Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kort nieuws op woensdag 4 april 2001

07.00 uur (11.35 geupdate)

Laatste 3FM nieuws:
Henk Westbroek was nog steeds ziek dinsdag. Geen Denk aan Henk dus, maar Deal met Giel. Behalve dat Paul Carrack vanmiddag te gast is bij Pret met Fred (deze neemt het programma over vandaag van Henk), heeft ook Gerard Ekdom een interview met hem gehad. Dit interview is afgelopen nacht uitgezonden in Ekdom in de Nacht.

En omdat Giel toch te horen moet blijven, nu zijn nachtelijke uurtjes wat ingeperkt zijn, verving ‘ie gisteravond Isabelle, net als vanavond (jaja Isabelle word vandaag alweer 29), en viel ‘ie in bij Stenders die er vanmorgen zelf niet was, en dat gaat ‘ie morgen waarschijnlijk ook weer doen.

De site van Evers Staat Op, het leukste ochtendprogramma van de Nederlandse radio, is sinds maandagmiddag geheel vernieuwd. Nieuwsgierig geworden? Surf dan nu naar www.eversstaatop.nl of www.radio538.nl en klik dan op programma’s

Sonneveld herleeft dankzij ‘amateur Jos Brink heeft het al van de daken geroepen: hij gaat een musical maken over Wim Sonneveld. Brink speelt zelf de hoofdrol. Maar er lijkt vervaarlijke ‘concurrentie’ op de loer te liggen. Het gevaar heet Jan Ad Adolfsen en is officiëel ‘amateur’. Lees hier verder

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

De NCRV stopt 2,5 miljoen gulden in een tv-serie over de geschiedenis van het Nederlandse koningshuis. Dit ‘Wij, Oranje’ wordt volgend jaar uitgezonden. De tijd is rijp, vindt de NCRV. Oranje staat weer eens hevig in de belangstelling, en de omroep heeft plots de meevaller gekregen dat juist volgend jaar eindelijk het huwelijk van de kroonprins wordt gesloten. Lees hier verder

De NCRV brengt vanaf volgend voorjaar een comedy over de bekende stripfamilie Jan, Jans en de Kinderen van tekenaar Jan Kruis. De omroep is nu bezig de acteurs te casten voor Jan, Jans, Karlijn, Catootje en Opa. In eerste instantie gaat het om een serie van dertien afleveringen. Lees hier verder

De oplage van de dagbladen in Nederland is in het vierde kwartaal licht gedaald, van 4,46 miljoen eind 1999 tot 4,41 miljoen exemplaren per dag in het afgelopen kwartaal. Vooral het Algemeen Dagblad van uitgever PCM is veel lezers kwijtgeraakt. De oplage daalde met bijna 7 procent van 362.000 tot 337.000. Ook de andere grote PCM-dagbladen behoorden tot de verliezers: de Volkskrant daalde van 350.000 tot 338.000 en NRC Handelsblad van 275.000 tot 270.000. Lees hier verder

Reis Rosenmöller schopt Kamerdebat Zorreguieta in de war. Het Máxima-debat dat aanstaande donderdag in de Tweede Kamer zou worden gehouden, dreigt niet door te gaan omdat GroenLinks-voorman Paul Rosenmöller dan op reis wil naar Peru. Rosenmöller is daar hoofdpersoon in een Nederlandse televisiedocumentaire en wil bovendien aanwezig zijn bij de presidents- en parlementsverkiezingen van aanstaande zondag. Lees hier verder

‘Geef het door, rechts gaat voor.’ De Radio en TV campagne die duidelijkheid moet geven over de nieuwe voorrangsregels voor gelijkwaardige kruisingen, is gisteren begonnen. Van 1 mei af moeten bestuurders alle weggebruikers voorrang geven -behalve voetgangers- die van rechts komen. De campagne duurt twee maanden. Lees hier verder

Velen met mij zullen zich verbaasd hebben over het ongelukkige tijdstip waarop de verloving van P.W.A. en Máxima werd aangekondigd. Want op hetzelfde moment dat het niet te benijden stel publiekelijk onder het juk van Kok door moest, werd de beslissing genomen om 50.000 dieren weliswaar niet levend uit een vliegtuig in zee te gooien, maar ze toch af te maken omdat ze geen waarde meer hebben voor een economisch systeem. Lees hier verder

Gisterenavond om 17 uur was het zover: de jongerenzender JIMtv uit Belgie was voor de eerste keer in de ether en de virtuele I-Jay Loona werd op televisiekijkend Vlaanderen losgelaten. Lees hier verder

Lees alles over het Zero Base van de afgelopen dagen hier op RadioWereld.

De muziekuitgevers Warner Music, BMG en EMI gaan gezamenlijk muziek verspreiden via internet. Zij doen dit samen met het internetbedrijf RealNetworks, dat de technische kant voor zijn rekening neemt. Alle partijen nemen een minderheidsbelang in het project. De drie concerns dragen hun muziekcatalogus in licentie over aan de gezamenlijke onderneming MusicNet. Via MusicNet.com kunnen dan in de toekomst liedjes digitaal worden opgehaald. De dienstverlening gaat via abonnementen en zal nog dit jaar beginnen. De Verenigde Staten zijn het eerst aan de beurt. Over de prijsstelling is nog niets bekend.

De website AllesOverSMS heeft zijn bezoekers gevraagd naar hun SMS gedrag. Van de degenen die hun mening gaven vond liefst 99% het huidige tarief van rond de 50 ct per verzonden bericht te duur, 9% zou er een kwartje voor willen betalen, 26% vindt een dubbeltje genoeg, en 60% zou 1 of 5 ct een mooie prijs vinden. De hoge prijs lijkt overigens geen echte belemmering voor het versturen van SMS: 59% van de ondervraagden zegt meer dan 20 berichten per maand te versturen.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.