Kort nieuws op woensdag 8 November

10.05 uur uur

Het schijnt dat vrouwen meer SMS’en dan mannen. Ook zijn ze bereid meer geld uit te geven aan SMS-diensten dan mannen, zo blijkt uit onderzoek. Van alle ondevraagden zegt 60 procent wel eens gebruik te maken van de Short Message Service (SMS).

Sinds 3 november is het mogelijk om je kennis en vaardigheid in het opzoeken van antwoorden online te testen. Sinds afgelopen vrijdag kun je namelijk het kennisspel Twee voor Twaalf spelen op internet. Op de website van de Vara vind je iedere week een nieuwe quiz. Kom je er in je eentje niet uit, dan is het (binnenkort) ook mogelijk om in teams te spelen. Daarnaast kun je ook een eigen quiz te maken. Heb je geen encyclopedie of ander naslagwerk, geen nood, de antwoorden zijn op internet te vinden.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Nederland kent veel soortgelijke hitparades, zo hebben we de Mega Top-100, de top-40 en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Radio West komt echter met een geheel andere ‘hitparade’. De regionale radiozender wil vandaag de Uitvaart Top 50 gaan uitzenden. Echt een gezellige uitzending zal het niet worden, want tijdens de uitzending tussen twee en vijf uur ’s middags zal ook gesproken worden met mensen in een diepe rouwstemming uit de uitvaartbranche. Lijkt je het wel wat, zo’n Uitvaart Top 50, maar woon je niet in regio Zuid Holland Noord? Luister dan online via deze site naar Radio West

12 november zendt BNN Live uit vanaf het festival Climat Voice op het Malieveld in Den Haag. Je kunt live-optredens horen van Dilana Smith, Skik Skik, Is-ook-schitterend en De Nits.
Climat Voice wordt gehouden om de aandacht te vestigen op het broeikaseffect. In november is er een klimaatconferentie, waar regeringen van over de hele wereld het lange-termijn-beleid zullen bepalen ten opzichte van de klimaatproblemen. Heeft u ook 3FM nieuws, E-mail de 3FM reporters F.K. en VRR

Alles over Big Brother en de BUS. Je leest het elke dag bij RadioWereld.

Radio Apeldoorn, de lokale omroep van het grootste dorp van Nederland moet van het B&W (apeldoorn) samengaan met ziekenomroep De Zonnegolf. Radio Apeldoorn wat te ontvangen is in de ether 107.1 MHz en kabel: 93.1 MHz. Als men smane gaat met de Ziekenomroep staat hun FL. 300.000 gulden ter beschikking van de gemeente waar ze al eerder twee ton van kregen. Het gaat dus erg goed met de omroep. Helaas zou je dat niet zeggen als je de site bekijkt. Op Stadsomroep-Apeldoorn staat vermeld dat men nog dit jaar start met een kabelkrant en aan het begin van 2000 zal een voorzichtige start worden gemaakt met lokale televisie.

De publieke omroep Radio 2 zendt weer een Week lang muziek uit van de Jaren 70. De luisteraars kunnen hun wensen opgeven op een speciale website. Deze tellen dan mee voor de muziek structuur door de week en de Top 70 die op zaterdag wordt uitgezonden. De week loopt van 13 t/m 18 november.

Media zijn minder van invloed op negatieve gevoelens over allochtonen dan altijd werd gedacht. Onderzoeker M. Vergeer van de Katholieke Universiteit Nijmegen stelt dat er maar twee televisiezenders zijn die gevoelens over allochtonen enigszins beïnvloeden. Het is voornamelijk de sociale achtergrond die meespeelt, stelt hij. Vergeer promoveerde gisteren op een serie artikelen over media-invloed op gevoelens van autochtonen over allochtonen. RTL4 blijkt een minimale negatieve invloed te hebben, Nederland 3 een minimale positieve.

De nieuwe KRO-campagne is vooraf voorgelegd aan een testpubliek. Men kreeg de foto’s te zien: de madonna met kindje en blote borst, de Hell’s Angels in de kerk, de bruid en bruidegom in het wit, het dansende paar, de twee zonnebrilmannen op het kerkhof en het moslimmeisje met hoofddoekje dat bij een viskraam een Hollandse haring verorbert. De opdracht was te raden waarvoor hier reclame werd gemaakt. “En steevast kwam het idee van een verzekeringsmaatschappij naar voren”, zegt KRO’s mediadirecteur Ton Verlind. “Maar dat klopt ook eigenlijk wel, want het gaat om het gevoel dat je solidariteit organiseert.” Lees verder in het NRC

FoxKids.nl heeft De Gouden @penstaart 2000 gewonnen. De kinderjury vond de kleuren en illustraties van de FoxKids-site het meest aantrekkelijke van alle genomineerde inzendingen.

De vroegere, zeer herkenbare tune van Studio Sport keert met ingang van volgend jaar terug op de buis. In het kader van een nieuw pakket van aankondigingsmelodieën voor programma’s heeft de NOS de tune van pianist/componist Tonny Eyk weer uit de kast gehaald. De oorspronkelijke versie wordt wel iets gemoderniseerd. Lees verder in Trouw

Casema zou worden overgenomen door NTL, het grootste kabelbedrijf van Groot-Brittannië. Dat meldt het Financieele Dagblad, dat zich zegt te baseren op bronnen rondom Casema. Er zou tussen de vier en zeven miljard gulden voor het kabelbedrijf worden betaald. Casema wil niet reageren op het gerucht en verwijst door naar eigenaar France Telecom. Deze kocht Casema drie jaar geleden voor 1,7 miljard gulden. France Telecom heeft al een kwart van NTL in handen. NTL heeft de laatste anderhalf jaar elf overnames gepleegd.

Discjockey Wontoo heeft zondag bij Radio Enkhuizen het wereldrecord radio-dj marathon verbroken. De Enkhuizenaar presenteerde 65 uur lang muziek en verbeterde het oude record met vijf uur. De recordpoging komt in het Guiness Book of Records. Het oude record stond op naam van Albert Vierhuis uit ’t Loo. Hij presenteerde in het voorjaar bij de lokale omroep Elburg een uitzending van zestig uur.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten