Kort nieuws op dinsdag 20 februari 2001

09.00 uur

Martijn Lindenberg vertrekt volgend jaar als chef van Studio Sport, zo maakte de NOS vorige week bekend. De aankondiging komt na een ware exodus van medewerkers. Om zijn sociale vaardigheden werd Lindenberg niet beroemd, wel om zijn grote vakmanschap als regisseur. Lees hier verder

SP-Kamerlid krijgt gelijk in strijd tegen telefoonspelletjes. Het ministerie van Justitie hakt morgen pas de knoop door, maar volgens SP-Kamerlid Jan de Wit lijdt het geen twijfel. Binnenkort wordt een eind gemaakt aan de populaire telefoon-gokspelletjes op tv. De uitspraak van de Raad voor de Kansspelen, eind vorige week, kan volgens hem niet anders geïnterpreteerd worden. ,,Dit zijn illegale kansspelen. Mensen wordt op onheuse manier geld uit de zak geklopt.” Lees hier verder

De populariteit van het Eurovisie Songfestival lijkt ook dit jaar toe te nemen. Twee weken voor de finale van het Nationaal Songfestival in het Rotterdamse Ahoy zijn al ruim 8000 toegangsbewijzen verkocht. Er zijn nog een kleine driehonderd kaarten beschikbaar. Vorig jaar werden er 5200 kaarten verkocht en dat was ook al een groot succes.”

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Dennis Hopper – acteur, regisseur, fotograaf, schilder en kunstverzamelaar – was zondag te gast in De Plantage. De herhaling is vandaag op tv. Aanleiding is zijn overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum. Meer informatie is te vinden op De Plantage-site en bij NOS Nieuws.

Radio 2 staat deze week in het teken van de jaren 60. Tot en met vrijdag kun je luisteren naar de Top 60, die door luisteraars is samengesteld. Op de speciale website van de radiozender kunnen liefhebbers terecht voor diverse nieuwsblokken uit de jaren 60, een magazine, chatbox en een forum waar je met elkaar kunt discussiëren.

De redactie van het radioprogramma De Hoogste Tijd wil vrijdag met zoveel mogelijk Line Dancers een optreden verzorgen tijdens de uitzending. Het streven is duizend dansers bij elkaar te krijgen. Opgeven kan alleen via de site van RTV Drenthe

Dutchtone breidt haar Allin prepay-aanbod met ingang van 19 februari uit met een nieuw tariefplan. Binnen het ‘daluren extra’-aanbod kunnen bellers de standaard daluren naar keuze uitbreiden met een extra dalblok van vier uur. Het nieuwe ‘daluren extra’- aanbod van Dutchtone sluit maximaal aan op de snelle ontwikkeling van de 24-uurs economie. Dutchtone biedt haar klanten als eerste telecomaanbieder in Nederland de mogelijkheid om het aantal daluren naar eigen inzicht en behoeften uit te breiden. Hierdoor kunnen zij 16 uur per dag bellen volgens het dalurentarief. De standaard daluren voor dit tariefplan lopen van 20.00 tot 8.00 uur door de week, in het gehele weekend en op nationale feestdagen.

Wie denkt dat de populaire Ierse band The Corrs behoort tot de braafste muziekgroepen komt bedrogen uit. De drie zussen en broer Corr zouden zich in hun nieuwste muziekclip Give me a Reason schuldig maken aan onnodig geweld.

De leden van de Evangelische Omroep hebben geen belangstelling voor een gecensureerde vorm van internet. Van de ruim 600.000 EO-leden zijn maar 5300 aangesloten op het Filternet van de omroep. Aanvankelijk werd verwacht dat zo’n tien- tot vijftienduizend leden van de service gebruik zouden maken.

RadioItems.NL geeft deze week enkele vrijkaarten weg voor de uitreiking van de Edison Music Awards. De opnames hiervan vinden plaats op dinsdag 27 februari a.s. in Amsterdam.
De Edison is de prijs van de Nederlandse muziekindustrie voor een album van bijzondere kwaliteit. De prijs bestaat al meer dan 40 jaar en is vergelijkbaar met de Grammy en Brit Award. RadioItems.NL is dagelijks verantwoordelijk voor de levering van kant-en-klare items voor radioprogramma’s. Deze items kunnen in MP3-formaat per stuk, of via een abonnement allemaal, worden gedownload en vervolgens in een radioprogramma worden uitgezonden. De items variëren van de belangrijkste headlines van de dag t/m dagelijks internetnieuws.

Napster doet zijn best de muziekindustrie tegemoet te komen. Muziekliefhebbers die met Napster een muziekbestand van internet hebben gehaald kunnen deze in de toekomst niet meer op een cd zetten. Lees hier verder

Democratie is doen wat het volk wil. Zo bezien is het een democratische triomf dat een conglomeraat van populaire commerciële radiozenders er aardig in lijkt te zijn geslaagd om in naam van tienduizenden luisteraars Den Haag plat te walsen. De regeringspartijen PvdA en D66 zijn ineens bereid af te zien van de voorgenomen veiling van FM-frequenties en ervoor te zorgen dat de Erik de Zwarts (de aanvoerder van de lobby tegen de veiling) hun eigen frequentie kunnen behouden. De Zwart tevreden, de luisteraar tevreden, wat wil een mens nog meer? Lees hier verder

De Amerikaanse student Shawn Fenning bedacht twee jaar geleden een programma om via een computernetwerk zijn muziek uit te kunnen wisselen met zijn vrienden. Nu benutten bijna zestig miljoen geregistreerde gebruikers ‘zijn’ Napster, voor het uitwisselen van muziek in het zogenoemde mp3-formaat via internet. De invloedrijke muziekindustrie met haar uitgekiende systeem van marketing en verkoop -en de daarmee gemoeide miljarden- had het nakijken. Een cd van gemiddeld veertig gulden was via Napster gratis te verkrijgen in het mp3-formaat en voor een rijksdaalder zelf te branden voor gebruik in de gewone cd-speler. Lees hier verder

Aanbieden email petitie MusicFrom.nl gaat door, demonstratieve bijeenkomst is ‘afgelast’. De gemeente Den Haag heeft besloten geen vergunning af te geven voor de demonstratieve bijeenkomst voor een betere Artiestenregeling 2001 vandaag bij het ministerie van Financiën, georganiseerd door MusicFrom.nl. Reden hiervoor is dat er al een andere actiegroep gaat demonstreren en deze de vergunning eerder heeft verkregen. De gemeente is bang voor eventuele conflicten tussen beide actiegroepen, omdat beide demonstraties op hetzelfde tijdstip en dezelfde plaats waren gepland

Presentator, verslaggever, voiceover enzelfstandig horeca ondernemer met seizoenbedrijf, biedt zich via deze weg aan in als presentator ,verslaggever of voiceover. Ik werk naast mijn horecabedrijf, freelance als sportverslaggever bij Omroep Zeeland. Ik ben op zoek naar wat werk voor de winter maanden. Mijn leeftijd is 36 jaar, ik ben bereid alles aan te pakken ,en ik leer snel. Ervaring met zenders en reeportofoons. Voor meer info E-mail Henny Merle Vista@worldonline.nl

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Een Tsjechisch radiostation heeft een eigen versie van Big Brother geïntroduceerd. Sinds enkele dagen verblijven acht mannen en zes vrouwen in een container van negentig vierkante meter. Voorbijgangers kunnen door een glasplaat de ‘bewoners’ volgen, maar de deelnemers kunnen zelf niet naar buiten kijken. De containerbewoners, die niet mogen lezen, stemmen onderling wie steeds moet opstappen. Bij de laatste twee mag het publiek op 9 februari de knoop doorhakken

Testen zijn er genoeg op het internet te vinden. IQ testen, liefdestesten en ga zo maar door. Vara is begonnen met een TV IQ-test. Internetters kunnen nu vanaf iedere week hun televisiekennis testen op de VARA-site. Je krijgt verschillende vragen voorgeschoteld, en geluidsfragmenten te horen. Een leuke test om te kijken of je alles weet op tv-gebied.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Tot morgen

Gerelateerde berichten