KORT NIEUWS OP woensdag 18 APRIL 2001

07.00 uur

De opnames voor het programma ‘Zoëy zappt‘ zijn weer geslaagt. De politie heeft tv-presentator Eddy Zoëy van SBS 6 namelijk op de bon geslingerd. De programmamaker belde nacht’s naar de politie. Volgens hem waren bij het circus Herman Renz, enkele leeuwen losgebroken. Er werd meteen groot alarm geslagen en een groep tot aan de tanden gewapende agenten ging naar de roofdieren op zoek. Intussen kwam van de circusdirectie het bericht binnen dat alle leeuwen rustig in hun kooien zaten.

Alternatieve telecomaanbieder One.Tel heeft bij de Registatiekamer een klacht tegen KPN Telecom ingediend. One.Tel vermoedt dat KPN misbruik maakt van haar positie als beheerder van persoonlijke gegevens van het Carrier Pre-selectie ( CPS ) systeem. Bij de meest recente poging van de Nederlandse monopolist om klanten terug te winnen zijn deze gegevens gebruikt voor distributie van mailingen.

NOS-journalist Jack van Gelder heeft RKC-spits Rick Hoogendorp schriftelijk zijn excusus aangeboden en toegegeven niet zorgvuldig te hebben gehandeld. Dit naar aanleiding van het feit dat hij vorige week in een tv-programma tot twee maal toe suggereerde dat er gerommeld was bij de transfer van de speler naar het Spaanse Celta de Vigo, begin vorig jaar. In het tv-programma trachtte de RKC-speler de stellingname van Van Gelder te ontkrachten, maar die hield voet bij stuk. Na interventie van Oosterveer, verbonden aan de VVCS, heeft Van Gelder zijn excuses gemaakt.

De publieke omroepen hebben afgelopen week een gezamenlijk marktaandeel van 32.7 procent (- 4.5 %) bereikt, de Holland Media Groep behaalde 25.6 procent (+ 0.1 %) en SBS behaalde 17.0 procent (+ 3.3 %). Het best bekeken programma van vorige week was de wedstrijd Heerenveen – PSV (SBS 6) van woensdag met een kijkdichtheid van 13.4 procent.

Welk programma hoort ook al weer bij welke begintune? Surfers kunnen bij TROS online het nieuwe TV-tunesspel spelen. En maken zo kans op allerlei prijzen.

De Reclame Code Commissie vindt reclames van de telecombedrijven Priority Telecom (onderdeel van kabelbedrijf UPC) en Dutchtone misleidend. In de visie van de commissie zouden de twee ondernemingen hun uitingen moeten aanpassen.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

De 23 liedjes van het Eurovisie Songfestival, dat op 12 mei plaatsvindt in Kopenhagen, zijn te bekijken en beluisteren op de NOS Songfestival-website. Bezoekers kunnen de kansen van de Nederlandse Michelle bespreken op het forum.

De politie is opzoek naar nieuwe collega’s. Door middel van een wervingscampagne op radio en televisie en op internet wordt je geïnformeerd over de politie. Op de internetsite kun je met een quiz testen of jij geschikt bent om politieagent(e) te worden. Een tip is om eerst even op de site rond te kijken en wat stukjes te lezen, dat helpt je bij de vragen. Lees hier verder

April is MuziekMaand. De gehele maand april staat in het teken van muziek. Op de site van Trouw staan veel verhalen, zes mp3-tracks die makkelijk zijn te beluisteren en alle genomineerden voor de Edison Klassiek Trouw Publieksprijs.

Vanaf vandaag een week lang geen Wim Rigter in de arbeidsvitaminen (hij gaat zijn fins verbeteren), maar Gerard Ekdom.

Joop van den Ende mag zijn televisiebezigheden grotendeels hebben afgebouwd, op theatergebied is hij niet te stuiten. Met zijn bedrijf Stage Holding breidt hij steeds verder uit. Hij wil nòg een theater in Hamburg en Berlijn en zou zelfs al een beetje naar Zuid-Europa lonken. Verder komt zijn 42nd Street terug op Broadway, is Aïda in aantocht en laat hij in Amsterdam op 23 september de Europese variant van Titanic in première gaan. Het wordt een reizende voorstelling: er worden dertien plaatsen in ons land aangedaan. Het wordt volgens medeproducent Robin de Levita fysiek de omvangrijkste theatervoorstelling ooit. Er zullen negen trailers met requisieten en decorstukken rondrijden, vier meer dan nodig zijn voor 42nd Street. Het oorspronkelijke schip kostte destijds 7,5 miljoen gulden.

Na protesten van doven en slechthorenden heeft KPN Telecom voorlopig het plan geschrapt om de teksttelefoon ’s nachts buiten gebruik te stellen. KPN deed dat nadat ze honderden protest-e-mails had gekregen.

De populaire Russische krant Sevodnya verschijnt niet meer.Gazprom, dat het blad overnam van de mediakoning en Poetin-criticus Vladimir Goesinski, stopt per direct de financiering. Afgelopen weekend ontsloeg Gazprom de leiding en vele medewerkers van het Goesinski-tv-station NTV.Veel van die medewerkers stapten over naar de zender TNT.Dat station wordt nu beschuldigd van belastingontduiking. De overnames door Gazprom worden gezien als een regeringsoperatie om de pers in Rusland monddood te maken.Het Kremlin ontkent enige betrokkenheid en zegt dat de problemen puur financieel zijn.

Abonneezender Canal Plus start voor het einde van dit jaar pay-per-view in Nederland, een vorm van betaaltelevisie waarbij de kijker per keer betaalt voor een uitzending. Dat zegt directeur-Benelux Patrick Tillieux in een interview met deze krant.Canal Plus wil beginnen met het aanbieden van speelfilms op basis van pay-per-view. Maar Tillieux sluit niet uit dat ook live-voetbalwedstrijden dit jaar al op deze manier besteld kunnen worden.’

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten