Kort nieuws op dinsdag 27 februari 2001

07.00 uur

Bestaande MP3 spelers hebben één groot nadeel: je kunt er doorgaans niet meer dan een uurtje muziek op kwijt. De Creative D.A.P. Jukebox biedt een oplossing voor dit probleem: deze draagbare MP3 speler kan het equivalent van maar liefst 150 cd’s bevatten. Lees hier verder

De 27-jarige Britse popster Robbie Williams heeft maandag drie zogeheten Brit Awards in de wacht gesleept. Hij kreeg de prestigieuze Britse muziekprijzen in de categorieën beste Britse artiest, beste single (Rock DJ) en beste videoclip (Rock DJ). Williams heeft nu in totaal twaalf Brit Awards in de kast staan.

HvB Media nieuws meldde gisteren dat er sterke geruchten gaan dat de eigenaren van de commerciële regionale zender Hot Radio (Oost-Nederland) het station in de etalage hebben gezet. Het zou al enige tijd (financieel) niet “goed” gaan met de commerciële zender.

Presentator Jan Steenman van het programma ‘Toppers Van Toen’ heeft bevestigd dat het programma vanaf 25 maart te horen zal zijn op Radio 1. Het programma zal wekelijks worden uitgezonden van 05.00 tot 06.00 uur op zondagmorgen.

De SMS-actie van de studenten elektrotechniek van de TU Delft is een groot succes, vinden de studenten. Zondagavond hadden ze al ruim zeshonderd SMS-berichten op hun faculteitsgebouw geprojecteerd. Met behulp van 242 lampen in de kleuren rood en geel, verdeeld over zes verdiepingen, wordt het faculteitsgebouw een beeldscherm waarop de SMS-jes te lezen zijn.

Telecomtoezichthouder OPTA onderzoekt of ongevraagde reclame via SMS wettelijk verboden kan worden. De boodschappen die ongevraagd op het scherm van mobiele telefoons verschijnen zijn velen een doorn in het oog. Meestal zijn de afzenders exploitanten van sekslijnen. Niet iedereen heeft dat direct door. Die komen er pas achter als ze terugbellen. Dat kost ze een rijksdaalder per minuut.

Vergeten nieuwsberichten gaan meestal over nieuws. Vanaf maandag (gisteren) zal de publieke radiozender radio4 alleen op werkdagen het nieuwsbulletin om vijf uur ’s middags laten vervallen. Het weekendnieuws vernaderd natuurlijk niet, want dan heeft Radio 4 geen nieuws op dit tijdstip.

De website waar de teletekstpagina’s van de zenders RTL4, RTL5 en Veronica te vinden zijn, heeft een kleine metamorfose ondergaan. Vanaf de hoofdpagina vind je direct links naar o.a. de onderwerpen nieuws, sport, weer en tv-gids. Handig voor mensen die graag de teletekstpagina’s raadplegen voor het laatste nieuws. Lees hier verder

RadioWereld is op zoek naar een Veronica Reporter. Wie houd ons op de hoogte van alles wat interessant is voor berichtgeving op RadioWereld over Veronica (ME).

De Telegraaf heeft zaterdag een advertentie van SP-kamerlid Jan de Wit geweigerd. Doel van de advertentie is de (on)tevredenheid onder het volk te onderzoeken over inbelspelletjes zoals de Miljoenenjacht en Call-TV. Deelname aan die spelletjes kost 1.25 tot twee gulden per gesprek, maar het is niet duidelijk wat er met het geld gebeurt en hoe de selectie van de ‘winnaar’ plaatsvindt.

De meiden van Doei moeten iets aan hun image gaan doen, maar vragen zich ondertussen af wat er met Joyce aan de hand is. Op de website van de dramaserie Doei! staan foto’s, liedjes in Real Audio, E-cards en informatie over de uitzendingen.

Wie altijd al wilde weten waar mannen het over hebben als er geen vrouwen in de buurt zijn, kan terecht bij NET 5 dat afleveringen van de in Groot-Brittannië veelvuldig bekroonde comedy ‘Men Behaving Badly’ op het scherm gaat brengen. De serie, die tot de grootste successen van de Britse situation comedy behoort, heeft sinds haar introductie in 1992 maar liefst negen prijzen in de wacht gesleept. Drie maal behaalde ‘Men Behaving Badly’ de ‘British Comedy Award’ en eenmaal de meest prestigieuze prijs van de Britse televisie, de BAFTA Award. Inmiddels is ‘Men Behaving Badly’ in Engeland al aan haar zesde seizoen bezig, en zijn er drie Kerstspecials ontwikkeld. ‘Men Behaving Badly’, vanaf 2 maart elke werkdag rond 15.30 uur op NET 5.

Vanaf dinsdag 20 maart start de KRO weer met ‘Het gevoel van…’, het muziekprogramma waarin twee teams elkaar bestrijden in hun muzikale- en actuele kennis van een bepaald jaar. Dit seizoen zijn er weer twee vaste teamcaptains aangesteld: Joke Bruys en Henk Poort. De presentatie is als vanouds in handen van Marjolein Keuning.
De eerste uitzending, 20 maart, staat in het teken van 1986. De panels bestaan uit: Govert de Roos, Henk Poort, Annemiek Verdoorn en Marian Mulder, Joke Bruijs, Matthias Scholten. Verder zijn te bewonderen Sandra Kim met haar songfestivallied voor België J’aime la vie, Jackie Graham met Set me free en MC Miker G & D] Sven vertolken Holliday Rap en Eddy Zoey brengt het nummer Mexico van de Zangeres zonder Naam. Het Gevoel van…, op de dinsdagen 20 en 27 maart, 10 en 24 april, 15,22 en 29 mei, 19 en 26 juni en 3 juli, 20.30 uur, Nederland 2.

Youp van ’t Hek doet al 25 jaar aan cabaret. Onlangs ging zijn nieuwe theaterprogramma ‘De wereld draait door’ in première. Heeft het schelden tegen burgerlijkheid en pleiten voor meer sociale betrokkenheid geholpen? Een radio-interview met van ’t Hek staat op de EO-site.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

NET 5 komt dit seizoen met ‘Jeugdpolitie’, een docuserie over de jeugdafdeling van de regiopolitie Twente. In totaal kent de politie Twente vijftig jeugdagenten. Deze agenten treden niet alleen op als er problemen zijn, maar proberen ook preventief in contact te staan met jongeren die op de rand van de criminele afgrond balanceren. De gevallen waarmee ze te maken krijgen zijn vaak schrijnend. Veel jongeren zijn al meerdere malen in contact geweest met de politie voor diefstal, beroving, of overmatig drugsgebruik. De jeugdagent probeert te voorkomen dat deze jongeren verder afglijden. ‘Jeugdpolitie’, vanaf woensdag 7 maart rond 22.25 uur op NET 5.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Tot morgen (toch?)