Search
Close this search box.

KORT NIEUWS OP DONDERDAG 17 MEI 2001

07.00 uur

Het Amerikaanse bedrijf One Voice heeft een systeem ontwikkeld waarmee sms-berichten en e-mails via de telefoon kunnen worden ingesproken. Zo ontkomen we aan het gemier met die kleine toetsenbordjes. Sms mag dan een grote vlucht nemen, een volledige e-mail intikken op een mobieltje neigt nu eenmaal naar monnikenwerk. Het systeem heet MobileVoice en One Voice is in gesprek met een aantal Amerikaanse netwerken over ingebruikname.

Het NOS-interview van Maartje van Weegen, verslaggever Koninklijk Huis, met Prins Constantijn en Laurentien Brinkhorst, dat gisteravond op Nederland 2 tussen 21.21 en 21.58 uur is uitgezonden, is goed bekeken. Van de 14,5 miljoen Nederlanders van 6 jaar en ouder keken gemiddeld 1,9 miljoen mensen naar het gesprek met het bruidspaar, wat neerkomt op een kijkdichtheid van 13,2%. Het marktaandeel op dat tijdstip bedroeg daarmee 34%. 1 op de 3 televisiekijkers die tussen 21.21 en 21.58 uur TV keken, had dus op het interview afgestemd. Daarvan was 2/3 vrouw en 1/3 man. De waardering scoorde ook goed. De kijkers beoordeelden het interview met een 7,2. Vrouwen beoordeelden het interview iets hoger dan mannen: 7,3 versus 7,0.

www.Redkink.nl is inmiddels bijna bekender dan www.kinkfm.com. De commerciële radiozender KinkFm is druk bezig om via de publiciteit bekendheid te krijgen, ook zij willen binnenkort een etherfrequentie. Binnenkort zal KinkFm ook te zien zijn via verschillende TV spots. Vanaf 21 mei is men te zien via TMF, At5 en waarschijnlijk een aantal andere regionale zenders.

De universiteit van Maastricht installeert als eerste stoorzenders om sms-spieken tegen te gaan. De universiteit zegt bewijs te hebben dat studenten hun mobieltjes gebruikt hebben om ‘af te kijken’. Maar omdat het niet altijd mogelijk bleek de studenten aan te pakken, grijpt de universiteit nu naar het zwaardere geschut. “Mobiele telefoons kunnen zo klein zijn als een lucifersdoosje. En fouilleren van de studenten is verboden”, zegt woordvoerder Wim Bogaert. “Als studenten naar het toilet moeten, gaat er een docent mee. Maar op het toilet zijn ze toch even alleen.”

In het nieuwe seizoen gaat de TROS verder met de Dik Voormekaarshow. Het radioprogramma (3FM) was een lange tijd niet te beluisteren, maar werd verleden jaar weer nieuw leven ingeblazen door de TROS. Het programma is op zaterdagochtend op 3 FM te beluisteren tussen 11.30 en 12.00 uur.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Parkpop, het grootste gratis popfestival van Europa, krijgt dit jaar een veel groter dancegedeelte. Op een speciale festivalweide in het Zuiderpark in Den Haag staan op zondag 24 juni optredens gepland van vijf dj’s, live-acts en soundsystems.

De eerste audio-cd met een nieuwe kopieerbeveiliging is waarschijnlijk al niet veilig tegen krakers. Een nieuw album van een Amerikaanse country-artiest was nog niet uit, of de eerste nummers waren al via een anonieme Yahoo-gebruikerspagina te downloaden. Lees hier verder

Voor iedereen die er geen genoeg kan van krijgen, zendt BNNThe making of Costa vrijdag nog een keertje uit. Een blik achter de schermen, feestjes van de cast en bloopers horen er allemaal bij. Wie meer wil weten, kan ook een kijkje op de site nemen.

Stardust is de komende twee weken geheel gewijd aan het 54ste Filmfestival van Cannes. De laatste uitzending van het VPRO-programma is te bekijken via de website, waar tevens informatie is te vinden over de vertoonde filmfragmenten.

Omroep Gelderland volgt volgende week het spoor van de Betuwelijn. Voor- en tegenstanders komen aan het woord. Op de website staat programma-informatie en een cijferoverzicht. Verder kunnen bezoekers hun mening kwijt in het gastenboek.

Helmer Koetje is benoemd tot nieuwe voorzitter van de stichting Interkerkelijke Omroep Nederland (IKON). Koetje, sinds vorig jaar burgemeester van Vriezenveen, volgt per 1 september interim-voorzitter G. Minderman op. Dit maakte de IKON woensdag bekend. Tot vorig jaar was Koetje (48) voorzitter van het Commissariaat voor de Media.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

P.s… tot vanavond / morgen

Gerelateerde berichten