Search
Close this search box.

Tumba Festival 2001 live op Colorful Radio

Het nieuwe landelijke radiostation Colorful Radio zendt in de nacht van 2 op 3 februari (vrijdag op zaterdag) het populaire Tumba Festival uit. Het Tumba Festival is een jaarlijks terugkerend hoogtepunt voor de Antilliaanse bevolking en zal vanaf middernacht tot de volgende ochtend
08.00 uur live vanuit Curaçao via de kabel te ontvangen zijn.

Het Tumba Festival is een jaarlijks terugkerende wedstrijd op onder andere Bonaire, St. Maarten, Aruba en Curaçao waarbij componisten de muzikale strijd met elkaar aangaan om uit te maken wie de beste carnavals-“tumba” heeft gecomponeerd. Tumba is een “Rhythm” die men tijdens het carnaval
heeft gekozen om op te “jumpen” (hossen). In tegenstelling tot de Nederlandse carnavalskrakers wordt hier niet alleen de nadruk op de zanger, maar tevens op de componist gelegd. De zanger van de winnende Tumba wordt gekroond als Rey di tumba (de koning van de tumba). Wint een vrouw, dan mag zij zich Reyna di tumba (de koningin van de tumba) noemen.

Road March
De winnende compositie is de “Road March” van het carnaval, wat inhoudt dat de Rey/Reyna di tumba zijn/haar lied tijdens de vele carnavals-evenementen ten gehore brengt. De andere deelnemende muziekformaties zijn eveneens verplicht de winnende compositie te spelen.

Hoewel de zanger/zangeres de velen prijzen in ontvangst neemt, gaat de geldprijs naar de componist. De belangen zijn dus groot, wat de creatieve concurrentie ten goede komt. Dit jaar hebben 43 muziekgroepen zich ingeschreven die in totaal 90 tumba’s ten gehore zullen brengen.

De live-uitzending vanuit Curacao zal in de studio van Colorful Radio van commentaar worden voorzien door Kennedy Thielman, manager van de populaire salsa-formatie Pegasaya. Colorful Radio is in 4,2 miljoen huishoudens via de kabel te ontvangen. Meer informatie over Colorful Radio en haar kabelfrequenties is te vinden op www.colorful.nl (M)

Gerelateerde berichten