KORT NIEUWS OP DONDERDAG 7 Juni 2001

07.00 uur

Aan fatsoen ontbreekt het hem nog wel eens, maar dat is juist voor velen dé reden om te kijken naar Ab Normaal, het bekendste en ook het ranzigste konijn van Nederland. Elke donderdag zie je hem moppentappend bij de commerciële omroep Yorin, maar je kunt zijn moppen ook nog eens bekijken en beluisteren op zijn eigen site

In het komende tv-winterseizoen begint de TROS met een sportprogramma dat op zondag- en donderdagavonden rond 22.45 uur (Nederland 2) wordt uitgezonden. “TROS Sport”, is de naam van een programma dat de omroep al eerder uitzond met de toenmalige presentator Jack van Gelder. De omroep mag in de uitzending gebruik maken van beelden van de Eredivisie.

De komkommertijd breekt weer aan, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

Amsterdam maakt zich op voor de grootste houseparty ter wereld op 7 juli. Het evenement Sensation in de Amsterdam ArenA heeft 40.000 kaartjes verkocht, een record. De vorige, eerste editie van deze ‘indoor’ houseparty vestigde al een record met 37.500 bezoekers. Organisator ID&T investeert ruim twee miljoen gulden in Sensation, en zet duizend mensen in om het feest in goede banen te leiden. Op Sensation treden voor het eerst uitsluitend Nederlandse discjockeys aan.

Van 21 t/m 24 juni in Enschede en van 11 t/m 26 augustus in Schloß Nordkirchen (D) vindt het “Derde Europese Muziekfestival Münsterland” plaats. Het festival staat dit jaar geheel in het teken van de Nederlandse Muziek. De afgelopen jaren waren dat de Baltische Staten en Spanje. Het Muziekfestival maakt dit jaar voor het eerst de sprong over de grens en werkt nu nauw samen met het Conservatorium Saxion Hogeschool Enschede en het Orkest van het Oosten.

De Japanse ontwerper Toshiro Iizuka heeft iets nieuws bedacht. Hij maakte een mobiele telefoon met ingebouwde pen. Volgens hem is het een ideale combinatie, omdat veel mensen tijdens het bellen snel even wat willen opschrijven. Een pen is in dat geval vaak onvindbaar, maar met het nieuwe apparaat is dat voorgoed over. Met een klik op een knop kun je schrijven met de telefoon. Panasonic zag wel wat in het idee en heeft het apparaat geproduceerd. Het is onbekend of het daadwerkelijk op de markt komt.

De Nederlandse omroep RVU heeft de maand juni uitgeroepen tot amusementsmaand. De programmamakers gaan in diverse programma’s op televisie, radio en Internet op zoek naar de zich vermakende mens anno 2001. De vraag is of wij ons nog wel amuseren. Neil postman voorspelde in de jaren tachtig dat wij ons ,kapot” zouden amuseren

Morgen maakt AVRO Radio 2-presentator Hans Schiffers in het muziekjournalistieke programma SCHIFFERS.FM de winnaar bekend van Honderd Hollandse Hoezen. Deze verkiezing van de mooiste Hollandse hoes uit de periode 1960 – 2000 vindt plaats in samenwerking met het Nationaal Pop Instituut en het Algemeen Dagblad. Een vakjury koos uit het totaalaanbod honderd kenmerkende, artistieke en meest bekende lp/cd hoezen.

Twee cameramannen hebben het faillissement aangevraagd van het commerciële TV station NET 8. Het duo zegt nog zeker 10-duizend gulden tegoed te hebben van het station. Volgens NET 8 komt dat geld eraan, omdat er nieuwe contracten met geldschieters zijn getekend. Kabelmaatschappij KTMO besloot onlangs het station niet meer door te geven. De rechter beslist dinsdag over het faillissement. (HOT)

“Dit was het nieuws” is het satirische nieuwsprogramma van de Tros. Iedere aflevering worden er door presentatoren Harm, Jan Jaap en Raoul, naar aanleiding van nieuwsberichten, aan de lopende band grappen gemaakt. Op de nieuwe website van het programma vind je oude afleveringen, nieuwtjes, games, een gastenboek, chatbox, links, shops en een smoelenboek waar je de foto’s en cv’s van de presentatoren kunt bekijken.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Net terug van vakantie, surf dan naar www.Radio.nl. (zie persbericht)

Tot Vrijdag

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email