KORT NIEUWS OP DINSDAG 29 MEI 2001

12.00 uur

De mediasite van Nederland “www.RadioWereld.nl”, is vanaf heden ook te bereiken via een nieuw adres, www.Radio.nl. (zie persbericht)

Als de Amsterdamse omroep AT5 de redactie volgens de cao betaalt dan is er alleen nog geld over voor het nieuwsprogramma, en “dan loopt iedereen die hier werkt weg, inclusief ikzelf.” Dat zegt directeur/hoofdredacteur Matthijs van Nieuwkerk, die binnenkort voor het eerst de wat hij noemt “jaarlijkse rituele dans met de NVJ” zal uitvoeren.

Het dikke blad OLON-Nieuws is ook weer online te lezen op de website van de Olon.

De komkommertijd breekt weer aan, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

‘Dig Diet’ doet maandag zijn intrede in Duitsland. Het programma is een kopie van de versie in onder meer Nederland, maar de Duitse programmamakers willen er ook de zwaarlijvige kijkers bij betrekken.

Eurosport doet het goed in Europa. Dat blijkt uit de European Media & Marketing Survey. Het onderzoek toont aan dat de naamsbekendheid van Eurosport onder de beter verdienende Europeanen het grootst is van alle Europese zenders. Iedere dag bereikt de zender 18 miljoen Europeanen, waarvan 4,7 miljoen tot de categorie upmarket˜ behoren. In die laatste categorie was een stijging ten opzichte van vorig jaar waar te nemen van 21 procent.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

KPN Telecom heeft het afschaffen van gratis voicemail te laat gemeld. Dit vindt telecomtoezichthouder Opta in reactie op vragen van een SP-kamerlid. Al op 12 april had Opta aangegeven dat er geen bezwaar tegen te hebben. KPN meldde het nieuws vervolgens pas op 2 mei, waarna het voicemail tarief al op 10 mei inging.

De amusementsgigant Vivendi Universal zal 5 dollar per aandeel geven voor MP3.com, een operatie die ongeveer 372 miljoen dollar in totaal zal kosten. Met de aankoop kan Vivendi haar distributiekanalen uitbreiden met o.a. abonnementsdiensten via het internet. Eerst moeten nog de aandeelhouders, die 50% van het kapitaal van MP3.com vertegenwoordigen, hun fiat geven aan het akkoord.

Pinkpop 2001 komt er weer aan. De VPRO staat al in de startblokken, en loopt warm op de speciale 3VOOR12 Pinkpop-site, waar straks vele concerten te horen zullen zijn. Volg alvast het nieuw rondom het festival, met heel veel audio en videovoorpret.

Maak van je Pocket PC een internet-radio-ontvanger… Het lijkt ietwat idioot: je Pocket PC zakcomputer van 825,–, met zijn draadloze modem van 400,–, ombouwen tot een gewone transistorradio die 25,– waard is… Maar het bestaat. Je moet daarvoor bij Live365.com een nieuwe gratis MP3 streaming radio player downloaden, Player 365. Daarmee kan je dan de meer dan 35.000 internet radiostations beluisteren die je bij Live365.com vindt. Een probleempje echter: hoe zit het met de telefoonkosten? Wordt dure radio zo, niet?

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten