Kort nieuws op donderdag 15 februari 2001

10.00 uur

De omstreden veiling van de commerciële radiofrequenties is zo goed als zeker van de baan. De fractievoorzitters van de paarse coalitie hebben dit gisteren afgesproken tijdens in het wekelijkse Torentjesoverleg met premier Kok. Meer info vind u op www.radiowereld.nl/zerobase.

John de Mol Produkties in Hilversum en Joop van den Ende Producties in Aalsmeer, de twee Nederlandse dochters van Endemol Entertainment, wordt samengevoegd tot Endemol Nederland.

‘De Britse publieke omroep BBC is niet van plan om het contract met de producent van de Teletubbies, dat in oktober afloopt, te verlengen. Toch betekent dat niet het einde van Tinky Winky, Dipsy, Laa Laa en Po op het kleine scherm, zo verzekert Anna Wood, de schepper van de mollige, brabbelende knuffeldieren met het bizarre antennetje op hun kop.’

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Dinsdag is de nieuwe reality-soap ‘Studentenleven’ van start gegaan bij de KRO. In deze soap staat het leven van 12 Groningse studenten centraal. Een kwartaal lang worden deze studenten met een camera gevolgd. Aan de soap is ook een website gekoppeld waar je terecht kunt voor portretten van de studenten, nieuws, spelletjes en testen. In het forum kan iedereen zijn mening geven over de studenten en over de soap. Lees hier verder

De door NieuwsTribune genomineerde Reclamelieden van het Jaar 2000 vormen een hoogst opmerkelijke mix want er zitten bijna geen reclamelieden bij. De winnaar wordt bekendgemaakt op een bijeenkomst op 14 maart in MagicMindsCentre in Amsterdam. Erik Kessels en Johan Kramer, overhandigen de prijs. De winnaar wordt gekozen door het NT College van Oud-Reclamemannen en de GVR Jonge Hanen. Aanmelden via www.gvr.nl

Kodak introduceert de mc3, een leuk en handig nieuw apparaat met niet één, maar drie functies. De nieuwe compacte Kodak mc3 kan video plus geluid opnemen, MP3 audio afspelen en digitale foto’s nemen, snel en eenvoudig. De mogelijkheden van de Kodak mc3 zijn net zo uitgebreid als de verbeelding van de gebruiker; de opslagcapaciteit is alleen beperkt door de omvang van de geheugenkaart. De Kodak mc3 is vanaf 26 april op de markt en de prijs zal NLG 899,- , inclusief BTW bedragen.

Het televisieprogramma Andere Tijden zendt donderdagavond fragmenten uit van twee televisie-interviews die prinses Beatrix en Claus von Amsberg gaven op de dag dat ze hun verloving bekendmaakten. Het gaat om opnamen die zijn gemaakt van televisieschermen. Lees hier verder

In Belgrado is gisteren de voormalige directeur van de Servische staatstelevisie gearresteerd op verdenking van nalatigheid bij de bescherming van zijn personeel tijdens de NAVO-oorlog tegen Joegoslavië.Het gebouw van de Servische staatstelevisie werd tijdens de oorlog, op 23 april 1999, door een NAVO-raket getroffen. Lees hier verder

Medeoprichter Wim Wennekes van het popfestival Pinkpop is maandag in Tiel na een slopende ziekte overleden. Wennekes is 52 jaar geworden.

De Nederlandse animatiefilm ‘Father and daughter’, van regisseur Michael Dudok, is genomineerd voor een Oscar. Volgens producent Willem Thijssen maakt de film een goede kans om de prestigieuze Amerikaanse filmprijs in de wacht te slepen.

De brandweer wil in geval van een ramp doven gaan alarmeren per sms-bericht op de mobiele telefoon. De waarschuwing wordt verstuurd vanuit de plaatselijke kazerne en moet synchroon lopen met het aanzetten van de sirenes. Het ministerie van Binnenlandse Zaken houdt voor de landelijke jaarlijkse sirenetest op 6 juni een proef. Wanneer het alarmsysteem wordt ingevoerd, is onduidelijk, omdat eerst alle brandweerkazernes moeten worden uitgerust met apparatuur die tekstberichten kan versturen.

‘Doven en slechthorenden worden bij calamiteiten gewaarschuwd via de mobiele telefoon. Als de sirene gaat stuurt de brandweer voortaan tegelijkertijd een sms-bericht naar alle doven en slechthorenden die zich in de buurt van het rampgebied bevinden.

Zoals we al eerder heeft meldde, het hardrockfestival Dynamo Open Air wordt dit jaar definitief in het Gelderse Lichtenvoorde gehouden. Lichtenvoorde is na Eindhoven, Mierlo en Nijmegen de vierde plaats voor het festival. Men hoopt in Lichtenvoorde een permanente plek te hebben gevonden. Dit jaar wordt Dynamo Open Air op 25 en 26 mei gehouden. De voorverkoop start zaterdag.

Gio Lippens stapt op als hoofdredacteur van Studio Sport en zet zijn loopbaan elders binnen de Nederlandse Omroep Stichting (NOS) voort. Martijn Lindenberg blijft nog een jaar aan als hoofd sport van de NOS, maar gaat daar na de Winterspelen van Salt Lake City verder als adviseur, regisseur en uitvoerend producent. Lees hier verder

TVE Internacional digitaal op de kabel Utrecht!
In het startpakket van Casema Digitale Televisie zijn nu naast ANWB weer & verkeer twee zenders gratis te ontvangen: TVE Internacional uit Spanje en RAI-Uno uit Italie. Dit houdt in dat in alle casema gemeenten waar digitale ontvangst mogelijk is, deze zenders nu via de kabel beschikbaar zijn. Dit houdt concreet in dat in bv. de stad Utrecht TVE internacional digitaal en Rai-Uno zowel analoog als digitaal te ontvangen is. Voorts bestaat dit startpakket dat 12,50 per maand kost uit enkele muziekkanalen en een mozaiek-zapper en kan men via de decoder tot zo’n dertig tv-zenders en 44 audio kanalen ontvangen al naar gelang de gekozen paketten.

Overigens zijn in Den Haag en Delft zowel TVE als Rai Uno gewoon beschikbaar in het standaardpakket en is Rai-Uno in veel andere casema-gemeenten ook in het standaardpakket te zien. Meer info via www.casemadigitaletelevisie.nl of via www.casema.nl

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten