Kort nieuws op dinsdag 17 April 2001

07.00 uur

‘Oorlog in de stallen’ en ‘De stallen moeten leeg’. Het zijn de titels van de eerste CD singles die zijn opgenomen om gedupeerde MKZ-boeren te ondersteunen. Oorlog in de stallen is gemaakt door een aantal artiesten en ligt volgende week in de winkels. De stallen moeten leeg is ingezongen door ex-dierenarts Rinus Rasenberg en is vanaf vrijdag verkrijgbaar. Corrie Konings heeft de opnames voor Oorlog in de stallen, een idee van twee Leerdamse huisvrouwen, gecoördineerd.

Het dagblad Trouw heeft voor haar leden een nieuwe service op internet. De abonnee kan vier zoekopdrachten doorgeven aan Trouw, waarna hij/zij iedere week of maand via de e-mail een overzicht krijgt toegestuurd van de gepubliceerde artikelen over dat onderwerp. Het betreft alleen artikelen die in het dagblad zelf zijn gepubliceerd. Aanmelden kan via de website, via de link “blijf op de hoogte”, waar men persoonlijk moet inloggen. Verder staat er op de site van Trouw een overzicht van het dagelijkse nieuws en zijn er diverse dossiers en discussiegroepen. Er is ook een speciale handheld-/palm-editie van Trouw.

Tijdens de tv-actie op Nederland 2 zijn zaterdagavond meer dan 10.000 telefoontjes binnengekomen van mensen die geld wilden geven voor de boeren die getroffen zijn door de MKZ-crisis. Hoeveel geld er in totaal is toegezegd, wordt de komende dagen bekend. Er waren verschillende optredens van onder meer Normaal en De Kast. Te gast waren o.a. minister-president Kok, minister van Landbouw Brinkhorst en Hans Wiegel.

In New York is zanger Joey Ramone van de legendarische punkband The Ramones overleden. Joey Ramone werd vorige maand met lymfeklierkanker opgenomen in het ziekenhuis. De zanger was in 1974 een van de drijvende krachten achter de oprichting van de Ramones, die de symfonische rock van die tijd te lijf gingen met furieuze rechttoe-rechtaanmuziek. De band die uitblonk in het live-circuit, had bescheiden hits met nummers als ‘Sheena was a punkrocker’ en ‘I wanna be sedated’. Na ruim twintig jaar touren gingen The Ramones vijf jaar geleden uit elkaar. Joey Ramone is 49 jaar geworden.

Sjors Fröhlich confronteert in het NCRV radioprogramma Stand.nl zijn gast met een actuele kwestie. Het programma is iedere werkdag te beluisteren tussen 13:30 en 14:00 uur op Radio 1.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

3FM luisteraars en surfers kunnen weer stemmen voor de Hemelse Honderd. Deze lijst van de honderd beste albums allertijden wordt op Hemelvaartsdag (24 mei) uitgezonden.

In de aanloop naar Koninginnedag brengt TV Drenthe elke donderdagavond het Oranje Boven-journaal. Daarin volop aandacht voor de voorbereidingen, nieuwtjes, historie en toekomst. Op de website kunnen oranjegekken zich alvast opgeven.

De publieke omroep hoopt kinderen in de meivakantie (30 april tot en met 4 mei) te plezieren met succesvolle jeugdseries van weleer. Het speciale jeugdblok Z@ppelin op Nederland 3 is voor de gelegenheid omgedoopt in Z@ppachteruit.

De DJ sectie van het commerciele radiostation “EFM” is vernieuwd! Vanaf heden is een duidelijker zoekstructuur in een nieuwe interface. Kijk op www.efm.nl voor de laatste feiten.

Radio Purmerend is ook live te beluisteren via het internet. Via een webcam met beeld en geluid zenden ze momenteel elke vrijdag uit van 16:00 uur tot 24:00 uur.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten