is zijn bedrijf vooralsnog niet van plan het contract met producent Endemol, dat nog anderhalf jaar doorloopt, over te nemen. Lees hier verder

De Nederlandse televisieserie All Stars van de VARA heeft maandag in New York een internationale Emmy Award gewonnen. De serie over het voetbalteam Swift Boys kreeg de prestigieuze tv-prijs in de categorie drama.

Begin november begon NOVA een proef met gratis SMS-berichten. Wie zich opgeeft kan nu elke dag tussen zes en acht uur een SMS-je verwachten met de inhoudsopgave voor de uitzending van die avond. Alle Nova-uitzendingen van de afgelopen week kun je natuurlijk ook in RealVideo en Windows Media bekijken op de site.

Gisteren in 1938 ging de eerste college-radio zender van start (wboe) eerst op AM later FM

De Duitse regering wil het voor burgers mogelijk maken om met behulp van nieuwe media te stemmen bij verkiezingen. De regering hoopt zo de opkomst bij verkiezingen te kunnen vergroten en Duitsers meer bij politieke processen te betrekken. Het ministerie van Economische Zaken stelt ook voor om het stemmen per mobiele telefoon te overwegen.

Welke publieke omroepen hebben de beste sites? Deze vraag legt Omroep.nl voor aan de bezoeker. Er zijn drie categorieën: de meest informatieve, de meest vooruitstrevende en de mooiste. De redacties van de drie winnende websites krijgen een apes-taart cadeau. De peiling sluit op 22 december. Helaas wordt niet vertelt hoeveel mensen er al gestemd hebben!

Kabelaar UPC mag de televisieprogramma’s The Box, NieuwsNet 9 en NieuwsTV niet uit haar programma-aanbod halen. Dat is de uitspraak van toezichthouder Opta in de geschillen tussen UPC en de aanbieders van deze programma’s. Lees verder bij Planet.

Alles over Big Brother en de BUS. Je leest het elke dag bij RadioWereld.

Wie gek is op sms-berichtjes, moet absoluut bij deze site langs gaan. Daar vind je alle crazy sms-berichten verzameld op één site. Heb jij zelf nog een bericht dat er niet bij staat, dan kan je het toevoegen, zodat ook anderen kunnen genieten van jouw gekte.

De wereldwijde omzet in mobiel internetten loopt op van 10 miljard dollar nu naar 100 miljard dollar in 2003. Vijftig procent van deze omzet gaat naar de mobiele belbedrijven. Dat voorspelt het internationale advies- en organisatiebureau The Boston Consulting Group (BCG).

Door een foutje in de site waren afgelopen tijd niet alle vacatures te zien, nu staan er meer dan honderd vacatures te lezen op deze site. Klik hier en zet ze meteen bij je favorieten. Zoek je dus een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Elke woensdagavond vanaf 22.00 uur kun je op 3FM luisteren naar Club Lek, VPRO’s rock-, talk- en danceclub, gepresenteerd door Jaap Boots. De optredens van Dyzack, Biosphere, Nubian, Krang of Favez of de terugkeer van Mr. Lee gemist? Na elke uitzending is Club Lek in audio en nu ook in hoge kwaliteit video op te vragen op de site van 3voor12. Wil je de opnamen van Club Lek in Studio Amstel bijwonen? Mail naar hetlek@vpro.nl.

Op 27 november voert UPC in Landsmeer nieuwe televisiefrequenties in. Dit betekent dat vanaf deze datum de televisiezenders op andere frequenties worden doorgegeven. UPC verzoekt al haar abonnees televisietoestellen en eventueel videorecorders opnieuw in te stellen.

Iedere zondag op NED. 2 kun je kijken naar het populaire BBC-programma Top of the Pops gepresenteerd door Ruud de Wild. In Engeland is dit muziekprogramma hartstikke hot en sinds september is Top of the Pops ook te zien bij BNN.

Een keer in de twee weken zijn op woensdag de opnames van 18.30 tot 20.30 uur in een speciale Top of the Pops studio in Weesp. Wil jij ook de opname van Top of the Pops bijwonen? Stuur dan een briefje met je naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum naar: Top of the Pops
Postbus 251
1200 AH HILVERSUM
totp@bnn.nl

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Tot morgen……..

Gerelateerde berichten