KORT NIEUWS OP WOENSDAG 25 APRIL 2001

07.00 uur

De Marathon van Rotterdam en de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik die de NOS afgelopen zondag op Nederland 2 heeft uitgezonden, zijn goed bekeken. Gemiddeld keken 850.000 mensen naar de Marathon van Rotterdam, die gewonnen werd door de Keniaan Josephat Kiprono. Het marktaandeel bedroeg 48%. De marathon werd gewaardeerd met een 7.4. Bijna 1 miljoen Nederlanders keken vervolgens op Nederland 2 naar de wedstrijdzege van de Zwitser Oscar Camenzind in de 87e editie van Luik-Bastenaken-Luik. Het marktaandeel bedroeg 51%. De wielerwedstrijd kreeg van de tv-kijkers een waardering van 7.3.

Vrijdagavond overhandigde burgemeester Deetman van Den Haag de grote Cubus Oeuvre Award aan Seth Gaaikema voor zijn verdiensten voor de musical in Nederland. De onderscheiding bestaat tevens uit een bedrag van f25.000. Verder kregen Nurlaila Karin en Vera Mann de John Kraaijkamp Award voor de beste vrouwelijke hoofdrol. Jan Schepens kreeg de onderscheiding voor de beste mannelijke hoofdrol. Als aanstormende talenten werden Angela Schijf en Pepijn Gunneweg genomineerd. Het Musical Award Gala werd georganiseerd in het Circustheater in Scheveningen.

Net5 gaat de komende periode flink restylen,zo meld Adformatie. Begin juni moet de zender als herboren van start. Twee ingrepen staan daarbij centraal. Een helderder positionering dan voorheen, met een duidelijke focus op twee doelgroepen: ouders met kinderen van 3 tot 5 jaar en de groep 6 tot 12-jarigen, met de nadruk op 8 tot 10-jarigen. En ten tweede een grotere openheid voor commercie.

Deze week start MTV met een campagne tegen zinloos geweld. De actie, die een jaar zal duren, zal jongeren confronteren met zinloos geweld en discriminatie en middelen geven om hiertegen in actie te komen. Tijdens de campagne “tegen zinloos geweld” zullen er diversen documentaires uitgezonden worden en bekende artiesten zullen uitspraken doen over dit onderwerp. Op 4 mei zal vanaf vier uur een zwart scherm op televisie verschijnen en krijgt de kijker zes uur lang teksten te zien waarin verteld wordt over alle zinloos gewelddelicten in Nederland. Op de site kun je van alles lezen over de acties en vind je meer informatie over de ‘competition’ die MTV zal starten waarin jongeren een eigen anti-geweldcampagne ontwikkelen.

Ben je vrouw, jong én single? Misschien is het dan wat voor jou om mee te doen aan het programma ‘Ticket to Love’, dat vanaf 4 juni dagelijks op Yorin te zien zal zijn. De vrijgezelle vrouwen krijgen dertien weken in zonnig Puerto Vallarta om zich aan de Nederlandse mannen te presenteren. Het meest populaire meisje mag een spannende date aangaan in deze romantische reality soap, de minst populaire keert onherroepelijk huiswaarts.
‘Ticket to Love’ wordt beurtelings gepresenteerd door Esther Duller en Danny Rook. De selectie van kandidaten is al begonnen, maar geïnteresseerden kunnen zich nog altijd opgeven via een inschrijfformulier dat op de site van ‘Ticket to Love’ te vinden is.

Wie de drukte op de Haagse KoninginneNach wil ontlopen kan het muziekevenement toch meemaken. Radio en TV West presenteren op zondag 29 april ieder een avondvullend live-programma rechtstreeks vanuit de Haagse binnenstad. In café September op de Grote Markt ontvangen radiopresentator Hans Vandenburg en televisiepresentator Richard Hogenkamp een groot aantal artiesten die op de podia optreden. Haagse KoninginneNach live is via Radio West te beluisteren van 19.00 – 00.00 uur en tezien via TV West van 19.00 – 02.00 uur.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Het blijft maar Big Brothers regenen. Er bestaat inmiddels al een Big Brother waar je naar biggetjes kan kijken en nu is er eentje voor de hondenliefhebbers – alhoewel het eigenlijk met dierenliefde niets te maken heeft. Bij Dogcam kan je dag en nacht Jago, een driejarige scheper, bekijken en beluisteren. Jago woont in een huis in Berlijn, waar een statische camera opgesteld staat. Hopelijk kan je hem thuis vinden. Bij een bezoekje aan de site was enkel een lege kamer te bespeuren; Jago zal hoogstwaarschijnlijk juist zijn sanitaire wandeling gaan maken zijn…

3FM verjaarsnieuws: Speciaal ter ere van de verjaardag van Ruud de Wild, hij is alweer 32 jaar geworden, hadden co-hosts Jeroen Kijk in de Vegte en Sander de Heer een fijne nostalgie uitzending samengesteld. Er is zelfs een speciale verjaardagssite gemaakt, met daarop de afwijzingsbrieven uit vervlogen tijden

Nog maar een live update van 3fm:
do 26/4, South op London Calling, Club Lek (22-1)
vr 27/4, The Experimental Pop Band op London Calling, Club Lek (22-1)

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten