Radio Nationaal nog niet geheel uitgezongen?

Het voortijdig afhaken na het tumultueus kat en muisspel tussen de potentiële eigenaars en het team van Radio Nationaal blijft reacties uitlokken. Gisterenochtend voelde de legendarische popmuzikant en presentator Jan Rietman zich geroepen om zijn stem te verheffen in het 3FM ochtendprogramma ‘Stenders Vroeg’.

Veel nieuws was er niet te rapen maar wie tussen de lijnen van de spontane babbel luisterde, kon horen dat zowel Karel Van Cooten als de rest van de maandag afgedankte personeelsleden alsnog hopen op het strikken van een betrouwbare financiële weldoener. Rietman onderstreepte wel dat het niet zo eenvoudig zal worden om de schuldenberg van ruim 2.000.000 gulden weg te werken. Maar het geloof in het format en het bereikte marktaandeel van 3% blijft de overgebleven medewerkers van het ter ziele gegaan station stimuleren om alsnog te streven naar een spoedige doorstart.

Het feit dat op de kabelfrequenties van Radio Nationaal momenteel klassieke muziek wordt geprogrammeerd, wimpelde Rietman cynisch af als een goede zaak voor Bumra/Stemra. Met deze opvallende uitleg kan voorzichtig geconcludeerd worden dat het liedje van Radio Nationaal misschien toch nog niet geheel is uitgezongen.

De website van Radio Nationaal is sinds heden niet meer online. Op de kabel gaan daarentegen de non-stop uitzendingen met “rouwmuziek” nog door. Omdat de site niet meer online is, is tevens de Live Stream gestopt. (RadioVisie / M)

Gerelateerde berichten