Kort nieuws op vrijdag 9 februari 2001

10.00 uur.

Defensie vreest storingen door langegolfzender Radio Kootwijk. De plaatsing van een twee megawatt sterke langegolfzender op het KPN-terrein in Radio Kootwijk zou voor Defensie groot gevaar kunnen veroorzaken.
Dat bleek dinsdag tijdens de zitting van de Raad van State in Den Haag waar het beroepschrift van Delta Radio 171 tegen de weigering van de milieuvergunning door de gemeente Apeldoorn werd behandeld. Het commerciële radiostation wil vier 320 meter hoge masten op dit terrein plaatsen ten behoeve van muziekuitzendingen naar Groot-Brittannië. Lees hier verder

Fan van Nederlandse muziek? Dan kun je de komende week met ‘ De Week van de Nederlandse popmuziek’ op Radio 3Fm je hart ophalen. Om nu alvast in de stemming te komen hebben zij een speciale website ontwikkeld. Er is nu al van alles te beleven. Zo kun je bijvoorbeeld verzoekplaten mailen, meedoen aan een popquiz en diverse spelletjes spelen. Volgende week maak je kans op een leuk uitstapje met een bekende Nederlander. Je gaat eerst uit eten, vervolgens ga je met een luxe limousine naar het Avondconcert. Kijk op de site van 3FM wat je moet doen om te winnen. Lees hier verder

Jeroen Pauw gaat voor BNN op donderdagavond op Radio 1 van acht tot negen een ‘lekkere scherpe en harde mediashow’ maken. De titel van het programma is Storing. Mogelijk volgt later ook een tv-variant.

Ze zijn er helemaal klaar voor: zo gauw de vergunning voor de zendmast er is, gaat Radio Rijnwoude de lucht in. Voorzitter Jelke Bethlehem en secretaris Luc Burlage hebben er alle vertrouwen in. Boven de Rabobank aan de Rijndijk kon een studio worden ingericht en inmiddels is de apparatuur geplaatst: alles dankzij sponsoring. Lees hier verder

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Canal+ geeft sinds eind december in Amsterdam haar twee tv-zenders digitaal door. Na langdurige procedures met kabelaar UPC is begonnen met de vervangingsoperatie voor de circa 18.000 (nu nog analoge) abonnees. Canal+ zegt kabeldistributie belangrijk te vinden omdat zo’n 90 procent van de Nederlandse huishoudens zo bereikbaar is. Lees hier verder

De NOS stopt vanaf 1 april met het ochtendgymnastiekprogramma ‘NOS Sportief’ op Radio 5. Op die zender wordt dan het ‘Radio 1 Journaal’ doorgegeven. Volgens een woordvoerder is er tegenwoordig een “voortreffelijk alternatief” voor ‘NOS Sportief’, het televisieprogramma ‘Nederland in Beweging’ van de AVRO. “Daar kijken erg veel mensen naar”, aldus een woordvoerder van de NOS. Lees hier verder

Klassieke muziekgids! Dit blad had er al heel lang moeten zijn”, zei Marianne Broeder, adjunct-hoofdredacteur van Vrije Geluiden, op 14 februari 2000 in deze krant. Nog geen jaar later ligt het laatste nummer bij de abonnees en in de kiosk. De VPRO stopt met de gids voor klassieke muziek op radio en tv. Niet omdat Vrije Geluiden geen publiek succes was, de ruim 10.000 abonnees waren er veel meer dan de 6.000 waarop na één jaar was gerekend. Maar er waren te weinig advertenties, dus verlies. “Het voortbestaan is voor de komende drie jaar gegarandeerd”, stond niettemin vorig jaar in deze krant. Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten