Onedayfly binnen een uur uitverkocht

De eerste oplage van de single Onedayfly van het cabaretteam van het VARA-programma Kopspijkers is dinsdag in een uur over de toonbank gegaan. Het betreft 15.000 exemplaren.

Dat heeft manager D. van Rijsbergen van Sony Music bevestigd. De kans lijkt daarmee groot dat het nummer aan het einde van de week op de eerste plaats van de Nederlandse hitlijsten binnenkomt.

De start van de verkoop van onedayfly zorgde er zelfs voor dat enkele fans in slaapzakken voor deuren van platenzaken gingen liggen. Platenzaak Fame in Amsterdam verwacht woensdagmiddag, wanneer de tijdelijke zangers een eenmalige signeersessie houden, een grote toeloop.

De cabaretiers lanceerden het idee voor de single drie weken geleden. Ze willen met het nummer protesteren tegen de Starmaker-hit Damn I think I love you. Het Kopspijkerteam beweert dat elk willekeurig baggernummer met de juiste promotie een succes kan worden. Daarom proberen ze net als de Starmakers uit het gelijknamige Yorin-programma binnen drie weken met hun single op de eerste plaats van de hitlijsten binnen te komen.

De opbrengst van Onedayfly gaat naar Unicef. De cabaretiers zien een treffende gelijkenis tussen kindslaafjes in verre landen en de geëxploiteerde pubers in het Starmaker-huis, zo stelden zij eerder in Kopspijkers. De single-actie is eenmalig, vandaar de naam Onedayfly (eendagsvlieg). (NU.nl)

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email