Search
Close this search box.

Kort nieuws op vrijdag 23 februari 2001

10.50 uur

3FM nieuws: Als je afgelopen zondag naar Njoy hebt geluisterd dan weet je het al. Njoy houdt ermee op! Het zijn twee leuke en leerzame jaren geweest en nu is het over… Niet getreurd, ze veranderen van naam. De muziekstijl blijft Blackgospel, R&B, Hip-Hop en Soul. Wat de naam wordt houden we nog even geheim. Op 25 Maart, aan het begin van de lente, begint het nieuwe programma.

Er komt voorlopig geen vervolg op het tv-programma ‘Ja, ik wil een miljonair’. RTL4 was van plan dit seizoen nog een vervolg te maken, maar dat wordt waarschijnlijk uitgesteld tot na de zomer. De scheiding tussen het miljonairsechtpaar Stefan Kerkhofs en Coby Bos is geen reden om een tweede versie uit te stellen, aldus RTL4.

Bart de Graaff van BNN en zijn cameraploeg zijn in Tiel door de politie opgepakt. Het stel had zich in een speelgoedzaak laten insluiten, om in de winkel allerlei speelgoed uit te proberen. Daarna belde de BNN-directeur de politie om zich te laten bevrijden. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt, maar de winkel wil geen verdere stappen ondernemen.

John de Mol Producties moet cijfers laten zien over de winst die is gemaakt met het televisie-programma ‘Booby-trap’. De bedenker van het programma, Koen Producties, had dit ge-eist in een kort geding. Koen Producties krijgt een deel van de winst, maar zegt niet te kunnen controleren hoeveel winst John de Mol met Booby Trap maakt.

Kabinet houdt vast aan veiling van fm-frequenties…
De Tweede Kamer is in harde botsing gekomen met de staatssecretarissen De Vries (telecommunicatie) en Van der Ploeg (media) over de veiling van fm-radiofrequenties. De bewindslieden voelen er niets voor om de veiling af te blazen en op zoek te gaan naar een alternatief daarvoor, zoals een kamermeerderheid wil. Staatssecretaris De Vries weigert een motie van de drie coalitiepartijen VVD, D66 en PvdA uit te voeren, waarin haar wordt gevraagd met de commerciële radiozenders te praten en hen een garantie te geven op behoud van hun frequentie. De Vries noemde deze motie gisteren tijdens een kamerdebat onuitvoerbaar, omdat dit neerkomt op het voortrekken van de bestaande commerciële zenders. ,,Dat is marktafscherming. Dat kan ik voor geen enkele rechter overeind houden”, zei een verontwaardigde De Vries. Lees verder in Trouw

Ruzie De Vries en Kamer over frequenties…
VVD-staatssecretaris De Vries van Verkeer is woensdag frontaal met de paarse coalitiepartijen in botsing gekomen over de verdeling van etherfrequenties. Zij houdt vast aan veilen, terwijl de PvdA, D66 en de VVD eisen dat de bestaande commerciële zenders hun huidige frequentie behouden. De drie coalitiepartijen droegen De Vries en haar collega Van der Ploeg (media) op met bestaande stations te onderhandelen en een nieuwe methode te ontwerpen voor de verdeling van de frequenties. Een getergde De Vries heeft dit ’ten strengste ontraden’, maar sprak niet het onaanvaardbaar uit. Lees verder in de Volkskrant

Momenteel zijn er al twee dagen geen gepresenteerde radio programma’s te horen op de commerciële radiozender Radio Nationaal. Woensdag middag 4 uur is de microfoon dicht gezet. Radio Nationaal meldt via de website dat de presentatoren besloten hebben “tot nader order geen programma’s meer te zullen presenteren”. En dan te bedenken dat Radio Nationaal sinds kort een nieuwe investeerder heeft gevonden, presentatoren hebben nog steeds geen inkomsten gekregen voor hun werkzaamheden bij het station.

De zendmast in Mastwijk bij Montfoort moet in ieder geval tot september in gebruik blijven. Dat heeft president van de rechtbank in Rotterdam in kort geding bepaald. Het geding was aangespannen door zendermaatschappij Nozema en AM Nieuwsbeheer in Amsterdam, die de zendmachtigingen beheert. De uitspraak is een streep door de rekening van de gemeente Montfoort, die de zendmast weg wil hebben. De gemeente had al een dwangsom ingesteld tegen de zendermaatschappij en de beheerder van de zendvergunning. Stikt genomen stelt de rechtbank dat Montfoort gelijk heeft, maar “in het onderhavige geval is sprake van zodanig specifieke omstandigheden dat een ander oordeel op z’n plaats is.” Lees hier verder

Voor het eerst in haar geschiedenis is de netto omzet van de STER (Stichting Ether Reclame) boven de 500.000.000 gulden uitgekomen. Die omzet steeg met 82.000.000 (468.000.000 gulden in 1999) naar 550.000.000 gulden vorig jaar. De netto omzet uit radioreclame steeg met 21.000.000 naar 148.000.000 gulden (+ 17%).

Weekblad Panorama moet volgende week een rectificatie plaatsen van het artikel over de verjongingskliniek New Fill Center van Vanessa. Daarin moet staan dat in het nummer van 7 februari ten onrechte is vermeld dat de melkzuurmethode grenst aan criminaliteit. Dit heeft de president van de rechtbank in Amsterdam donderdag bepaald in een kort geding. Hij bepaalde al eerder dat de bewuste Panorama me het artikel Het gevaar Vanessa niet uit de winkels hoefde te worden gehaald.

Steely Dan heeft woensdag in Los Angeles de Grammy voor beste album gewonnen voor Two Against Nature. Eerder op de avond hadden de muziekveteranen al twee prijzen in de wacht gesleept.

And the winner is ….! Binnenkort horen we deze woorden weer als de Oscars worden uitgereikt in Hollywood. Om alvast een beetje in de stemming te komen, kun je bij World Online terecht voor een uitgebreide special over deze felbegeerde beeldjes. Je vindt er het laatste nieuws, de geschiedenis van de Oscars, de genomineerden, games en nog veel meer. Je kunt ook meedoen met een prijsvraag, en kans maken op een trip naar Los Angeles! Lees hier verder

Op dit moment is men op Radio 2 bezig met de Week van de jaren 60. Dit is de eerste muziekweek van dit jaar bij Radio 2, die uiteindelijk zal leiden tot de Top 2001. Meegenieten, surf dan naar www.weekvandejaren60.nl

Hackers zijn de telefooncentrales van honderden bedrijven en instellingen in heel Europa binnengedrongen en hebben op kosten van die bedrijven voor torenhoge bedragen internationale gesprekken gevoerd. Dat onthult het Oostenrijkse computerweekblad Computerwelt. Alleen al in Oostenrijk zijn meer dan honderd bedrijven de dupe. Zij kregen telefoonrekeningen die tien- tot twintigmaal zo hoog waren als normaal.

Het Japanse Sony en het Franse Vivendi gaan gezamenlijk muziek distribueren. Onder de naam Duet vormen ze een gezamenlijke onderneming die zich vooral op de verkoop van muziek via internet richt. Jean-Marie Messier, de bestuursvoorzitter van Vivendi, liet bij de aankondiging nadrukkelijk weten dat de nieuwe onderneming de auteursrechten zal respecteren. Hij gaf daarmee een sneer aan het Amerikaanse Napster, dat via internet de mogelijkheid biedt gratis muziek uit te wisselen. Napster moet van de rechter stoppen met zijn gratis diensten omdat het de auteursrechten schendt. Lees hier verder

De Reclame Code Commissie vindt dat een spotje van CZ Zorgverzekering over verkorting van wachttijden bij ziekenhuizen “te absoluut en daardoor misleidend” is. Dat heeft de klager, het Maasziekenhuis in Boxmeer, bekendgemaakt. In het betreffende spotje is een patiënt, meneer Faber, te zien die driemaal tevergeefs naar het ziekenhuis gaat. Hij moet daar een behandeling ondergaan, maar er komt telkens een spoedgeval tussen. In de laatste opname ziet de kijker dat niet langer een ander het spoedgeval vormt, maar Faber zelf. “Daarom zoekt CZ altijd naar het ziekenhuis met de kortste wachttijd. Zorg kan altijd beter”, verschijnt er vervolgens in beeld. De Reclame Code Commissie vindt dat een te mooie voorstelling van de bijdrage die de adverteerder kan leveren om wachttijden in Nederland te verkorten.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Beltonen en -logo’s voor de gsm vormen een aanhoudende rage op Internet. Mobiele bellers nemen kennelijk geen genoegen meer met het ouderwetse, eentonige ‘ring ring’-vokaal. Voor fervente liefhebbers van dit soort spul tippen we nog even de site “Tune Your Phone”. Hier kan je je eigen melodietje componeren, door middel van een vernuftige grafiek, en deze vervolgens afspelen. Klinkt je eigen tonenbrouwsel je als muziek in de oren, dan kan je ze op deze site laten omzetten in de toetsencombinatie voor in je telefoon. Een korte, Nederlandstalige handleiding vertelt je precies hoe je dat moet doen.

Omroep Zeeland bewaart alle nieuwsberichten die op de site zijn gepubliceerd in een uitgebreid archief. Door een trefwoord in te vullen, kan de surfer alle berichten oproepen die met dat ontwerp te maken hebben.

Mobilezone.nl is de naam van een splinternieuwe en unieke internetsite. Het is een entertainmentsite waarbij internet is gelinkt aan mobiele telefonie. Je kunt bij mobilezone.nl o.a. daten, objecten ruilen, mobiel chatten en ringtones, icons en andere spannende content downloaden naar je mobiele telefoon.

Dolf Jansen is aanstaande zaterdag te zien met zijn eerste eigen tv-programma ‘later wordt het leuk’. Het programma wordt live uitgezonden en is interactief. Door tijdens de uitzending te chatten (in een door ChatTV gefaciliteerde chatbox) kun je samen met Dolf oplossingen vinden voor vragen die hem bezighouden. Op Teletekstpagina 890, is de chat te volgen. Ook nu al kun je reageren op een vraag die Dolf op de site gezet heeft.

Studenten van de TU Delft gebruiken hun faculteitsgebouw het komende weekeinde als een beeldscherm voor sms-berichten. Op 6 verdiepingen worden 242 rode en gele lampen opgehangen. Om de lampen wordt papier geplakt, zodat elke lamp een pixel vormt. Iedereen kan sms-berichten sturen, die op het gebouw worden afgebeeld. De stunt is ter gelegenheid van de 95e verjaardag van de studievereniging electrotechniek. Behalve de lampen is het gebouw volgelegd met 5 kilometer kabel. Voor de pixels wordt 2600 vierkante meter papier geknipt en geplakt. Het nummer voor sms’jes is 06-22549002. Er zit wel een redactie tussen, die beledigende teksten eruit filtert.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten