KORT NIEUWS OP DONDERDAG 29 MAART 2001

07.00 uur

Wim Rigter is vanavond samen met zijn vader in zo vader zo zoon te zien om 21.00 uur op ned 1.

Vanaf nu kun je stemmen op de Hemelse Honderd. De lijst van de allerbeste albums allertijden, zoals 3fm ze jaarlijks op Hemelvaartsdag uitzenden. En volgens goed gebruik wordt jouw muziekliefde misbruikt om hem samen te stellen. Oh ja, voor de volledigheid: Greatest Hits cd’s doen niet mee.. Klik hier om te stemmen.

Vandaag overigens geen Ruuddewild.nl maar Jomanda.nl. Ruud was zo ontsteld over haar ontslag bij een Noordzee dat hij haar donderdag belde om te vragen of ze de vrijdagmiddag uitzending zou willen overnemen.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving heeft Casema de doorgifte van Country FM in Utrecht “in de wacht” gezet. De reden is een kort geding aangespannen door Love Radio ( dat ingewisseld zou worden voor CFM ). Maandag heeft de rechter beslist dat Casema Love Radio niet van de kabel mag halen tot er een uitspraak is op het bezwaarschrift door het CvdM

Honderd afleveringen van Jambers Magazine zouden morgen aanleiding moeten zijn voor een feestje. Toch wordt het geen uitbundige viering, want vorige week weigerde de VTM een aflevering van het magazine uit te zenden. Paul Jambers is gekwetst in zijn beroepseer maar dat belet hem niet met zijn Televisiefabriek nieuwe plannen te koesteren. Niet alleen voor de VTM, maar voor alle zenders. Lees hier verder

De nieuwste vorm van Amerikaanse televisievermaak is mensen uitkafferen en afbeulen. Woensdagavond wordt in de Verenigde Staten de eerste aflevering uitgezonden van het realityprogramma Boot Camp. Zestien mensen, acht mannen en acht vrouwen, worden gedurende vierentwintig uur per dag gevolgd tijdens het ondergaan van een militaire training. Lees hier verder

De actie van de Amsterdamse politie tegen gestolen gsm-telefoons blijkt succesvol. Al tientallen mensen hebben hun gestolen mobieltje ingeleverd, nadat ze een sms-bericht hadden ontvangen met de boodschap dat hun toestel gestolen was. De politie startte dinsdag een offensief tegen gestolen gsm-telefoons. Zodra iemand aangifte doet, bestookt de politie het gestolen mobieltje met de boodschap: ,,Dit toestel is gejat, koop of verkoop is strafbaar.”

BBC-programmamakers hebben gepoogd het uiterlijk van Jezus te reconstrueren. Een wetenschappelijke doorbraak of verspilde moeite? Lees hier verder

Een paar keer was het loos alarm, maar op 1 mei dreigt het toch echt te gebeuren: de dagelijkse Late Show van David Letterman verdwijnt van het Nederlandse scherm. Een handvol (enkele tienduizenden) fans zal wel weer schande roepen, maar de meeste kijkers zullen er niet wakker van liggen. Lees hier verder

De nieuwe naam voor Me, het multimediale platform van de Holland Media Groep, wordt You’r on. Althans, dat schreef gisteren Het Parool, dat zich baseert op ‘bronnen binnen de onderneming’.

Het kledingconcern WE stapt weer naar de rechter als ME toch onderdeel wordt van de nieuwe merknaam van Veronica. WE heeft van de advocaat van HMG (RTL 4, 5 en Veronica) te horen gekregen dat bij lancering van de nieuwe naam van de zender op 2 april de ondertitel ¿Move ME’ gebruikt gaat worden. Volgens het kledingconcern is dat in strijd met het vonnis van de Utrechtse rechtbank, die HMG vorige week verbood Veronica om te dopen tot ME, omdat ME te veel zou lijken op WE. Morgen wordt de andere naam voor Veronica bekendgemaakt. Lees hier verder

De regionale radio-omroepen eisen financiële compensatie voor de voorgenomen FM-frequentieverdeling. De dertien regionale omroepen doen een dringend beroep op de Tweede Kamer tot behoud van de huidige frequenties. Blijkt dat onmogelijk, dan moeten de kosten van de frequentieveranderingen door de overheid worden vergoed. Lees hier verder

De Muziekfabriek, De Doos en Muziektelevisie strijden jaar in jaar uit om dezelfde doelgroep: 13 tot 34-jarigen. Het zijn Nederlandse zenders, met Engelse namen en ondanks de eigen invulling komt het regelmatig voor dat TMF, the Box en MTV op het zelfde moment de zelfde clip uitzenden. Lees hier verder

Lees alles over het Zero Base van de afgelopen dagen hier op RadioWereld.

De bekende zoekmachine Lycos heeft iets nieuws ontwikkeld. Het heet Talk Radio, en het geeft de internetter de mogelijkheid zelf een live interactief online radio praatprogramma te maken vanaf hun eigen computer.. Hierdoor kan de presentator van een radio uitzending ook luisteraars het woord geven.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

Op 1 april krijgt Radio 1 een nieuw zend- schema. Hiermee wil de zender zijn journalistieke kwaliteit verbeteren en de luisteraar persoonlijker aanspreken. Diezelfde dag verandert Radio 5 in 747 AM. Deze zender zal zich meer richten op actualiteit en achtergronden.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.