AM-ZENDERS RADIO NATIONAAL UIT DE LUCHT GEHAALD

Vandaag zijn de 2 middengolfzenders van Radio Nationaal uit de lucht gehaald door de Nozema. Hoogstwaarschijnlijk heeft “de nieuwe eigenaar” de rekeningen van de Nozema niet tijdig betaald. Op de website schrijft Karel van Cooten het volgende:

Zonder goede verkoop- en marketingafdeling kun je nu eenmaal het beste product ter wereld niet verkopen. Alleen zal men in omroepland het wel weer uitleggen als dat er geen behoefte is aan zo’n station. Maar goed, het grote aantal luisteraars dat ons in ons korte bestaan heeft weten te vinden weet wel beter. Aan jullie en aan mijn gouden ploeg mensen hier in Hilversum heeft het in ieder geval niet gelegen.”.

“Donkere wolken pakken zich samen boven Radio Nationaal. Vandaag zijn onze beide AM-frequenties uitgeschakeld en waarschijnlijk morgen is het al gedaan met ons mooie initiatief. Wat jammer is dat het station nooit heeft mogen en kunnen bewijzen dat het levensvatbaarheid heeft, al zijn wij als medewerkers daar nog steeds van overtuigd

Tijdens de rechzitting die woensdag jongstleden plaatsvond, kwam de huidige eigenaar zelf niet opdagen. De rechter heeft nu de zitting uitgesteld tot vrijdag 2 maart. Als er dan geen duidelijkheid komt in de gang van zaken bij Radio Nationaal dan zal het einde van het radiostation betekenen..

In het “mediaforum” op de Radiowereld gaat steeds vaker het gerucht dat Radio Nationaal “om zeep is geholpen door een ander commercieel radio station”. Door met zogenaamde geldschieters is de zaak zolang gerekt heeft dat het bijna onmogelijk is geworden om het station nog te redden… (H.v.B)

Gerelateerde berichten