Search
Close this search box.

Actie voor een betere Artiestenregeling

MusicFrom en Winston Kingdom voeren actie voor een betere Artiestenregeling.

Zoals bekend kan de Artiestenregeling 2001 de doodsteek betekenen voor het Nederlandse clubcircuit. Poppodia, bands en artiesten worden geconfronteerd met hogere kosten waardoor het bijna onmogelijk wordt het hoofd boven water te houden. Ook het publiek wordt het moeilijk gemaakt om voor een redelijke prijs een leuk optreden te bezoeken.

MusicFrom.nl heeft in samenwerking met Winston Kingdom deze gelegenheid aangegrepen om een email actie op touw te zetten waarbij zij deze email-petitie op 13 februari aanbieden aan staatssecretaris van Cultuur Rick v.d. Ploeg. Wij willen hem vragen om bij de besprekingen op 20 februari met staatssecretaris Wouter Bos aanwezig te zijn zodat hij de petitie aan hem door kan geven.

Dit gesprek kan dan aanleiding zijn het negatieve effect dat de huidige Artiestenregeling heeft voor poppodia en bands/artiesten om te zetten in een positief effect. De uitzonderingsregeling die geformuleerd zal worden, kan worden gebruikt om een zo gunstig mogelijk klimaat te scheppen
voor het Nederlandse clubcircuit.

Mensen die deze actie willen ondersteunen of er meer over willen lezen, kunnen surfen naar MusicFrom.nl Dit is een stichting die een beter klimaat wil creëren voor de gehele Nederlandse muziekcultuur. (M)

Gerelateerde berichten