KORT NIEUWS OP DONDERDAG 28 JUNI 2001

06.00 uur

De nieuwe CD van de Volumia! is nu al exclusief te beluisteren via www.volumia.com. ‘Puur’ ligt vanaf aanstaande vrijdag in de winkel en volgens intimi het meest volwassen album uit de carrière van Volumia! De officiele tour start in september in Vlaams-België en in oktober in Nederland. De tour duurt tot en met April 2002.

Ook City FM Amsterdam heeft dynamische RDS ingevoerd. Sinds woensdag is op de RDS van de 91.3 en 98.3 FM te lezen dat je naar “City FM de beste muziek mix” luistert.

NOS-Studio Sport zendt op woensdag 27 juni de tweede Sport in Beeld-documentaire uit (Nederland 2, 20.30-22.00 uur). Deze zal terugkijken op de Olympische Spelen van 1968 in Mexico-City. Deze 19e zomerspelen waren omstreden, onder andere door de grote hoogte (2240 meter) waarop de atleten zich met elkaar moesten meten en doordat het Internationaal Olympisch Comité had besloten om Zuid-Afrika weer toe te laten treden tot de Olympische beweging.

Canal+ zendt in het nieuwe voetbalseizoen iedere zaterdag live en exclusief minimaal één wedstrijd uit de Engelse Premier League uit. Verder zal zij iedere zondagavond highlights uitzenden van alle wedstrijden uit deze, inmiddels, zeer populaire Engelse voetbalcompetitie. CANAL+ heeft de sublicentie verworven van deze Engelse voetbalcompetitie en heeft samen met licentiehouder RTL 5 een verdeling gemaakt over de uit te zenden (live) wedstrijden en samenvattingen.

Wilt u helemaal op hoogte zijn, surf naar de Zerobase afdeling op de Radiowereld

Medio juli zal het presentatieteam van ‘Hart van Nederland’ weer worden versterkt. Naast de vertrouwde gezichten van Milika Peterzon en Cilly Dartell zullen vanaf volgende maand Madelon Spaan en Maureen du Toit de presentatie van het populaire nieuwsprogramma voor hun rekening nemen. Deze vier dames zullen zeven dagen per week afwisselend te zien zijn. Natuurlijk blijven Albert Verlinde en weerman Piet Paulusma bij ‘Hart van Nederland’ ‘Shownieuws’ en ‘Het Weer’ presenteren

Radiopresentatoren maken steeds vaker gebruik van telefonisch opgeroepen gasten om hun programma’s op te krikken met wat expertise. Daar is niets op tegen, want ook een presentator kan niet alles weten van deze complexe wereld. Zo krijg ik ieder jaar weer half Hilversum aan de lijn als het North Sea Jazz Festival in zicht komt. En ach, het was voor mij nooit zo’n probleem om dan een paar standaard zinnetjes de ether in te slingeren en er tegelijkertijd een sappig nieuwtje of een sneer naar collega’s aan toe te voegen, want dat maakt je extra gewild als opbelgast. Lees verder bij Hans Dulfer

De komkommertijd is weer aangebroken, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

Het Mes op Tafel is een programma waar Joost Prinsen tijdens een potje pokeren zijn kandidaten test op hun kennis en blufvermogen. Voor het programma zijn de redacteuren nog op zoek naar kandidaten. Veel mannen hebben zich al aangemeld, maar nog niet zoveel vrouwen. Men roept dan ook vooral de vrouwen op om zich aan te melden. Meer over het spel kun je lezen op de site, ook kun je daar je eigen quizvraag insturen.

FinanceTelevision, het digitale tv-station van de NOB, Bank Labouchere en MoneyView Nederland, brengt als eerste in Nederland digitale commercials op het scherm. Het station is in gesprek met AT5 over doorplaatsing van de videospotjes. FinanceTelevison heeft per maand ruimte voor twee adverteerders. Zij krijgen bij twee van de vier dagelijkse items reclametijd. Volgens commercieel manager Jan Riemens trekt iedere commercial maandelijks 7.500, vooral beleggenden, kijkers. “Het voordeel is dat kijkers bij digitale tv niet niet kunnen wegzappen zoals bij gewone tv”, meent hij. Het digitale tv-station, bereikbaar op www.financetv.nl, heeft Iris als eerste adverteerder gestrikt.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Oud-gemeenteraadslid en fractievoorzitter van D66 wordt per juli voorzitter van de Algemene Programmaraad (APR) van Amsterdam. Robbers volgt Cees Wolzak op. Robbers (59) stapte in 1997 op na acht jaar fractievoorzitterschap. Hij kon het niet verkroppen dat zijn partij hem na twaalf jaar raadslidmaatschap op een onverkiesbare, elfde plaats zetten.

Voortaan kunnen ook abonnees van Ben, Dutchtone, Libertel-Vodafone en Telfort bellen in de Rotterdamse metro. Tot nog toe was dat alleen mogelijk voor KPN abonnees. De vier telecombedrijven hebben een gezamenlijk ondergronds netwerk aangelegd. Er zijn 45 antennes in de metro gebruikt, die met één glasvezelkabel met elkaar verbonden zijn. Het netwerk heeft een totale lengte van 11 kilometer.

RTL Z, de financieel-economische nieuwszender van RTL 5, krijgt een eigen salesteam voor de verkoop van spot- en sponsoringmogelijkheden. Walter Samuels en Lodewijk Mengelberg zullen onafhankelijk van IP, de reclameverkoopmaatschappij van de Holland Media Groep opereren. Samuels zal als projectmanager eindverantwoordelijk zijn voor de verkoopresultaten van RTL Z. Mengelberg adviseert als salesmanager adverteerders.

Van Gewest tot Gewest zendt inmiddels al meer dan 35 jaar onafgebroken uit. Het programma heeft daarmee een uniek film- en videoarchief opgebouwd, dat de moderne geschiedenis, voor zover die zich afspeelt in de regio, in al haar facetten blootlegt. En juist omdat het archief van het programma al zoveel jaren omvat, is het jammer dat eenmaal uitgezonden reportages niet of nauwelijks meer te zien zijn. Daarom stelt Van Gewest tot Gewest gedurende 10 weken per uitzending één jaar centraal uit de geschiedenis van het programma. Tien jaren die elk aan de hand van fragmenten uit de mooiste Gewest-reportages een bijzonder beeld van Nederland geven.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email