KORT NIEUWS OP DONDERDAG 26 APRIL 2001

09.00 uur (sorry, verslapen)

Wim Rigter, de presentator van Arbeidsvitaminen, riep 2 januari iedereen op om hem te steunen in het stoppen met roken. Hij is zelf ondertussen wel weer begonnen met roken, maar om de “steunstoppers” toch nog te bedanken nodigt hij hen uit voor een rookvrij concert van Van Dik Hout. Het concert is aanstaande zondag in de Melkweg. Ben je niet uitgenodigd, dan kun je het concert live volgen via internet op de site van Arbeidsvitaminen. Op de site vind je verder nog heel veel andere gezondheidstips en kun je veel lezen over de “stoppen met roken-actie” van het radioprogramma. Lees hier verder

Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de Stichting Media Club International, een informatief ontmoetingsplatform voor managers uit de omroepwereld en communicatie-industrie, worden op 26 april a.s. in het Steigenberger Kurhaus Hotel te Scheveningen wederom de Media Awards uitgereikt. Deze onderscheiding voor mediawetenschappers, politici en omroep-mensen die zich op hun specifieke werkgebied hebben onderscheiden, werd in 1990 bij het 2e lustrum van het mediagenootschap ingesteld

Hans van Willigenburg en Mireille Bekooy komen vandaag geen kopje koffie halen in de laatste uitzending van het televisieprogramma Koffietijd. Na zeven jaar komt er een einde aan dit RTL4-ochtendprogramma, dat lange tijd door hen werd gepresenteerd. Van Willigenburg en Bekooy moesten van de RTL-leiding het veld ruimen voor de jongere presentatoren Judith de Klijn en Sybrand Niessen. Op die manier hoopte RTL een jongere doelgroep aan te spreken, omdat die meer reclamemakers trekt.

Een door theater- en tv-producent Joop van den Ende en zijn echtgenote Janine opgerichte stichting steekt per jaar 20 miljoen gulden in ondersteuning van projecten voor kunstenaars. De VandenEnde Foundation, die in januari werd opgericht. presenteerde zich woensdagochtend tijdens een bijeenkomst in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Gisteren is bekend geworden dat Anouk de grote publiekstrekker is op Parkpop. Ook Ilse de Lange, Venice en Luciano zullen op zondag 24 juni optreden in het Haagse Zuiderpark voor een publiek van ruim 375.000. Tevens zijn aanwezig The Barenaked ladies en de Nederlandse gitaarband Johan naar buiten. Eerder werd al bekend dat de Fun Lovin’ Criminals, Novastar, George Thorogood, de Heideroosjes, Sonia Sada en dj’s Wipneus & Pim waren gecontracteerd.

De nieuwe versie van Microsoft’s Windows Media Player, versie 8, werkt alleen onder het nog uit te komen besturingssysteem Windows XP. Gebruikers die van deze nieuwe versie gebruik willen maken, en nog werken onder Windows 98 of ME moeten dus overstappen op het nieuwe besturingsysteem. Analisten begrijpen niet waarom Microsoft opnieuw een dergelijke omstreden stap met bundeling van programma’s terwijl daar eerder een flinke veroordeling voor aande broek kreeg.

IBM en Sony hebben toegezegd om CNN te helpen met het opzetten van een digitaal videoarchief, een project dat vijf tot zeven jaar in beslag zal nemen en zo’n 20 miljard dollar zal kosten. De bedoeling is alle video-opnames van de voorbije 21 jaar in een digitaal formaat te catalogeren en on line beschikbaar te stellen. Naast video-opnames zullen ook geluidsopnames, grafieken en tekstmateriaal aangeboden worden.

Aanstaande zaterdag begint de Humanistische Omroep met een nieuwe serie programma’s over jaloezie. Bij de programma’s hoort ook de website Jaloers.com. Op de website kunnen bezoekers zich compleet laten informeren over de programma’s en het thema jaloezie. Op de site kun je verhalen, gesprekken, tips en een boekbespreking lezen. Verder is het ook mogelijk e-cards te verturen om anderen te laten weten of je wel of niet jaloers bent en kun je Engelstalige jaloezietest doen.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Nieuw aangeboden beltonen voor mobiele telefoontjes kosten de muziekindustrie per dag 1 miljoen dollar, 2,5 miljoen gulden, aan verloren rechten zegt internetbedrijf Envisional.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten