Search
Close this search box.

Kort nieuws op woensdag 6 december 2000

09.05 uur.

Geen Kerst zonder Bing Crosby. De man die Irving Berlins White Christmas tot een ongekende evergreen maakte, mag naar de smaak van de Nederlandse Programma Stichting (NPS) ook dit jaar niet op het feest ontbreken. De omroep zendt kerstavond een special uit over deze crooner bij uitstek. Lees hier verder

Kink FM, het enige alternatieve radiostation van Nederland is verhuisd ! Sinds afgelopen maandag 4 december 2000 worden alle radio-programma’s uitgezonden vanuit het nieuwe studio-complex (Harkema Building) in ’t centrum van Amsterdam.

KinkFm is te bereiken via de volgende adressen en tel nummers.
0900 – 3001900 (studio) Email: radio@kinkfm.com Internet adres www.kinkfm.com.
Postadres: Kink FM Postbus 15408 1001 MK Amsterdam.

Oud-directeur van Radio Nederland Wereldomroep, Joop Acda is afgelopen zaterdag in Bussum overleden. Acda begon in 1945 bij de voorloper van de Wereldomroep, Radio Herrijzend Nederland. Hij bekleedde verschillende functies, zoals programmamaker, hoofd van de afdeling Centrale productiedienst en hoofd Programmadienst. In 1975 werd Acda voorzitter van de directie en bleef dat tot zijn pensionering in 1984. Hij maakte zich onder andere sterk voor het Radio Nederland Trainings Centrum dat opleidingen verzorgd voor journalisten uit ontwikkelingslanden. Joop Acda is 81 jaar geworden.

Alles over Big Brother en de BUS. Je leest het elke dag bij RadioWereld.

Het Duitse mediabedrijf EM.TV, dat onder meer de rechten op The Muppets en Formule 1 bezit, heeft besloten tot een uitverkoop om schulden af te lossen. De Duitse mediamagnaat Leo Kirch is binnengehaald als reddende engel. Dat de problemen zich opstapelden bij EM.TV was al enige weken duidelijk. Het bedrijf had zich verslikt in de spectaculaire overnames eerder dit jaar. Miljarden spendeerde het eraan, waardoor de schuldenlast groeide tot een totaal van 2,3 miljard mark.

De landelijk bekende presentatrice Vivian Boelen gaat met ingang van 12 december door de week dagelijks een radioprogramma maken voor Radio Limburg, het nieuwe commerciële station. Dat heeft directeur M. Bartelet van Radio Limburg gisteren bekendgemaakt. Boelen, afkomstig uit Maastricht, presenteert RTL Dossier en is te horen als commentaarstem bij verschillende programma’s van het commerciële tv-station. Voorheen werkte ze bij de NOS, Teleac en KRO. Voor de Limburgse radiozender gaat ze van maandag tot en met vrijdag tussen 12.00 en 13.00 uur het lunchprogramma presenteren.

Het NOB heeft zijn nieuwe media activiteiten ondergebracht in Bright Alley. Met deze nieuwe merknaam wil het NOB de ruime ervaring op het gebied van audiovisuele content combineren met multichanneling, zoals communicatie via internet en mobiele apparatuur. Tegelijkertijd werkt het omroepbedrijf verder aan de integratie van nieuwe media en meer traditionele activiteiten zoals facilitaire dienstverlening voor radio en televisie. Eerder dit jaar nam NOB @Media over om de positie op de markt van mobiele informatiediensten te verstevigen. Bright Alley werkt onder andere voor omroepen en opdrachtgevers in de zakelijke markt zoals KPN, Endemol en Shell. (adfo)

De gratis ochtendkrant Metro wordt binnenkort ook in Warschau, Athene en Milaan uitgeven. In elk van de drie steden worden 200.000 exemplaren per dag verspreid in metro- en treinstations.

Waarom een videorecorder kopen, als opnemen ook via internet kan? Dat is de vraag die Bertelsmann de Europese consumenten gaat voorleggen. Een programma gemist? Wellicht dat televisie via internet in de toekomst een uitkomst kan bieden. Het Duitse Bertelsmann heeft met dat doel voor ogen een alliantie gesloten met Recordtv.com. Internet als virtuele videorecorder – dat is het plan. Internet en televisie is een combinatie waar de technologie-gemeenschap al jaren de mond over vol heeft. Lees hier verder

De Italiaanse publieke omroep RAI is met een Italiaanse Endemol-dochter gestart met een multimediale docusoap onder de naam ‘SMS amiche per caso’. Het concept dat door RAI Fiction samen met Palomar-Endemol wordt geproduceerd, bestaat uit het volgen van de levens van acht jonge vrouwen, 24 uur per dag via internet en wekelijks op televisie. Kijkers kunnen via mobiele telefoon (SMS), e-mail en chat interactie realiseren met de deelnemers. Tevens wordt een aantal spelelementen aan het programma verbonden. Het concept start op 4 december via internet (www.sms.rai.it) en vanaf begin januari op RAI Due is het te zien op televisie. Een soortgelijk concept dat SBS voor NET 5 ontwikkelde (De Meiden van 5) kon door commotie in de Amsterdamse buurt waar het huis zou komen te staan, niet doorgaan. (adfo)

Future Friday.com, een gratis SMS berichten- service, lanceert de eerste voice portal, met een verzameling van diverse 0909- diensten, in Nederland. Via Future Friday.com kun je gratis SMS berichten ontvangen over onder meer sport, financieel, nieuws, uitgaan en dergelijke. Voor meer informatie over deze diensten kun je zowel terecht op de website als op de Future Friday voice Portal 0909-0989.

Een stortvloed van MP3 spelers stroomt over de markt. Sinds de introductie van de Rio, zijn alle mogelijke varianten uitgebracht. Sommigen als losse speler, anderen in combinatie met een gsm-telefoon of cd-rw speler.’ Lees verder in de Telegraaf

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Zolang de klassieke radiozender Radio 4 bestaat wordt er al publiekelijk over gelamenteerd. Scoorde de zender zo’n vijf jaar geleden nog een luisterdichtheid van 2 procent, nu is dat volgens het Continu Luister Onderzoek van Intomart teruggelopen tot 0,3 procent, hetgeen neerkomt op ruim 40.000 luisteraars.’ Lees hier verder

De Tweede Kamer bemoeit zich met de perikelen rond de Wereldomroep. Deze publieke omroep zou met hulp van advocaat mr. Koen Blom van het kantoor De Vos & Partners plannen hebben gekoesterd om de in ontslagprocedures lastige kantonrechter mr. Groen in Hilversum stelselmatig te wraken en zich van hem te ontdoen. Voor de PvdA-fractie in de Tweede Kamer is dit aanleiding tot het stellen van vragen aan minister van justitie Korthals. Lees hier verder

Radio 5 is nu ook live via internet te beluisteren. De programma’s van de opiniezender zijn te horen met behulp van een Real Player. Helaas is de programmering s’nachts erg eentonig. Luister hier niet s’nachts

‘December in Nederland, tijd van stamppot, vorst aan de grond en knapperend haardvuur’. Volgens de NCRV een goede tijd om naar de radio te luisteren. Daarom zendt de omroep van 8 t/m 29 december radiodrama´s en hoorspelen uit. Voor een overzicht, klik hier

Hannelore Kemme is in goed overleg vertrokken als directeur bij muziekzender The Box. Kemme had zo’n twee jaar de leiding bij The Box.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten