Search
Close this search box.

Kort nieuws op vrijdag 15 december 2000

09.00 uur

Nozema heeft de kerstboom donderdagavond aangezet (Lopik-toren) en hij zal weer uitgaan op 6 januari 2001. Wegens een te hoge energie rekening (ƒ 100.00,-) van de 120 lampjes zal deze voortaan eens in de vijf jaar branden.

Ook RTL5 stopt de 2 Meter Sessies. Het muziekprogramma van Jan Douwe Kroeske moest eerder weg bij de NPS. Bij RTL trok het te weinig kijkers. RTL zegt dit te betreuren, maar zoekt met de presentator naar een andere vorm voor een muziekprogramma.

Roem doet niet alleen het ego zwellen maar er kunnen kindertjes mee blij worden gemaakt. Dat moeten al die sterren en sterretjes hebben gedacht die op kosten van Foster Parents met hun gezin en de tv-camera naar een modelproject in een arm land togen om te zien wat voor “fantásties” werk Foster Parents daar doet. Lees hier verder

Er wordt een extra decemberuitkering van maximaal 7,5% toegekend aan medewerkers van seizoensgebonden programma’s van wie contracten in de zomermaanden werden onderbroken. De NVJ wil de betrokken medewerkers voor het einde van het jaar wijzen op deze compensatieregeling in de CAO Publieke Omroep voor programmagebonden medewerkers. Voorwaarde is wel dat de medewerker voor en na de zomerstop bij dezelfde omroep heeft gewerkt.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Het Nederlandstalige televisiestation Het Beste van Vlaanderen en Nederland Televisie, is sinds 28 november jl. opgenomen bij EchoStar’s DISH Network, het op één na grootste Amerikaanse satellietpakket. BVN-TV bevat een selectie van programma’s van Nederland 1, 2 en 3 en de Belgische VRT die ten behoeve van het buitenland wordt uitgezonden. Lees hier verder

De NOS rekent er nog steeds op dat per september volgend jaar een landelijke nieuwszender van de publieke omroep de lucht ingaat. ,,Dat is althans onze ambitie”, geeft een NOS-woordvoerder donderdag aan. Aan de nieuwe zender moeten zowel landelijke als regionale omroepen bijdragen.

Mobiele telefoonaanbieder Ericsson ontwikkelt samen met softwarebedrijf Tivoli nieuwe apparaatjes voor het mobiele internet. Het is de bedoeling dat mobiele internetters hun telefoon kunnen aanpassen als in de toekomst aanbieders nieuwe diensten via internet leveren.

De dagbladen in Nederland verhogen hun advertentietarieven volgend jaar. Voor adverteerders komt er op doordeweekse dagen gemiddeld 4,7 procent bij. Op zaterdag stijgt de prijs met 6,2 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Cebuco, de koepelorganisatie van dagbladen.

De openbare aanklager in München is een onderzoek begonnen naar de directie van het Duitse mediabedrijf EM.TV. Het onderzoek richt zich vooral op Thomas Haffa, de huidige topman, en zijn broer Florian. Justitie is in actie gekomen na klachten van aandeelhouders.

In de AVRObode van week 51 en week 52 staat een exclusief kerstinterview met Prinses Christina. In dit zelfportret vertelt de mezzosopraan over haar leven, het leven in New York en haar liefde voor de muziek. Aanleiding voor dit interview is de uitzending van ‘Het Prinses Christina Kerstgala’ op 16 december a.s. Prinses Christina brengt met begeleiding van het Metropole Orkest onder leiding van Dick Bakker en een aantal laureaten van het Prinses Christina Concours nummers van haar kerst CD ten gehore. Prinses Christina Kerstgala, bij de AVRO om 21.02 uur op Nederland 1 (herhaling op Eerste Kerstdag om 16.07 uur op Nederland 1)

Wie volgt Froukje de Both op? Nog 3 dagen en dan wordt bekend wie zich de tvbabe van het jaar 2000 mag noemen. De populairste tvpresentatrice op tvbabes.com wint de tvbabes.com Award, uitgereikt door Froukje de Both. Froukje is de winnares van vorig jaar.

Op 1 januari zal het VPRO’s Nieuwjaarsconcert live op internet te volgen zijn. Tijdens dit concert worden de muziekstukken van 5 muzikale jongeren uitgevoerd door het Nederlands Blazers Ensemble. De muziekstukken kun je nu al beluisteren op de website van de VPRO. Verder vind je op deze site nieuws over het Nieuwjaarsconcert en interviews met twee componisten.

Het publiek heeft Toon Hermans nooit helemaal gezien zoals hij was. Zijn eigen leven was van hemzelf. Dat zegt Mieke van Eeuwijk, die 22 jaar jaar lang assistente en kameraad was van de op 22 april van dit jaar plotseling overleden entertainer. Ze is te zien in een documentaire over Toon Hermans die de Avro op Nieuwjaarsdag uitzendt. Lees hier verder

Radio 4 vierde onlangs haar 25-jarige jubileum. In muziekcentrum Vredenburg werd onder meer een luisteraarsdebat gehouden, onder leiding van ex-staatssecretaris Aad Nuis. Surfers kunnen dit debat nog bekijken op de speciale jubileum-pagina

De Heavy Metalband Metallica onderneemt juridische stappen tegen het Franse cosmeticahuis Guerlain omdat het een parfum onder de naam Metallica heeft uitgebracht. Dat meldt de Britse zender BBC dinsdag.

Het aantal Nederlanders dat gebruik maakt van mobiel internet is laag. Slechts vier procent maakt gebruik van wap. Dat blijkt uit onderzoek door Pro Active International, dat voor het eerst onderzoek deed naar het gebruik van mobiel internet. Uit het onderzoek bleek verder dat 90 procent van de Nederlandse internetters een mobiele telefoon heeft, 32 procent heeft een laptop en 14 procent een organizer. De komende twaalf maanden verwacht 14 procent van de ondervraagden wap te gaan gebruiken. Nog eens 28 procent denkt uiteindelijk wel gebruik te maken van wap, maar niet in het komend jaar. Zeventig procent van de Nederlandse internetters is bekend met de term wap.

De BBC begint volgend jaar een commercieel sportkanaal, dat grote evenementen als rugby, golf, cricket, paardenrennen en motorsport zou moeten terugbrengen bij de Britse staatsomroep.

Alles over Big Brother en de BUS. Je leest het elke dag bij RadioWereld.

Bezoekers van de Studio Spaan-site kunnen alle doelpunten van de week nog een keer bekijken en stemmen op het mooiste doelpunt. Spartaan Ali Elkhattabi reikt volgende week tijdens de laatste uitzending de prijs uit aan de winnaar.

www.relatieman.nl, de website van het gelijknamige televisieprogramma. Ben je de grote liefde nog niet tegengekomen, dan ben je hier aan het goede adres. Deze site is een ware ontmoetingsplaats! Je kunt zoeken in honderden contactadvertenties of er zelf een plaatsen. Je kunt de video-oproepen uit het televisieprogramma bekijken en direct reageren. Elke dag lees je hier nieuwe verhalen van mensen die te gast waren in het televisieprogramma, kun je meepraten over diverse onderwerpen, chatten en kijken naar het videodagboek van Menno Buch.

Veel mensen zitten nog met vragen over de Euro. Over een jaar heeft iedereen immers de munten al in zijn portemonne. Nu is de kans vragen te laten beantwoorden door dé Euro-expert; Minister Zalm van Financiën. Zaterdag 16 december tussen 13:00 en 14:00 is de minister te gast bij het Radio 1 journaal om alle vragen te beantwoorden.

Een Panel van vier ‘gewone’ Nederlanders stelt hun vragen in de studio. Maar het kan natuurlijk, dat zij net die vraag niet stellen, waar een ander antwoord op wil hebben. Dan kunnen luisteraars, voor of tijdens de uitzending, hun vraag kwijt via een chat-sessie. Presentator Menno Reemeijer legt de vragen dan zaterdag voor aan minister Zalm. Op de site kunnen vanaf nu vragen aan de minister worden gesteld. De chat is te vinden op de NOS site: www.nos.nl.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten