Search
Close this search box.

KORT NIEUWS OP VRIJDAG 27 APRIL 2001

07.00 uur

De KRO, de EO en de RVU maken dit jaar kans op de Noord-Zuidtrofee 2001. De genomineerde programma’s zijn: de dramaproductie “Maria op zolder” (KRO en Canvas), de documentaire “Het beloofde land/Het Poolse Hulpje” (een samenwerkingsverband van de EO, Canvas en productiebedrijf Kanakna) en het radioproject “De Interland” van de RVU en het Vlaamse Radio 1/Piazza. De winnaar wordt op 28 mei bekendgemaakt.

De eerste opwindbare telefoon ligt waarschijnlijk binnen een paar maanden in de winkel. Met een opgeladen opwind-telefoon kan een geprek van zes minuten gevoerd worden. Het Britse bedrijf Freeplay Energy Europe bouwde eerder al een opwindbare radio en staat nu op het punt een contract te sluiten met ‘een belangrijke gsm-fabrikant’. Er is inmiddels een werkend prototype. De fabrikant zou het opwindmechanisme als oplader willen verkopen bij al zijn telefoons.

Volgens het IFPI, een belangengroep van de platenbonzen, is de verkoop van singles en cassetten danig geslonken, wat te wijzen zou zijn aan het internet. In Duitsland is er een kleine daling merkbaar (-3,8%), maar in de V.S. zou de verkoop van singles en casseten met 38 tot zelfs 46% achteruit gegaan zijn.

De site van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat is gekozen tot de beste site op het gebied van overheidsinformatie. Aldus de redactie van de zojuist geïntroduceerde Digitale Overheidsalmanak 2001. Deze almanak komt elk half jaar uit en maakt een top 10 van de beste sites van dat moment.

De tv-hit Big Brother heeft nu ook Australië in zijn greep. Volgens de donderdageditie van The Sydney Morning Herald scoort ‘BB’ vooral ongekend goed op internet. De openingsepisode trok afgelopen dinsdag zo’n 1,6 miljoen televisiekijkers. De reality soap is daarmee volgens het dagblad een ,,beperkte nationale hit”.
Als het aan internetters ligt wordt Frankrijk op 12 mei in Kopenhagen winnaar van het Eurovisie Songfestival. Volgens de NOS-site staat het nummer Je n’ai que mon âme (Ik heb alleen mijn ziel) in vele internationale internetpolls op de eerste plaats.

Wie de drukte op de Haagse KoninginneNach wil ontlopen kan het muziekevenement toch meemaken. Radio en TV West presenteren op zondag 29 april ieder een avondvullend live-programma rechtstreeks vanuit de Haagse binnenstad. In café September op de Grote Markt ontvangen radiopresentator Hans Vandenburg en televisiepresentator Richard Hogenkamp een groot aantal artiesten die op de podia optreden. Ook wordt er met gasten gepraat die om één of andere reden iets met KoninginneNach te maken hebben.

Het Zweedse Ericsson, het Amerikaanse Motorola en het Finse Nokia werken aan een standaard voor ‘real time’ berichten op mobiele telefoons. Een van de voordelen van een standaard voor ‘instant messaging’ (IM) voor mobieltjes is dat gebruikers kunnen zien wie van hun vrienden online is. Zo kunnen ze met hun mobieltjes rechtstreeks chatten in plaats van te wachten op sms-berichten.

Mobiele telefoons die naast een pinapparaat afgaan, ontregelen het apparaat op zo’n manier dat het direct vervangen moet worden. Deze klacht is onder andere te horen bij houders van pompstations. Met stickers bij pompstation wordt gevraagd om niet mobiel te bellen bij de automaten.

Nieuwegein-radio (106.1FM) zend de gehele week progressieve en melodieuze muziek uit in het rockprogramma Symfomania. Het programma wordt elke maandagavond live uitgezonden van 21:00 tot 23:00 uur. Herhalingen op dinsdagmiddag en woensdagavond.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Theo van Gogh heeft een aantal door de VPRO geweigerde fragmenten uit het tv-programma ‘De Rijdende Hufter’ op zijn site gezet. Drie fragmenten uit de programmaserie Muntz Actueel die vanaf maandag 23 april bij de VPRO zou worden uitgezonden.

Een bijzondere verjaardag: Sesamstraat, de leukste straat van het land, is al bijna 25 jaar in Nederland. Om dat te vieren is er een webhalte gemaakt met allerlei leuke dingen zoals: spelletjes, e-cards, kleurplaten, verhaaltjes, en nog veel meer….. bijvoorbeeld informatie over de theatershow Sesamstraat Live: Als Ik Later Groot Ben, die van 27 april tot en met 13 mei (de voorjaarsvakantie) te zien is in Den Haag (Nederlands Congres Centrum), ’s Hertogenbosch (Maaspoort) en Amsterdam (Rai Theater).http://www.sesamstraat.nl (WebWereld)
Lees hier verder

“Zijn dochter Jacqueline beschuldigde hem op de televisie van incest. Dat verbaast hem eigenlijk niets. ,,Wij lijden al jaren aan Jacqueline”, zegt dominee G. Broere. Zijn woede geldt vooral de NCRV, die de beschuldigingen zonder weerwoord en zonder zich te verdiepen in Jacqueline op de buis bracht. De omroep moet bij de rechter vandaag uitleggen waarom.” Jeroen den Blijker laat Broere in Trouw uitgebreid aan het woord. “De NCRV moet eerlijk zijn en erkennen dat zij fouten heeft gemaakt”. Vorige maand verdedigde eindredacteur Van Dongen de documentaire in dezelfde krant: “Wij hebben hem met zuivere bedoelingen gemaakt.” (Villamedia)

RTL iMedia, dat verantwoordelijk is voor alle internet activiteiten van de Holland Media Groep, heeft voor de ontwikkeling en het beheer van zijn websites gekozen voor het web content management systeem van Roxen Internet Software. Rtl.nl, het nieuwe informatie- en entertainment netwerk van HMG, dat op 24 april officieel van start ging, de website van Yorin, rtlnieuws.nl, text.nl en rtlgrandprix.nl, die al enkele weken in de lucht zijn, draaien allemaal op het Roxen Platform. Bij de keuze voor het web content management systeem is RTL iMedia niet over een nacht ijs gegaan. Uit een vergelijking tussen tien verschillende web content management systemen kwam het Roxen Platform vanwege de flexibiliteit en de relatief lage kosten uiteindelijk als meest aantrekkelijke uit de bus.

De Reclame Code Commissie vindt de wijze waarop UPC in een folder reclame maakt voor het product Priority Telecom misleidend. In de folder stelt UPC onder meer: “tot 20% voordeliger abonnement” + “tot 20% goedkoper bellen” + “tot 50% goedkoper bellen naar andere Priority Telecom abonnees” Naar aanleiding van een daartegen ingediende klacht komt de Commissie tot het oordeel dat de mededelingen “tot 20% voordeliger abonnement” en “tot 20% goedkoper bellen” en alle varianten daarop ten onrechte doen vermoeden dat Priority Telecom onder alle omstandigheden voordeliger is en dat dit voordeel zelfs op kan lopen tot 20%.

Tot slot het weer op RadioWereldFM. Half tot zwaar bewolkt en regelmatige buien, in de loop van de dag met onweer en hagel. Middagtemperatuur ongeveer 13 graden. Tot slot de files van de ANWB

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten