Noordzee FM: Jacht op muntgeld geopend!

Vandaag is de jacht op muntgeld officieel geopend. Met de komst van de Euro per 1 januari 2002 kunnen buitenlandse munten afkomstig uit de Eurolanden niet meer worden gebruikt. De stichting Coins for Care onder de bezielende leiding van Esther Jacobs organiseert naar aanleiding van de Euro invoering een grote inzamelingsactie van buitenlands munt- en papiergeld met als bestemming de goede doelen. Het commerciële radiostation Noordzee FM zal exclusief deze actie uitgebreid op gaan ondersteunen.

‘Met meer dan 80 erkende goede doelen is Coins for Care het grootste samenwerkingsverband uit de Nederlandse geschiedenis,’ aldus een zeer enthousiaste en gemotiveerde Jacobs. ‘Vandaag is de start van de actie die in eerste instantie gericht is op het bedrijfsleven. Vanaf september 2001 tot februari 2002 loopt de publieksactie en komen er speciale bakken te staan op tankstations, in winkels en op publieke locaties (o.a. Shell Stations, C&A, Body Shop, Videoland, Ben & Jerry’s) waar men de muntjes kan achterlaten. Eigenlijk zijn drie zaken heel belangrijk voor mij: veel geld inzamelen, mensen wakker schudden en het bedrijfsleven meer betrekken bij maatschappelijke problemen.’

‘Iedereen heeft thuis wel een pot met francs, peseta’s en pfennigen staan, overgehouden na vakantie of zakenreis waar we straks dus niks meer mee kunnen. Coins for Care zorgt dat vele goede doelen kunnen profiteren van dit overgebleven muntgeld,’ zegt Rob Zomer, Sales & Marketing Director van Noordzee FM. Zomer vervolgt, ‘Het mooie van Coins for Care is dat het publiek op internet zelf kan bepalen naar welke organisaties het geld uiteindelijk gaat. Het is een prima actie en met Noordzee FM zullen we er zeker voor zorgen dat deze actie de aandacht krijgt die het verdient.’ (M)

Gerelateerde berichten